Kur perkelti piratinio turinio serverius: į atmosferą, kosminę orbitą ar nepriklausomą salą?  (10)

Piratinių partijų internacionalas (PPI) pastaruoju metu rimtai svarsto idėją organizuoti maksimaliai nepriklausomą nuo valdžios struktūrų failų apsikeitimo sistemą, kuomet visi pagrindiniai serveriai būtų fiziškai neutraliose teritorijose. Kol kas svarstomi trys variantai: organizuoti failų apsikeitimą į atmosferą aerostato pagalba iškeltuose serveriuose arba net orbotiniame palydove, o gal tiesiog neutralioje jūros teritorijoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmas variantas – paleisti aerostatą su visą reikalingą įrangą ir „stengtis išlaikyti jį ore kaip įmanoma ilgiau“. Buvo siūloma naudoti tam meteozondą su „Gumstix“ kompiuteriu, saulės panelėmis ir radijo ryšį valdančią programa „SkyGrabber“.

Visai rimtai svarstomas – palydovo variantas. Paleisti savo palydovą bus, žinoma, sunkiau nei aerostatą, tačiau palydovą bus lengviau ten išlaikyti. Jau ankščiau paleisti savo palydovą siūlė Vokietijos piratų partijos vienas iš narių.

Be to, buvo svarstoma galimybė organizuoti failų apsikeitimą atviroje jūroje neutraliose vandenyse. Šis variantas yra realesnis, pavyzdžiui, patalpinus įrangą Sylende saloje. Tai netoli Didžiosio Britanijos esanti supermaža pseudovalstybė, įsikūrusi nuo Antrojo pasaulinio karo likusiame seklumoje įrengtame forte ir pasiskelbusi nepriklausoma, bet nepripažinta tokia nei vienos Jungtinių Tautų valstybės. Tai 550 m² teritorija, kurioje gyventojų skaičius retai viršija 5.

Vienu metu „The Pirate Bay“ norėjo išpirkti šią platformą-valstybę, tačiau tai neįvyko.

Sunku pasakyti kuo pasibaigs šie svarstymai. Panašu, kad pinigai neturėtų būti didžiausia problema, nes daugelis failų apsikeitimo tinklų savininkų mielai skirtų dalį pelno, kad tik nemokėti autorinių teisių savininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)