Lietuvos valstybės institucijos vienijasi kovai prieš nelegalios programinės įrangos platinimą ir naudojimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kelio_zenklas 2011-01-11 06:47
Nelabai įsivaizduoju kaip čia kas stabdys ir ką. Pakuria torrent portalą užsienyje esančiame serveryje ir viskas. Žmonės sau ramiai keičiasi failais, tie vis toliau mala šūda ir iš pykčio ir nežinojimo ką daryti apmokestina inf laikmenas. Tuom ir apsiriboja visas "pažengtas" ir išmoktas kovojimas su piratais. Tokių pavyzdžių pilna. O kas liečia programinę įrangą, žmonės eis prie linux (kaip tai daro rusai) ir valstybė dar didesnį minusą turės iš to gobšumo (kvailiai).
Sa 2011-01-11 08:19
Aplamai pamiršt kompiuterį tau reiktų, jeigu alga yra minimumas. Čia tau ne rusų sąjunga, kur kiekvieną nevykėlį ubagą paverčia vidutinės klasės žmogumi.
AP0323 2011-01-11 08:34
prie softo kabinkites, nes yra *buntu seima o kas del filmu ir muzikos, pakentekit...
Pumper 2011-01-11 08:38
Kas man iš to rusifikuoto žaidimo už 30lt? Geriau sumokėti 3-4x daugiau, bet normalų produktą turėti, o ne tokį iškarpytą ir sugadintą. Vienintelė išeitis, tai panaudojant Steam sistemą pagal regionus kainas reguliuoti (ka minimaliai ir dabar daro), o ne išsipirkti licenziją tą produktą perdaryti vietinei rinkai ir pardavinėti pigiau.
kroitus 2011-01-11 08:51
Na, tegu prieš tą programinės įrangos piratavimą kovoja. Šiaip ar taip - programuotojai ne muzikantai, kurie gali užsidirbt ne iš CD pardavimų, bet iš koncertų. Tačiau jei bus prieita iki to, kad puls aiškinti, jog visą programinę įrangą reikia pirkt, o ta, kuri nemokama, atviro kodo yra blogiau nei piratavimas(JAV kai kur tokią propagandą varo), tada atsiprašau...
forestbird 2011-01-11 09:10
Pasirodysiu nepopuliarus ir paprieštarausiu Jūsų absoliučiai daugumai bandančiai pateisinti savo veiksmus. Kepėjas atlyginimą gauna už laiką išnaudotą darbi atlikti, jo uždarbis įskaičiuojamas į duonos kainą, ar kam nors kylą klausymai kodėl? Programuotojas atlyginimą gauna už programą arba supaprastinkim laiką išnaudotą jai kurti. Kodėl kepėjo laikas apmokamas o programuotojo ne? Nepasakokit kad jūs nepirktumėte ir t.t. nes padarykime viską sąžiningai arba visi moka arba niekas, kodėl Petras privalo mokėti, o Jonas ne. Taigi all in all kodėl žmogaus paskyrusio laiką intelektualiniui produktui kurti laikas yra nemokamas, o kepėjo mokamas?
blizzard 2011-01-11 10:43
forestbid kodėl niekas man nesumoka kad aš kopijuoju filmus? juk kopindamas irgi laiką sugaištu.. už pradinę pačią pirmą programos versiją yra programuotojui sumokama. Esmė ta kad po to tą programą užtenka copy > paste, deja kepėjas to padaryt negali.
Di3 2011-01-11 10:53
1. Nu tas piratavimas gal ir nėra geras dalykas, bet kai kam nėra kitos išeities. 2. Nekurčiau. 3. Windows 4. Taip 5. Žinoma sumažėtų. Piratavimas sumažėtų ir tuo atveju jei padidėtų atlyginimai Lietuvoj,
- 2011-01-11 10:57
Durnas klausimas - jūs žinote, kas tai yra - „teisė naudotis?“.
kroitus 2011-01-11 11:06
Tik maždaug įsivaizduoju: sumokėjęs programos gamintojui tu gauni tik teisę naudotis programa sutartyje nurodytomis sąlygomis. Daugiau tu nieko negali su ja daryti.
kroitus 2011-01-11 11:11
1. Iš principo tai laikau blogu dalyku, bet įpročiai, tinginystė ir finansai daro savo. 2. Galbūt, jei sugalvočiau sėkmingą produktą. 3. Abu: Linux - namie, Windows - darbe (ką davė, tuo ir naudojuos). 4. Taip, bet iš bet ko milijonų neuždirbsi. 5. SUmažėtų, bet nedaug - vistiek nenorintys mokėti sugalvotų argumentų, kodėl pirataut geriau.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-01-11 11:11
Nežinau, kur tu, ponas, perki sugadintus rusiškus žaidimus, bet, kiek aš pirkau, tai ten visiškai tas pats, kas ir angliška versija išskyrus vieną dalyką - meniu rusiškas ir profesionalus daugiabalsis dubliažas yra rusiškas, o daugiau viskas tas pats. Tad, jei kalbos nemoki, tai taip ir sakyk, o ne, kad žaidimas sugadintas.
