Kai kurie IT profesionalai ir toliau rinksis Windows XP

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lmn 2010-11-08 02:17
Kol kas tuščia kalba apie tai, kas bus po trijų metų. Jei pereis tavo klientai prie win7, naudosi ir tu (nebūtinai kasdien, bet dažniau, nei dabar). Beje, kodėl nebenaudoji win2000? Manau, panašios priežastys privers ir XP atsisakyti.
KeeperMustDie 2010-11-08 02:23
Tu nukrypai nuo temos - nesigilinsiu, koks network managerinimas geresnis win ar unix, arba kuri OS saugesne, pilnai gali buti kad tu teisus. BET, kalba eina apie winXP->win7. O pakeitimai, kaip minejau, galbut neesminiai, taciau vistik verti pasvarstymo ar investuoti i OS atnaujinima. Beje, GUI daug kam yra + . Asmeniskai as jauciau, kad perejes prie Vistos nuo Xp pradejau dirbti produktyviau, ne stebuklingai, bet paitimais likau patenkintas.
Atavar 2010-11-08 02:32
Hmmm o ar viso to nera Win7? Ko tu negali isjungti win7, ka galejai XP ? Asmeniskai as radau viska ko norejau. Tie patys win7 startuoja su skype, Logitech softu, antivirusine, ugniasiene, bei keliais gadget'ais teuzimdami 9xx mb. Atjungta labai daug kas, ko man nereikia. Galima butu ir dar daugiau taciau rezultatai mane tenkino ir paprasciausiai neskyriau tam daugiau laiko. Beje estetinis win7 vaizdas man tikrai labiau prie sirdies nei XP. Ir keliu mb is turimu 4k man tikrai del to negaila:) Na tiesiog nepasigendu nieko is XP nors tu ka... Beje apie XP - kaip pas juos reikalai su SSD? 4metai nemazai, o po 4 metu ar tik nebus jie "must be" kiekviename "save gerbianciame" naujame pk? O ir i dabartines kartos pk manau nebus brangu isimest. Artik nebus tai vienas is faktoriu pakeisianciu tuos % po 4 metu?
rwc 2010-11-08 04:15
Čia aš matau marketingą. Per 8 metus tikrai buvo galima: - Į instaliacijos CD įdėti SATA palaikymą; - Leisti vietoj draiverių flopiko naudoti USB arba CD; - Pridėti SSD draiverius. Tai tokie minoriniai pakeitimai, kad galima vertinti nebent kaip apsileidimą arba piktybišką kenkimą vartotojams, siekiant priversti juos naudoti OS, kuri išeis velniai žino kada ir velniai žino kokios kokybės. Dabar turime paradoksą: rinkoje pilna laptopų, kurių tuo metu paprastam vartotojui nebuvo įmanoma susiinstaliuoti. BIOS gamintojai pridarė visokių "Legacy Mode" hackų, nors palaikyti naujus populiarius standartus turėtų būti OS gamintojo rūpestis. Dabar esame priversti pirkti naujus Windowsus dėl SATA, po kelių metų lups babkes dėl ko nors kito.
TomasS 2010-11-08 08:23
Tai būtent yra marketingas. Microsoftui reikia sukaupti pakankamai daug „atnaujinimų“, dėl kurių vartotojai būtų priversti mokėti kuo didesnius pinigus už atnaujinimą. Dėl tos pačios priežasties ir naujas funkcionalumas daug lėčiau pasiekia vartotojus. Žodžiu kuo mažesnis matomo funkcionalumo skirtumas tarp versijos N ir N+1, tuo didesnis procentas tų „nesiupgreidinsiu“. Dabar MS yra nelabai patogioje padėtyje. Iš vienos pusės reikia dėti funkcionalumą į Win7, kad žmonės pereitų iš XP, iš kitos pusės, kuo daugiau pridės į W7, tuo mažiau žmonės norės pereiti prie WIn8. Dar Microsoft naudoja ir sau naudingus produktų grupavimus. Sakykime įsidiegei wordą, šalia jo iš karto atėjo powerpointas - tau nebėra reikalo diegtis konkurentų powerpointą. Arba kodėl Microsofte jei nori notepade patikrinti rašybą, tau reikia įsidiegti visą MSO? Kodėl garso įrašyme norint įrašyti ilgesnę trukmę - vėl reikia diegtis OneNote (kuris berods irgi MSO dalis). Ir tokių vartotojų išdurinėjimų - begalės
dariusss 2010-11-08 20:42
Nepamirskime, kad 2014metais bus nauji kompiuteriai su sakykime ~8-10GB ram, tai koks sveiko proto zmogus vis dar naudos xp kuris tepalaiko tik 3.5GB? sakot yra xp su 64bitais, nors jie ir (butu ar yra?) suderinti taip pat gerai kaip ir 64bit win7 su 32bit programomis tai koks procentas it specialistu jau turi tuos 64bit win xp? koks procentas rysis atsinaujint is 32bitu xp i 64bit greitu laiku nes microsoftas kiek pamenu iki 2014metu nebeprekiaus xp. 20% gal ir naudos xp vien del to nes kompiuteriai griuvenos, 5%gal ir bus isigyje 64bitu xp, likusieji is tu 48% sakyciau naivuoliai..
sz520qm 2010-11-08 21:17
Aš naudosiu. Pasileisiu ant seno laptop'o 32bit'ų good ol' trusty winXP, paliksiu kaip serveriuką MS servisam ar panašiems dalykams. Taip pat ir legacy softui, kurio, dirbant su kai kuria technika, kartais/dažnai prisireikia. Nebijok, kuo labiau pažengęs vartotojas, tuo labiau jis ras kur pritaikyti winXP. Man kolkas dar niekas nepateikė nei vieno rimto argumento, kodėl turiu pereiti prie septyneto nuo XP. Mano argumentas: jei galiu atlikti viską, ko man reikia ir dar daug daugiau su OS, kuri užima 3GB, valgo ~100MB RAMo, ir kuriai užtektų ~1GHz trečio pentiumo, tai kam man imti 30GB užimantį griozdą, dvibranduolį ~2GHz (ar gal daugiau) ir 1GB RAM ryjantį besotį, kuris realiai tai panaudoja tik nublizgintiems langams, nudidintiems uždarymo, minimaizinimo ir maximimaizinimo mygtukams ir turi oj oj, kokius itin reikalingus patobulinimus lyginant su XP. Aš geriau panaudosiu likusius resursus fizikinėm/evoliucijos simuliacijoms, kompiliavimui, žaidimams, vaizdo/garso kodavimui, ir kitiems svarbiems ir naudingiems darbams/pramogai o ne peraugusių riebių mygtukų paišymui. Man OS reikalinga darbui ir pramogoms, bet pati OS man nėra pramoga.
rwc 2010-11-08 21:43
Smėlis 2010-11-08 22:02
aš irgi trigrašį įkišiu. asmeninis pavyzdys: draugei iškapsčiau nešiojamą PC. lupena visiška, bet paštui pasitikrinti, snukiaknygėj paneršti, pasiklausyti muzikos ir pažiūrėti filmams - per akis. tik HDD labai mažas ir negaunu didesnio. juk FF, foobar2000, MPC, Irfan, MSO ir Skype pavežti tikrai nereikia workstation'o. ir besikapstydamas tame kompe suvokiau, kad jei ne HDD, tai tas PC dar kokius 10 metų laisvai atitiktų draugės poreikius. apskritai mėgstu lengvą greitą softą, geriausia tokį, kurio net isntaliuot nereikia/nebūtina: foobar2000, uTorrent ir pan. tai juokingai mažos programos, bet savo funkcijas atlieka nuostabiai. kodėl visas softas negali būti toks?
gedas 2010-11-08 22:11
man tai net nekyla toks klausimas. winxp iki 2014 ir taškas. jeigu viską padarau, ką reikia, tai kam man kiti windowsai?
