79% vartotojų slaptažodžiuose naudoja asmeninius duomenis  (19)

4 iš 5 interneto naudotojai pripažįsta, kad slaptažodžiuose naudoja asmeninę informaciją, rašo „Check Point“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas parodė, kad daugiau nei 26% žmonių naudoja tuos pačius slaptažodžius elektroniniam paštui, elektroninei bankininkystei ir prisijungimui prie savo socialinio tinklo paskyros.

Be to, daugiau nei 22% socialinių tinklų ir elektroninio pašto paskyrų buvo „nulaužta“.

„Ypač dabar, švenčių metu, kai pagyvėja prekyba internete, vartotojai turi žinoti apie slaptažodžių svarbą ir tai, kad programišiai tampa vis išradingesni. Kurdamas unikalų slaptažodį kiekvienai paskyrai, vartotojas žymiai geriau apsaugos paskyras nuo „nulaužimo“, - sakė „Check Point“ vartojimo prekių viceprezidentas Baris Abdulas.

„Check Point“ ragina vartotojus naudoti 8-10 simbolių slaptažodžius, kuriuose yra raidės ir skaičiai, ir kuriuose nėra asmeninės informacijos: vardo, pavardės, adreso, gimimo datos arba telefono numerio.

Žinoma, netinka ir elementarios simbolių sekos, tokios kaip „1234“. Tiesa, tai pats populiariausias slaptažodis Pietų Korėjoje. Tai paaiškėjo ištyrus 14470 „nulaužtų“ slaptažodžių, kuriuos pateikė kibernetinius nusikaltimus tirianti policija.

Paaiškėjo, kad 27% Pietų Korėjos vartotojų savo slaptažodžiui naudojo paprastus skaičius, tokius kaip „1234“, o 13% naudojo kiek sudėtingesnį slaptažodį – „12345“. Kibernetinės policijos atstovai teigia, kad korėjiečiai gana atsainiai žiūri į kompiuterinių sistemų saugumą.

Tai galima pasakyti ne tik apie personalinių kompiuterių naudotojus, bet ir apie nemažą dalį kompiuterinių sistemų administratorių.

Pranešama, kad kitais populiariais slaptažodžiais taip pat buvo „abcd“, „qwert“ arba „0987“, kurie sudaryti iš vienas šalia kito esančių klaviatūros klavišų. Kibernetinė policija suėmė du moksleivius, kurie „nulaužė“ bendrovių „Anam Construction“ ir „Kwangju Mobilecom“ kompiuterius, iš viso naudodami 139 prisijungimo vardus ir slaptažodžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: