„Mums nereikia DI.“ Neįtikėtina, ką atskleidė apklausa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2024-07-19 11:13
Koks klausimas, toks ir atsakymas. Klausti reikia ne apie technologijas, kurių pavadinimai mažai įdomūs, o apie atliekamas funkcijas. Jei aš kokiais 1990 metais paklausčiau, ar skalbenkės pirkėjai papildomai mokėtų solenoidų valdomus vožtuvus, taimerius ir valdiklius, nepaaiškindamas, kad visa tai padaro skalbenkę automatine, mažai kam tai būtų įdomu.
Benediktas 2024-07-19 11:23
Jei GPT4 lygio modelis galetu suktis paprastam laptope per atskira lusta, neapkraudamas GPU ir CPU ir nesiusdamas duomenu į isore, tai neblogai.
bahuriux 2024-08-25 11:35
Biški vėluoju bet pastebėjau, kad operos Aria DI ir googlo Gemini DI kvailėja vis labiau kas mėnesį. Kai duodu velnių koį Š man čia kiši atsakyk ko klausiamas, tai pasitaiso vienam postui ir po to vėl iš naujo, mala š.
kestutisz 2024-08-25 14:49
Tai jau buvo kažkur idėja, kad kuo toliau - tuo labiau taip bus, t.y. kol "DI" šėrė originalia informacija (pvz kaip nvidia buvo pagauta net piratinėmis knygomis) tol ok. Kai vartotojai pradėjo naudotis ir dėti tokį niekinį turinį už savo - ir robottai toliau screipina kapi normalų ir šeria savo "DI" - jis darosi vis prastesnis ir prastesnis. Patys "DI" kūrėjai dabar labai suinteresuot atskirti normalią informaciją nuo generatyvinės, bo čia gaunasi kaip pasigimimai nuo per mažo genų maišymosi :)
Hmz 2024-08-26 11:20
Kai seniau rašiau, kad problemas su DI sukels grįžtamasis ryšys iš žmonių, kai DI pervirškinta medžiaga keliauja žmonėms, o iš jų atgal į DI, progreso liudytojai niekaip negalėjo patikėti Bet nieko, pamatysim dar ir ne to. Informacijos judėjimo keliai visuomenėje yra sudėtingi ir nenuspėjami, ko teoretikai, matyt, nesupranta.
Benediktas 2024-08-26 11:41
DI pats pradės tiesiogiai dirbti realybe, o ne tik su tekstu, nuotraukomis ir video - ir išsitaisys tie nukrypimai. Jei žmonija realybę pažintų tik pagal tekstą ir nuotrukas, tai irgi gautųsi sugedęs telefonas. Bet kadangi kontaktuojame su realybe betarpiškai - galim blogus tekstus atpažint ir pakoreguot, nes jie nukrypsta nuo realybės ir tas skirtumas pasimato. Čia kaip Rusijoje per TV rodo, kad viskas ok. Bet atkeliauja žmonės iš Kursko - pabėgėliai - reality check.
HardAxe 2024-08-26 12:01
nevisai taip. Padaro AI su geriausia ką jie tuo momentu turi, tada bando optimizuoti kuo mažesniam resursų kiekiui, kurio vis dar užtenka funkcijai palaikyti. Rezultate turi dvi versijas AI - vieną, kuri turi max pajėgumus ir kurią matėm pradžioj, kurią demonstruoja per pristatymus, kitą - kokiais 40% kvailesnę, bet jai užtenka 5x mažiau resursų. Ją gauna naudotis masės. Kitas faktorius - pripratimas. Iš pradžių ignoravom klaidas ir džiaugėmės keliais protingai sakiniais. Dabar protingas atsakymas yra savaime suprantamas, šaipomės iš klaidų.