Pumper 2011-01-11 11:28
Būtent tavo išvardintas rusifikavimas ir sugadina žaidimą, kaip ir bet kurio filmo dubliažas.
bullka 2011-01-11 12:37
O tai žaidimų vertimas į Ispanų, Vokiečių, Suomių, Italų ir eilę kitų kalbų - irgi skaitosi sugadinimas? Ar čia jau nesugadinimas, o į RU jau sugadinimas? Žinok pvz konsolių žaidimai normalesni yra daugiakalbiai (pasirenki kalbą arba automatiškai pagal konsolės regiono nustatymą). -- Grįžtant prie temos. Pritariu čia išsakytoms nuomonėms, kad mus visa sistema moko kaip pirkti retai kam įperkamus dalykus vietoje to, kad mokintų naudotis alternatyvomis tuo pačiu parodant pavyzdį (visos valstybinės institucijos į opensource).
Pumper 2011-01-11 14:25
Kitaip nei rusiškos versijos po 30-40lt, tie geimai su papildomom kalbom (kartu ir originalia angliška, kurios rusiškuose nebūna) turi visas funkcijas kaip ir įsirašius anglišką - online multiplayeris visuose regionuose, automatiniai updeitai, DLC ir kt., ko neturi nei vienas Rusijoj fabrikėlį štampuotas geimas. Todėl ir kainuoja 3-4x pigiau, nes 3-4x mažiau gauni jį pirkdamas.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-01-11 14:31
A... GTA 4 rusiška versija pirktinė (taip pirktinė) turi tas pačias funkcijas kaip ir angliška. Dar kartą paklausiu - kur tu "rauni" tokius žaidimus, kurie neveikia?
Arns 2011-01-11 14:34
tai kame problemos? Tau reikia, tu perki. Man pvz patinka ferrari, bet žinau kad susitaupyti o ir nusipirkus(tegu ir pigiausią) man bus per didelė našta, bet nenirštu nei ant gamintojų, nei ant pirkėjų. Tiesiog pagal savo galimybes vertinu. O štai čia su žaidimais randi problemą. Tau reikia navarotų ir būtent angliškai? Tai ir mokėk kiek iš tavęs prašo originalūs gamintojai, o ne licenziją gaminti nusipirkę. Tas pats ir su viskuo kitu. O kodėl nėra rusų kalbos? Todėl kad tai KAINUOJA! Supranti? O gal manai tie vertimai nemokami? Tam ir parduoda licenziją, kad rusai išsiverstų patys ir patys žaistu. Ta kaina į anglišką neįskaičiuojama, kaip į rusišką angliškas, vokiškas, prancūziškas, ispaniškas ir t.t vertimas, kalbų paketai...
forestbird 2011-01-11 15:19
. Ar norėtum įgyti programuotojo specialybę ir dirbti už.. hmm na gal Ačiū pasakys kas
sloggi 2011-01-11 15:35
Kur tu cia matei uz dyka dirbancius programuotojus ? pasidalink numeriais kai darbe reikes ka su tuo susijusiu daryt, duosiu virsininkui tokio numeri gal premija gausiu... Del softo kainu tai ner ko stebetis, kai yra ant produktu dedami 3pvm`ai tai ir gaunas tokios kainos.. pazystamas kai pirko windowsus is amerikos per gimines, tai jam gavos pigiau nusipirkt is ten nei lietuvoi.. neskaitant to kad ten ir pragyvenimo lygis skirias. Na windowsai tai kaip windowsai, o kas ziurejot kiek adobes softas kainuoja? ten tai isvis ira programu po 7gabalus euro.. tai kur cia tokiu miljonieriu yra lietuvoi ?
forestbird 2011-01-11 16:09
Rašiau ne apie dabartį, bet apie koncepciją kurios visi norit, tai yra nemokamą softą. Na šiais laikais nėra problemos nusipirkti softą ne lietuvoje, nesuprantu kur matai problemą.