Sumanieji telefonai atpažins savininką pagal eiseną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mantas.lt 2010-09-25 22:33
Kažkaip labai jau absurdiškai atrodo tokie tyrimai ir praktinės naudos kaip suprantu apytiksliai nulis.
vyge 2010-09-26 00:11
Fantazijos pas tave nulis. Telefonas galės atpažinti kad jį nešasi kitas žmogus, o jau tada daryti tai ką būsi jį išmokęs, skambint mentams ar mamai... Arba tiesiog užsirakint taip, kad galimam vagiui jokios naudos nebeliktų. Iš esmės patobulinta pin kodo versija.
lokis00 2010-09-26 09:43
o kas jei paskolini draugui? ir kad tave atpazintu reik pavaiksciot 10 m taip?
mantas.lt 2010-09-26 10:29
labai įdomu kaip atpažins įsidėjus į striukės kišenę ar kokio švarko? Tada, ko gero, jau teks griebtis seno gero slaptažodžio.
vyge 2010-09-26 11:00
Kas per 10m? Atpažins iš karto O ir draugui perduodant programėlę gali išjungt O kai dėl skirtingų kišenių, tai juk tas pats nutiktų jei džinsus kitokio kirpimo užsimautum Manau kūrėjai patys tai supranta ir sugalvos ką nors, esmė tame, kad jau pačiame pradiniame naujovės etape jūs ieškot kažkokios supermilijoninės naudos. Toks įspūdis, kad komentuoja straipsnius tik verslininkai turintys įmones su milijardiniais pelnais ir bet kas mažiau atsiperkantis JIEMS neapsimoka Ir tuo labiau nei vienas net nebando įžvelgti kažkokių ateities perspektyvų. Mano mintis tik pavyzdys kaip ji galėtų būti pritaikoma, o jūs jau ieškote neegzistuojančio dalyko problemų, jeigu kas nors bandys pritaikyti šitokį sumanymą, jie ras ne tik sprendimo būdus jūsų sugalvotom problemom, bet ir daug kitokių kliūčių apie kurias jūs net nepagalvojot. Ir vistiek jas išspręs. Juk tikriausiai visi žinot istorija apie tai kaip Edisonas kūrė elektros lemputę? Apie tūkstantį jo nesėkmių ir jo nusiteikimą ieškoti toliau. Gal jums pasakyti kokie būtų jūsų komentarai po paties pirmojo jo bandymo? (Įtariu vistiek ginčytumėtės ir rastumėt šimtus pateisinimų sau )
mantas.lt 2010-09-26 11:25
Pirmas dalykas, kad duomenims analizuoti bus reikalingas procesoriaus darbas ir tam yra reikalinga nemažai energijos, ir tai yra nepraktiška. Antra, laisvai besiplaikstanti švarko kišenė tikrai dramatiškai pakeis gaunamus duomenis, nei iš pririšto prie šlaunies telefono. Trečia, mokslininkai irgi žmonės, ir man atrodo, kad čia vienas iš tų atvejų, kai reikia susigalvot darbo, kad būtų ką publikuot.
vyge 2010-09-26 12:28
Gali peržiūrėt komentarus po kitais straipsniais. Jums kiekvienas ATVEJIS atrodo būtent toks ATVEJIS kai mokslininkai neturi ką veikt... Tiesa toks dalykėlis: tas kas moka tiems mokslininkams pinigus yra toks bevalis, kad jam gali prakišt bet kokį š.. ir jis vistiek mokės tau pinigus? Žinoma O kai dėl procesoriaus energijos, tu pirma viską skaičiais paskaičiuok tada jau tvirtink, kad tai nepraktiška. Manau rimčiau atrodys teiginys
buzas69 2010-09-26 12:34
Saunuolis vyge, +5, nors vienas svieziai mastantis, juk ir taip aisku kad paburnot lengviausia (:
SG 2010-09-26 12:43
Aš irgi pilnai pritariu Vygei. Juk ir LHC imant iš dabartinės pozicijos buitine prasme lyg ir nieko vertas, tačiau ilgainiui LHC atradimai gali padėt ir eiliniam žmogui. Reikia žiūrėt į ateitį.
