Kiek gali kainuoti nemokamas viešasis internetas ir kaip naršyti saugiai? Atsako teisininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

radioaktyvas 2024-01-11 14:07
Aš vis prisimenu nevykusia metropoliswifi programėle. Nelabai pasiteisino, dažnai nulauždavo. Tik taip pagalvojus visi paslaugų teikėjai galėtų tokia įrengti savo appse. Na kai atsidarai kokia lojalumo programėle ji automatiškai šifruotu wifi ryšiu prisijungia prie savo parduotuvės ar kokios įstaigos routerio kuris priklauso tai programėlei. Tuo labiau, kad dauguma kuriamų appsų leidžia atsiskaityti iš kortelės. Tuo tarpu appsas leistų programėlei prisijungimo duomenis keisti kaskart prisijungus kas dar labiau padidina saugumą.
HardAxe 2024-01-11 15:31
* turbut milijono verta uzduotis sukonfiguruoti tinkla taip, kad prisijunges i tinkla matytum tik gateway bet ne kitus vartotojus? Jei tik kas duotu milijona uz tai... * Svedijos bibliotekoj jungiantis prie wifi reikia save autentikuoti naudojant elektronini parasa. Tai issprendzia 99% vieso hakinimo atveju, speju.
donatasv 2024-01-11 15:45
Blogai spėji. Toks prisijungimo būdas apsaugo nuo to, kad naudojantis šiuo tinklu nebūtų bandoma atlikti atakų prieš serverius, paslaugų tiekėjus ir t.t. Bet jei aš prisijungsiu prie šio tinklo vietoje wifi siūstuvo padarysiu imtuvą, tai galėsiu sau ramei susirinkt visus prie tinklo prisijungusių žmonių duomenis. Šioje vietoje 99% gelbsti https://letsencrypt.org. Tik šiuo atveju paslaugos tiekėjas turi rūpintis savo vartotojų duomenų saugumu ir tai gali padaryti nemokamai, ko tarkim t.lt nesugeba padaryt web versijoje.
lizunas 2024-01-11 17:45
Prisijungusiems vartotojams priskirti VPN local, kuris gautų tik DNS ir viskas, problema išspręsta.