Adobe pristatė galutinę Flash 10.2 versiją (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2011-02-10 23:23
Atsakysiu taip - хуй. .NEt susietas windows ir jų specifinėmis bibliotekomis. Grynas .NET iš principo gali būti multiplatforminis, tačiau štai - Mono pagal savo specifikacijas yra .NET 2.0 lygio. O dabar kuri .NEt versija? Ar tik ne 4.0 ? Mono kuriamas palaikant Novel. O tai jau nevisai community produktas. Ir, jei MS labai aktualu tas silverlight'as, jam derėtų mesti porą desėtkų programuotojų į Moonlight stovyklą. Tegul tik tol, kol įsitvirtins.
infoguru 2011-02-10 23:48
Sveikas Keeperi. Man toks jausmas kad truputi maišai sąvokas kas tai yra OpenSource ir OpenSource Community. Tai natūralu, nes mažai esi su tuo susidūręs. OpenSource nėra tik tai kad gali pasiimti dekompiliatorių ir kodą pasižiurėti. Tą sėkmingai galėjai ir su Java kol ji nebuvo OpenSource. Tu dar turi turėti galimybę savo kūrinį laisvai (kodą turiu galvoje) leisti naudoti be jokių platformos ar patentų apribojimų. Neesu tikras, bet .NET platforma ar C# yra tam tikrose vietose apribota MS patentų. Pataisyk jeigu klystu. Antras aspektas tai kaip minejo MenulioSvytuokle nelabai pamenu OpenSource projekto kur produkto versijos skirtusi kitoms platformoms (jei tai multiplatforminis produktas). Kad M$ remtų OpenSource neesu girdėjęs. Nežinau nei vieno jų OpenSource produkto. Jie greičiau imituoja (viešieji ryšiai ir pan.) negu remia iš tikrųjų.
sz520qm 2011-02-11 00:03
Keeperis pokštus krečia... Šmaikštuolis. http://discuss.itwire.com/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a plius jau minėtas developinimo atsilikimas su .net 2 teatitikimu, plius MS požiūris: leidžiam ir supportinam OSS developerius, bet patys nieko nedarysim, tegul visą juodą darbą padaro neapmokestinami žmonės, mes nemokam ne po windais programint, O čia dar kelios priežastys: http://www.youtube.com/watch?v=6jAkDSZprw0 "Itariu, kad nurasai vien del kompanijos, nemanau, kad tai gerai." Įtariu, kad užrašai, vien dėl to, kad MS produktus per visus galus vien testumi. C'mon, visi žino, kad esi didžiausias MS evangelistas šitam forume.
infoguru 2011-02-11 00:12
1. Tu man pasakyk MS technologją, o aš tau pasakysiu iš ko jie ją nupirko, pavogė ar nukopijavo. 2. Palygink MS sukurtų technologjų skaičių (jei vis dėl to tokių pasakysi) pavyzdžiui su IBM. Dėl žaidimų tai keletas nuorodų pirmų nuorodų surinkus google Microsoft FUD: http://lxer.com/module/newswire/view/57261/index.html http://digitizor.com/2010/10/14/microso ... ffice-org/ Jei norit yra ir Lietuviškai. Pačiame MS.lt pagrindiniame tinkalapyje. Vadinasi "Faktai apie Windows ir Linux operacines sistemas": http://www.microsoft.com/lietuva/window ... rimas.mspx http://www.microsoft.com/lietuva/window ... udies.mspx Bet kurį jų vadinamąjį čia pateiktą "tyrimą" ar "faktą" galiu suvaryti iki 0. Apie lobistinę įtaką vyriausybėms (žinom mes tuos "viešus" konkursus), mokykloms ir universitetams jau nekalbu. Kita vertus toks MS dėmesys Linux rodo vieną - MS į Linux jau žiūri kaip į labai rimtą konkurentą. Ne taip senai ir pats S.Balmeris apie tai išsitarė.
- 2011-02-11 00:35
Iš kitos pusės - tiesiog dėl azarto norėčiau, jog MS nutiktų kaip ir Nokiai - Nokia stumdosi su savo niekam nereikalingu. prastu symbianu, ir praradinėja rinką. Gaila, į MS prukcija paremtas linijas yra sukišta per daug €, kad imtų visi keisti jas... Kita vertus, jei MS imtų savo produktus kurti kaip multiplatforminius, kad ir visą Office linuxui paleistų - jiems nuo to būtų tik geriau. Bet ne, politika yra politika. O tokia pati politika skandina Nokia.
KeeperMustDie 2011-02-11 01:02
O tai ka? Jie gi pastoviai kuria softa ir dalinasi juo uz dyka, matosi, kad zmones neturi ka veikt, tai va darbo dar gavo Vienu zodziu - nekeskit MS, peikit, ieskokit prie ko prisikabinti. Bet Faktas, kad is programines puses(be jokiu ten politiku) Silverlight yra geriau uz Flasha. Ir tai yra validi alternatyva, nors kai kuriems tai gali ir nepatikti.
Giedrius- 2011-02-11 01:29
Na tegu tada sukuria kažką tikrai geresnio už flashą, nes dabar jis pranašiausias iš visų alternatyvų siekiant produktyvumo, o nuo flash'o peršokt prie kito grafinio programavimo tik mėnesis ar du laiko, kol sintaksę išmoksti...