vyge 2010-09-26 13:18
Dėkui, dėkui nemaniau, kad pritarimo susilauksiu
mantas.lt 2010-09-26 13:50
Nežinau ką čia jumis vadini, bet ir tau tada galima taikyt atvirkštinį variantą, tau kiekvienas ATVEJIS yra didžiausio naudingo atradimo ATVEJIS. Dėl procesoriaus energijos, manau visiškai aišku, kad veikianti programa neprailgina aparato veikimo laiką. Ir kas čia per argumentai - paskaičiuok ir patvirtink? Lygiai tokį patį ir aš galiu pateikt, paskaičiuok ir patvirtink, kad praktiška. Dėl finansavimo tai tokiam projektui tereikia telefono ir programą parašyt, taip, kad nematau ką čia finansuot.
vyge 2010-09-26 14:48
Jumis vadinu pesimistus komentatorius Taikyk jei tik nori Tiesa aš nesakiau, kad šis išradimas pralenkia visus iki šiol buvusius žmonijos pasiekimus, bet kažin ar tau tai rūpi Dėl argumentų, matai visa problema ta, kad ne aš ėmiau tvirtinti jog TIKRAI APSIMOKA, todėl to įrodinėti ir neturiu, o štai tu, tvirta ir nekintančia savo nuomone remdamasis parodei man neišmanėliui, kaip beprasmiška daryti kažką kas turi energijos nuostolių. Matai net susimasčiau ar verta šiandien keptis bulves ant elektrinės viryklės, nes juk ji naudoja elektrą, vadinasi - nuostoliai, o tai reiškia jog neapsimoka! šituo mažu pavyzdėliu norėjau parodyti, kad jei jau vertini kažkokio daikto naudą (šiuo atveju tą programėlę) turi patiriamus nuostolius palyginti su gaunama nauda (Man negaila elektros nuostolių, nes gauta nauda - paruoštas maistas, atperka juos) tesiant, kadangi DAR NĖRA jokios konkrečios srities kur ši technologija būtų PRITAIKYTA, tai po velnių, paaiškink man nesuprantančiam, kaip tu gali įvertinti ar ši sistema APSIMOKA? Kaip tu palygini gautą naudą su patirtais nuostoliais? O dėl finansavimo, jei tau atrodo kad tokią programą parašyti vienas juokas ir niekas jiems už tai pinigų nemokėjo... Tai net nežinau ką čia besakyti :D:D (Pabandyk pats kažką panašaus padaryt, telefoną juk turi )
mantas.lt 2010-09-26 15:13
Pirmiausia tai aš nesu joks pesimistas - esu realistas. Antra, pats pirmas paminėjai apsimokėjimą, o aš kalbu apie praktinę naudą. Dėl bulvių tai čia jau į pievas visai. Nesuprantu ką nori pasakyti, kad nėra srities kur ši technologija priktaikyta. Šiame straipsnyje rašoma, kad ji pritaikyta telefono atrakinimui. O jei apskritai nežinai kur akselerometrai naudojami, gali pasiskaityt, kad ir wikipedijoj. Dėl finansavimo nesupratai ką noriu pasakyt. Mokslininkai gauna algas, kad jas gautų jiems reikia kažką daryt, o tokių atradimų darymas jiems leidžia daryt publikacijas, kurios dar padeda jiems daryt karjerą.
