10 blogiausių internetinių slaptažodžių  (24)

Duomenų saugumo konsultacijas teikianti bendrovė „Imperva“ pranešė išanalizavusi beveik 32 milijonus slaptažodžių, kurie buvo atskleisti įsilaužus į „Rock You“ svetainę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų gruodį vienas įsilaužėlis prasibrovė į šios bendrovės duomenų bazę ir perėmė apie 32 milijonus neužšifruotų portalo vartotojų prisijungimo vardų ir slaptažodžių.

Juos išnagrinėję „Imperva“ ekspertai sudarė 10 dažniausiai naudotų slaptažodžių sąrašą, kurių kiti interneto vartotojai dėl nepakankamo saugumo turėtų vengti.

Pasak bendrovės techninio direktoriaus Amichaiaus Shulmano, kiekvienas turėtų žinoti, kad, pasirinkus nesaugius prieigos prie savo interneto paslaugų paskyrų slaptažodžius, rizikuojama tapti automatizuotų įsilaužimų taikiniu. Tokiu atveju įsilaužėlis minimaliomis pastangomis kas sekundę gauna prieigą prie vienos silpnai apsaugotos paskyros.

„Kiekvienas turime suprasti, kuo rizikuojame vartodami paplitusius slaptažodžius šiandieniame pasaulyje, kai nuolatos vyksta internetinės atakos. Programišiai įsibrauna į naujas internetines sąskaitas kiekvieną sekundę, arba į 1000 per 17 minučių“, – aiškino Amichai Shulman.

„Darbuotojai, vartodami tuos pačius slaptažodžius kaip ir „Facebook“, rizikuoja sukelti pavojų visai darbovietės sistemai, ypač vartodami tokius slaptažodžius, kaip „123456“, – pridūrė jis.

Pasak jo, „silpnų“ slaptažodžių problema egzistuoja jau daugiau nei 20 metų, ir per šį laiką mažai kas pasikeitė: žmonės nevertina jų rimtai, nes negalvoja apie galimas jų atspėjimo pasekmes.

Štai pačių nesaugiausių ir populiariausių „Rock You“ svetainės vartotojų paskyrų slaptažodžių dešimtukas.

1. 123456

2. 12345

3. 123456789

4. Password

5. iloveyou

6. princess

7. rockyou

8. 1234567

9. 12345678

10. abc123

Geriausia visose svetainėse naudoti netradicinius ir skirtingus slaptažodžius. Žinoma, tuomet juos prisiminti ir tvarkyti būna sudėtinga. Tam galima naudotis specialiomis slaptažodžių priežiūros programomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)