Vytax 2011-02-11 01:50
HTML turi keistis kartu su poreikiais. Vieni HTML tagai turi būti įtraukiami, kiti išbraukiami. Juk gyvenimas nestovi vietoje.
dariusss 2011-02-11 02:52
nelabai tave suprantu, nuo kada pirkti kokia technologija yra draudžiama, t.y. už įstatimų ribų? palyginkime ms su obuoliu, google, adobe ir panašiomis kompanijomis ir kuo jinai blogesnė? netgi tavo minėtas IBM, patikėk ne ką mažiau supirkinėja įvairius patintus ir žiūrėk dar kokia monopolininkė!. O kur nurodei "nešvarių žaidimų" linkus greičiau jau ten nekalta propoganda. Dėl kopijavimo tik nereikia kad vista, windows 7 tokios funkcijos start meniu searchas, dizainas, gadgets ir pan buvo nukopijuota nuo linuxo bei obuolio nes tokie pasisakymai man kelia juoką kaip ir facebooko bandymai patentuot žodį "face" ar obuolio bandymas užpatentuoti telefoną be klaviatūros.. Dėl vagysčių prašau plačiau. P.s bukim biedni, bet teisingi, MS nėra tokia jau bloga, o gal net ir geresnė už kai kurias
aKi 2011-02-11 10:09
Lossless/ZLIB = PNG? Jei taip, tai kaip ir HTML`e, tai pagrindiniai formatai, alternatyvų kažkaip nematau. Ir aišku visada galima naudoti vektorių, jei sparta labai svarbi.
Vytax 2011-02-11 11:32
Lossless/ZLIB ~= Lossless PNG. Bet internete ne Lossless PNG juk naudojami. Kituose PNG naudojami kiti algoritmai, kurie dekoduojami sparčiau ir suspaudimo laipsnis daug kartų didesnis.
infoguru 2011-02-11 11:34
Ne nupirkime čia esmė. Matau nelabai isiskaitei 1 ir 2 punktus. Try Again. O dabar kai perskaitei palygink santyki sukurtu technologiju ir nupirktų. Dėl kopijavimo. Keista kad visa tai atsiranda Vistoje po to kai išleidžiamas MacOS. Na bet tiek to. Ne apie tai as. Turejau galvoje pvz. DirectX - OpenGL kopija, C# - Java kopija. Sun netgi M$ po teismus tąsė dėl šito. ir t.t ir t.t. Čia tik keli pavyzdžiai kurie pirmiausiai šovė į galvą. Neskau kad M$ šių dalykų nepatobulino. Patobulino, bet pagrindinė idėja toli gražu ne jų. Apie tai čia ir eina šneka. Dėl linkų. Sakai nekalta propaganda ? O gal greičiau įžūlus melas pasitelkiant neiaškios kilmės statistiką ir keletą faktais nepatvirtintų frazių ? Eiliniai useriai dažnai nesupranta kad tai propaganda. Jie tai priima kaip faktą. Beje ir lyginimas savo produktų su konkurentais reklamos sektoriuje kaip žinia gero vardo neturi. Frazė "o gal net ir geresnė" parodo kad smarkai abejoji M$ "gerumu" Aš ir nesakau kad M$ yra bloga ar pan. Kaip įmonei ar jos produktams neturiu nieko prieš. Jie nemažai gerų dalykų yra padarę. Kai kalbu apie M$ kalbu ne apie įmonę ar produktus, o apie jos nešvarią politiką vartotojų ir konkurentų atžvilgiu.
moo 2011-02-11 11:47
Kazka labai maisai arba esi neisigilines. http://www.smartwebby.com/Flash/swf/html_text.swf Stiliai nenusikopijuoja, tiesa. Bet flash'e teksta gali laikyt Embed (tada, matyt tavo tiesa), arba naudot sisteminius standartinius fontus. Taipogi flash palaiko css ir html tagus is isoriniu tekstu (kaip matai), kurie imami tiek is txt failo, tiek is html, tiek is xml. Net WYSIWYG editoriu yra flash pagrindu padarytu http://flashtuts.s3.amazonaws.com/freeb ... eview.html Na, nebent tamsta ne apie tai kalbi
KeeperMustDie 2011-02-11 12:23
tai, kas tiesiog "metosi po kojom".
lmn 2011-02-11 13:20
Tai dėl to jau MS skaitosi nešvari/nesąžininga ar pan.?
Vytax 2011-02-11 13:32
Taip, „.NET“ yra JAVA kopija. Ir pats Microsoft to net neneigia. O istorija buvo tokia: MS išleido „J++“ kompiliatorių, jeigu galima taip jį vadinti. Ir visa tai pavadino „Microsoft Virtual Java Machine“. Tada Sun padavė MS į teismą už tai, kad J++ sugeneruotas byte kodas, veikia tik Windows. Dėl to MS negali naudoti „Java“ prekinio vardo, nes „Java“ veikia nepriklausomai visur. Tada MS „J++“ platformą pervadino į „.NET“, o pati kalba suskirstyta į du variantus: J# ir C#. O vėliau prisijungė ir „VB.NET“, ASP.NET, Silverlight ir t.t.
infoguru 2011-02-11 16:04
Ir tikrai niekas dėl to nepyksta. Bet dažniausiai kai imi būna mandagu ir ką nors duoti. M$ šia savybe nesakyčiau kad pasižymi - nebent tik tuo atveju jei tai susiję su tik su jos produktais.
lmn 2011-02-12 00:10
MS per dideli, kad galėtų pasakyti - naudokit flash, mes jam pritaikysim savo bibliotekas. Jie privalo duoti savo produktą. O jei jau naudoja ne savo, kartais ir duoda atgal. Pvz.: http://www.apache.org/foundation/thanks.html (Donation level: $100k / year). Tiesa, nenoriu nei ginti, nei peikti MS. Tas pats Apple yra "kietos rankos" (= stiprus vendor lock) šalininkas, nors naudoja ir palaiko atviro kodo projektus (http://www.apple.com/opensource/).