Tikimybė net 99,9 %. Beprotiška, bet tai gali įvykti (Video)  (1)

Dirbtinio intelekto technologija gali kelti egzistencinę riziką.


DI
DI
© Prompt by JPxG, model by Boris Dayma, upscaler by Xintao Wang, Liangbin Xie et al. or BSD | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Art

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimybė, kad dirbtinis intelektas sunaikins žmoniją per ateinančius šimtą metų, yra 99,9 %, sakė dirbtinio intelekto tyrinėtojas ir Amerikos Luisvilio universiteto dėstytojas Romanas Jampolskis, rašo „The Byte“. Tačiau dauguma mokslininko kolegų šiai nuomonei nepritaria.

Šiemet daugiau nei pusė iš apklaustų 2778 tyrėjų teigė, jog yra penkių procentų tikimybė, kad žmonija bus priversta išnykti, be kitų „itin blogų pasekmių“. Tuo pačiu metu 68,3 % respondentų mano, kad „geri rezultatai iš antžmogiškojo DI“ yra labiau tikėtini nei blogi.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji „Xiaomi“ ventiliatoriai, prie telefonų jungiamos termo kameros, įspūdingi monukuliarai ir kt. (Video)
2253 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

2) „INFIRAY T2S+“ - prie išmanaus telefono jungiama šiluminio vaizdo kamera

3) „FNIRSI NVS-20“ - įspūdingi 4K monokuliarai

4) „KuKirin G2 MAX“ - 1000W, 48V 20Ah el. paspirtukas su sėdyne

5) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

6) „SmartMi Standing Fan 2S“ - belaidis išmanusis ventiliatorius

Išsamiau

Pesimistas Romanas Jampolskis neseniai L. Fridmano podcast'o epizode pareiškė: „Tikimybė, kad DI sugebės sunaikinti žmoniją per ateinančius 100 metų, yra 99,9 %“.

„Jei sukursime bendrą superintelektą, ilgalaikėje perspektyvoje nematau gerų rezultatų žmonijai“, – L. Fridmanui sakė R. Jampolskis. „Vienintelis būdas laimėti šį žaidimą yra jo nežaisti.“

„Manau, kad šiandien nėra nė vieno didelio pokalbių modelio, kurio niekas negalėtų priversti daryti tai, ko kūrėjai neketino“, – pažymėjo R. Jampolskis.

 

 

Jo nuomone, tai yra grėsmė, kurios mes kol kas net neįsivaizduojame, jog superintelektas sugalvos ką nors visiškai naujo. Ši tema jau paskatino daugybę žinomų DI bendruomenės narių daryti savo prognozes. „Meta“ vyriausiasis dirbtinio intelekto mokslininkas Yannas LeCunas ir šios technologijos vadinamasis krikštatėvis, „Google“ JK dirbtinio intelekto vadovas Demisas Hassabis, taip pat „Google“ generalinis direktorius Ericas Schmidtas perspėja, kad dirbtinio intelekto technologija gali kelti egzistencinę riziką.

Tačiau, kaip rodo anksčiau šiais metais atlikta apklausa, mokslininkai šiuo klausimu toli gražu nepasiekė bendro sutarimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(32)
(8)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)