„Microsoft“ skelbia profesijas, kurios daugiausiai naudoja DI (Grafikas)  (5)

„Microsoft“ tyrimas atskleidė profesijas, kurios šiuo metu iš dirbtinio intelekto laimi daugiausiai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© kiquebg (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/technology-hands-agreement-okay-4256272/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ atliko tyrimą, siekdama nustatyti, kurios profesijos jau jaučia dirbtinio intelekto (DI) naudą laiko taupymo požiūriu. Daugiausia laiko kasdien sutaupė žmonės, dirbantys kibernetinio saugumo, produktų kūrimo, pardavimų, techninės pagalbos, rinkodaros ir viešųjų ryšių srityse.

Dirbtinis intelektas darbe šiandien jau yra realybė, keičianti būdus, kaip praleidžiame savo darbo dienas. Dirbtinio intelekto (DI) įrankiai tobulėja: iš efektyvumą gerinančių įrankio virsta įrankiu, galinčiu padėti priimti sprendimus ir skatinti kūrybiškumą. Nors kai kurios profesijos gali pastebėti laipsniškesnį DI poveikį, „Microsoft“ tyrimas parodė, kurios profesijos jau pajuto DI naudojimo naudą.

Darbai, kurie su DI tampa lengvesni, greitesni ir geresni

Tyrimo duomenimis, tobulėjimo lygį lemia du pagrindiniai dalykai – žmonių atliekamo darbo tipas ir naudojamų duomenų kiekis. Darbuose, kur reikia daug duomenų, pvz., klientų informacijos analizavimas, pastebimas didžiausias DI suteikiamas patobulėjimas.  Darbuotojai, dirbantys su kibernetiniu saugumu, produktų kūrimu, pardavimais, technine pagalba, rinkodara ir viešaisiais ryšiais, pirmiausia pamatė, kaip DI palengvina jų kasdienes užduotis, siūlo naujovių galimybes, sumažina pasikartojančio darbo apimtis ir leidžia priimti labiau informuotus, todėl ir greitesnius, sprendimus.

TOP5: kibernetinis saugumas, pardavimai, verslo plėtra ir rinkodara bei komunikacija

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10483 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Šiandien augančios kibernetinės grėsmės reikalauja nuolatinio dėmesio ir greitos reakcijos. DI padeda analizuoti daugybę duomenų, nustatyti veikimo modelius ir atrasti problemas realiuoju laiku. Tai leidžia IT ir kibernetinio saugumo ekspertams susitelkti ties planavimu ir greičiau reaguoti į grėsmes. DI taip pat gali automatizuoti tokias užduotis kaip grėsmių stebėjimas ir pirminių incidentų valdymas, atlaisvindamas ekspertus sudėtingesniems tyrimams ir sprendimams.

Pardavimuose tvirtų santykių kūrimas ir sandorių sudarymas yra sėkmės pagrindas. DI keičia pardavimus greitai analizuodamas klientų duomenis ir suasmenindamas elektroninius laiškus. Tai padeda pardavėjams sutelkti dėmesį į svarbias užduotis ir praleisti daugiau laiko užmezgant ryšius su potencialiais klientais. Klientų aptarnavimo atstovai naudoja DI, kad supaprastintų sąveiką, veiksmingiau išspręstų užklausas ir pagerintų bendrą klientų pasitenkinimą. Kompanijos, įdiegusios DI pokalbių robotus, teigia, kad jie efektyviai susitvarko su įprastinėmis užklausomis, todėl darbuotojams atsiranda daugiau laiko spręsti sudėtingiems atvejams.

 

Rinkodaros ir viešųjų ryšių srityse DI padeda atrasti naujų tendencijų ir galimybių, analizuodamas didelius duomenų kiekius. Tai gali pagreitinti tokias užduotis kaip SEO tendencijų tikrinimas, turinio kūrimas, rinkos tyrimai ir produktų pristatymo planavimas. DI taip pat parodo, kaip istorijos priimamos žiniasklaidoje, taupomas laikas, todėl viešųjų ryšių specialistai gali susitelkti į savo kūrybinį darbą, užtikrindami, kad galutinis produktas turėtų žmogišką atspalvį.

DI tampa mūsų mėgstamiausiu asistentu

 

Naudodami dirbtinį intelektą savo darbo vietoje ugdomės naujus įgūdžius, o taip pat ir įpročius. Bendra „Microsoft“ ir „LinkedIn“ „Darbo tendencijų indekso ataskaita” (“Work Trend Index Report“) atskleidė, kad per pastaruosius metus „GenAI“ naudojimas padvigubėjo, o trys iš keturių žmonių jau naudoja DI darbe. Kai kuriuose darbuose tokių įrankių kaip „Microsoft Copilot“ dėka sutaupoma daug laiko – šią naudą pripažįsta 90 proc. naudotojų. „Microsoft“ atliktas „Copilot“ naudotojų tyrimas parodė, kad sutaupę 11 minučių laiko per dieną, vartotojai pradeda matyti DI vertę ir įpranta juo naudotis.

 

*Grafikas rodo, kiek laiko darbuotojai įvairiose pareigose sutaupo naudodami dirbtinį intelektą (suvoktas laiko taupymas). 11 minučių yra riba, nuo kurios darbuotojai pradeda vertinti dirbtinio intelekto vertę.

„Work Trend Index“ taip pat pabrėžė „LinkedIn“ tendenciją, kad „LinkedIn“ narių, į savo profilius įtraukiančių tokius DI įgūdžius kaip „ChatGPT“ ir „Copilot“, skaičius visame pasaulyje išaugo 142 kartus. Daugiau kaip pusė į tyrimą įtrauktų jaunuolių nurodė, kad naujosios technologijos yra gyvybiškai svarbios jų karjeros sprendimams, o tai rodo, kad DI įgūdžiai ir prieiga bus labai svarbūs norint pritraukti ir išlaikyti geriausius talentus artimiausioje ateityje.

Įmonės DI įrankių naudojimas padidina saugumą

Nepaisant to, kad 79 proc. vadovų pripažįsta dirbtinio intelekto svarbą verslui, o 66 proc. iš jų teigia, kad nesamdytų žmogaus, neturinčio DI įgūdžių, daugeliui organizacijų vis dar trūksta formalių DI strategijų, todėl žmonės į darbą atsineša savo DI įrankius.

 

„Epochoje, kai dirbtinis intelektas keičia įvairias pramonės šakas, tradiciniai strateginiai metodai tampa atgyvenę. Nepaisant to, kad DI svarba plačiai pripažįstama, daugeliui organizacijų vis dar trūksta oficialių DI strategijų, todėl darbuotojai naudoja asmeninius DI įrankius, kurie kelia pavojų saugumui. Įmonėms labai svarbu suteikti standartizuotus DI įrankius ir visapusiškus mokymus, užtikrinant, kad DI būtų naudojamas saugiai ir efektyviai“, – komentavo Leonidas Polupanas, „Microsoft“ vadovas Ukrainoje ir Baltijos šalyse.

„Microsoft“ pirmauja DI srityje ir siekia, kad DI įrankiais būtų lengva naudotis visiems. „Microsoft Copilot“ atlieka pagrindinį vaidmenį padedant įvairių sektorių profesionalams. Integruodamas DI galimybes į kasdienius įrankius, „Copilot“ padidina produktyvumą ir leidžia profesionalams pasiekti daugiau su mažiau pastangų. Kadangi DI ir toliau vystosi, jis gali padaryti darbą efektyvesnį ir inovatyvesnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (5)