BerniukasBezdaliukas 2010-11-09 01:39
Windowsus ir linuxus lyginti yra tas pats kas "ferrari" su "aston martin", Kad ir kaip beziuresi, bet ferrari vistiek bus populiaresni negu aston martin. Ir seip negalvokit kad visi yra kompiuteriu geekai. Gameriai prie linuxu nepereina nes ant linuxu isleidzia maziau zaidimu. Buhalteriai kasininkai ir t.t nenaudoja nes windowsai turi excel ir t.t. O visi like kurie prie kompiuterio sedi vien del facebook arba one.lt ar pns. tai manau jiem visai nerupi ka jie naudoja.
KeeperMustDie 2010-11-09 02:37
O tu meginai windows98? Gal ten irgi taip pat sekmingai viska padarysi? O Dos? Linux? Supranti - yra skirtumas tarp padarei ir kaip optimaliai tai padarei. Na bet jei kamnors pasireiskia atvirkscias efektas - tai suprantama, manau MS istiesu turetu pasitemti, kai kalba eina ne apie paprastus namu vartotojus, is kitos puses - visiems neitiksi.
rwc 2010-11-09 03:15
Labai teisingai pastebėta. Dabar norėčiau pavyzdžio: ko nepadarytų studentas humanitaras arba buhalterė su Win98, Firefox, Excel 97 ir Word 97, ką padarytų su Win7 ir MSO2010? Ką padarytų ne taip efektyviai? Man asmeniškai, Win95 (tiksliau, MacOS6) buvo rimtas kokybinis šuolis nuo Win3.0. Kas, išskyrus stabilumą ir saugumą, pagerėjo su 98 (su MacOS7 tikrai pagerėjo), ME, 2K, XP .... net nežinau. Neįsivaizduoju. Gal, kad atsirado Hibernate ir Quick Launch? CMD vietoj command.com? Tahoma ir Lucida Console? Nors užmušk - gerai sutvarkytoj sistemoj nerandu jokio efektyvumo progreso. Ar XP pagerėjo? Ne, grąžinus 2K interfeisą ir daug ką išjungus liko taip pat - prieš tai pablogėjimas akivaizdus. Vargdavo akys, nerasdavau programų start meniu, control panel mygtukų. Su vista/7 tas pats, tik bėda - nerandu, kaip tas "inovacijas" išjungti. Todėl taip, MS turėtų rimtai pasitempti. Išlaikyti bent tokį ritmą kaip Apple ir RedHat.
gedas 2010-11-10 22:26
Dėl saugumo atnaujinimų. Čia tas pats, kas šiais laikais naršyti su kokiu IE6
AirDog 2010-11-11 01:11
Man asmeniškai tokie pranešimai varo vėžį. P.S. Palinkėkite mums greičiau pasveikti.
lmn 2010-11-11 02:15
Linkime. Apie ką čia diskutuojat? , kaip visuomet, nepatenkintas, kad langinės neskrenda iki Mėnulio, kitas sako, kad kosminis laivas skylėtas, o trečias sako, kad jo draugei patinka kosmonautai Tik neįsižeiskit. Manau, kad pas jus nesutampa diskusijų objektas - lyg ir kalbat apie straipsnyje minimą statistiką, kad IT profesionalai turi priežasčių naudoti XP, bet tuoj pat pateikiat vienetinį pavyzdį iš asmeninės patirties, kad bobutės/sekretorės našumas kinta priklausomai nuo OS versijos. Tai viskas ir susipainioja: # statistika su vienetiniais atvejais # profesionalų patirtis su sekretorių našumu # akių nuovargis su OS saugumu # patirtis dabe su brausinimu namie
rwc 2010-11-11 14:30
Smėlis 2010-11-11 15:49
o man asmeniškai didelio skirtumo nėra tarp XP/Vista/7 ar Linux. aš ne su OS dirbu. dirbu su įdiegta papildoma PĮ. visur ji veikia vienodai (ok, gal Linux kiek iš konteksto iškrenta). skiriasi tik greitis. kol mano papildoma PĮ nereikalauja naujos geležies, kurioje puikiai sukasi legalūs XP, tol man giliai nusišvilpt ant Vista/7. p.s. savo kelią į IT pradėjau su Win ME. negalėčiau pasakyti nieko blogo. tik kad supportą nutraukė labai anksti. nors tai buvo taaaip seniai.