vyge 2010-09-26 15:27
Dieve mano... Rimtai nesupranti? Iš kur čia ištraukei tą telefono atrakinimą? Straipsnyje to nėra. Jei publikuosi bet kokią nesamonę vien tam kad publikacijų skaičius didesnis būtų, niekas į tave rimtai nežiūrės, karjerai tai nepadeda. O pavyzdys su bulvėm čia labai tinka - tu negali sakyti jog tai nepraktiškai jei tai dar net nėra pritaikyta. Pasikartosiu apie kažkokį telefono atrakinimą straipsnyje net nebuvo kalbos, pasiskaityk jį jei jau degi noru komentuoti, praverčia Vienintelė vieta kur ši sistema buvo paminėta kartu su "atrakinimu" pirmasis mano komentaras. Tai gan aiškiai parodo kaip tu su visu šituo reikalu susipažinęs. Jei kas nors iš palaikančių mano požiūrį nori su šiuo veikėju pasiginčyt, nesivaržykit Nujaučiu jog komentarai pradeda kartotis... O iš tuščio į kiaurą pilstyt ilgai nemėgstu.
mantas.lt 2010-09-26 15:55
Su bulvėm tikrai nusišneki, viryklė yra skirta virimui ir tai yra praktiška, jei naudosi pvz. tuščia eiga veikiančio variklio išskiriamą šilumą ruošti bulves - tai bus nepraktiška. Na gerai, sumaišiau identifikavimą su atrakinimu, bet tai nekeičia esmės. Dėl mokslininkų publikacijų tai net nemanau, kad verta ginčytis, turbūt niekad neskaitei apie melagingus duomenis publikacijose ir panašius atvejus ?
vyge 2010-09-26 17:29
Vistiek tau neprišyla... Jei pasak tavęs programos funkcija yra atpažinti kas neša telefoną, tai galiu pasakyti jog vyryklės funkcija yra kaisti. Ir vėlgi pasak tavęs programa nepraktiška nes naudoja procesoriaus energiją, tai vyryklė nepraktiška nes naudoja elektrą. Ką aš bandau paaiškinti - šitokia minčių eiga nelogiška. Jei nori įvertinti ar vyryklės veikimas praktiškas -turi žinoti kam ji naudojama (tarkime bulvėms kepti - paruoštas maistas atperka nuostolius), jei nori įvertinti ar praktiška yra programa, turi žinoti kam ji naudojama, štai čia ir sustojam, kadangi ji dar nėra naudojama NIEKUR. Pakartojau regis trečią kart. Šis tikrai paskutinis Geros dienos
mantas.lt 2010-09-26 17:34
Tai tau, tamsta, čia nedašyla, kas praktiškiau ar naudoti programą kuri ryja energiją, ar paspausti porą mygtukų ir įvesti slaptažodį, kad būtų identifikuotas asmuo? Na žodžiu, diskusija pasiekė aklavietę, geros dienos taipogi.
N3etoM 2010-09-26 19:21
Radau trūkuma šito busimo "navaroto" telefone. Neseniai išsisukau koja, tai dabar pagalvojau, kas būtų jei bučiau išsisukęs koja ir bučiau jau turėjas tokį telefoną su tokia funkcija, automatiskai man šis aparatas būtų pradėjęs neveikti man, nes mano eisena būtų pakitusi. Aš už seną gerą slaptažodį, bet kaip sakoma: Kiekvienam Savo
abcdjasd 2010-09-27 13:39
Radot prie ko kabinėtis. Didžioji dalis naujų technologijų pradžioje yra nepraktiškos. Po to kai jas tobulina ir jungia tarpusavy jos tampa mūsų gyvenimo dalimi.
Muskietininx 2010-09-27 14:41
Taip, ne tu vienas padarei šį atradimą. Aš ji dar ir papildysiu. Nežinau kaip jums, bet pavyzdžiui mano eisena tirkai skiriasi keičiantis ir mano nuotaikai ir emocijoms. Žmogus juk nėra robotas, jis visada vienodai nevaikšto. Štai kojos skausmas nepažįstamai pakeičia žmogaus eiseną. Kai esu atsipalaidavęs einu lėtai ir kaip draugai sako: "metu rėmą". Jeigu skubu mano eisena tampa šiek tiek kampuota ir daug greitesnė. Taigi eisena yra kintantis dalykas. Todėl šiems moklininkams teks nugalėti tikrai daugybę sunkumų, kol tokį atradimą bus galima pritaikyti praktiškai.