Vasario naršyklių reitingas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

W3rtas 2011-03-07 17:16
Kaip gali būti toks pats, jei Chrome's tab'ui atidaromas atskiras procesas, kuriame be tinklapio informacijos yra pačios naršyklės kodas? O kad visiškai neatlaisvina atminties yra normalu, tai viena iš Operos galimybių, jog uždarytą tinklapį gali sugrąžinti akimirksniu.
liquid 2011-03-08 09:10
Na tarkim procesas gali sverti siek tiek daugiau, bet cia jau eina kalba apie kelis KB. Chrome'as irgi turi funkcija uzdaryta tinklapi atidaryti akimirksniu, bet kazkodel del sios galimybes jam nereikia leak'inti atminties
rwc 2011-03-08 12:54
Tiek Gecko, tiek Opera, tiek Chrome leak'ina panašiai. Daug kas priklauso nuo atminties atlaisvinimo strategijos, ir čia Google gerai padirbėjo, kad GMail, GDocs, Youtube savo būseną su visais event handleriais serializuotų į HDD kešą. Taigi, Firefoxas daugumą puslapių laiko atmintyje, Chrome juos po kiek laiko neaktyvumo "išswapina" (t.y., laiko kažkiek daugiau nei būtina RAM'e. Firefox laiko daugiau RAM'e, bet užtai neužkemša HDD. Čia pirmiausia susiję su tuo, kad atskiras Tab'as - atskiras procesas, žiauriai paaukojamas priedų našumas, užtat hibernacija/pakėlimas tampa sąlyginai paprasta užduotimi, kuria iš esmės pasirūpina OS. Abi strategijos turi savo pliusų ir minusų. Man kaip advanciam vartotojui labiau patinka FF, nemaišo kas 3 dienos užmušti ir paleisti iš naujo. Chromas aukoja spartą ir (teorinį) saugumą, bendrą sistemos apkrovą nereikalingais konteksto keitimais.
liquid 2011-03-08 13:06
Bet koks tikslas uzdaryta tab'a laikyti RAM'e? Tab'o ikrovimas is naujo juk ne renderinimas - jis vykdomas ne pastoviai, kad tokia info reiktu cache'uoti. Tuo labiau kad uzkrauti info is failo keliu milisekundziu reikalas.
rwc 2011-03-08 13:41
, Chrome atveju keletas paskutinių laikomi RAM'e, kiti išswapinami. Čia nebe milisekundės - pabandyk grįžti per istoriją 10 AJAX'inių psl. atgal. Užtat teršias HDD, pastoviai ištrinu po gigą kešo. GMail/GDocs/GWT yra pritaikyti specifiškai Chrome. Jie praktiškai neišnaudoja BF kešo, nes viskas vyksta nenaviguojant per puslapius (viename dokumento kontekste). Plius, Google produktai smarkiai išnaudoja Gears/HTML5 galimybes - ypač Local Storage. Chrome gerai, kai naudoji mažai tabų, plėtinių, kai AJAX'iniai puslapiai tvarkingai išvalo kontekstą, kai vartotojas naviguoja daugiausia viena kryptimi. Arba - kai puslapis pats pasirūpina būsenos serializavimu/atstatymu kliento pusėje. Kaip Web platforma apskritai, FF elgiasi teisingiau. Tas ypač jaučiasi naršant po vikipedijas, API, daugumą "pusiau AJAX" platformų kaip Liferay. Beje, dėl memleak'ų Firefoxe tai dažniausiai kalti priedai. Čia, ko gero, reikia pasveikinti Chrome - bet kaina irgi didelė, kai eina kalba apie priedų galimybes ir spartą.
liquid 2011-03-08 17:43
Mano nuomone, jei duomenu yra daug, tai tuo labiau apsimoka juos saugoti diske. Istorijoje gali buti daug puslapiu atgal, bet vis tiek uzkraunamas tik vienas, t.y. paskutinis, todel krovimo laiko faktorius nera aktualus. Man Chrome'o principas atrodo protingiausias.
rwc 2011-03-08 18:48
Va su šituo tai nesutiksiu. Jis pasiteisina "lengvam" panaršymui arba pastoviai laikant GDocs ir kitas "vieno puslapio aplikacijas" (nors čia privalumas jau nebe BF kešas, o visai kitos technologijos). Chromui jo kešavimo mechanizmas su daugiau nei 10 priedų ir daugiau nei 20 atidarytų tabų - peilis.
Sokantis Debesis 2011-03-08 18:48
rwc kaip visada, logiškai ir pagrįstai. Pagarba
liquid 2011-03-08 19:26
O kuom peilis? Naudoju Chrome jau ne pirmi metai, pas mane vidutiniskai atidaryta apie 20 tab'u + plius naudoju apie 10 extension'u. Dar nei karto nebuvau pajautes jokio stabdymo. Kuo Firefox geriau su daug tab'u? Tuo kad jis suris visa RAM'a ir toliau naudos swap'a? Drisciau suabejoti tokiu "gerumu".
liquid 2011-03-08 19:38
Firefox'o cache'o "saugumas":
rwc 2011-03-09 00:53
liquid 2011-03-09 08:48
rwc, man labai idomu, kokiu budu tu pamatavai tas 0.2 sekundes? Fiziskai pamatuoti tokius skirtumus praktiskai neimanoma. dar +1 Chrome'ui Po situ testu tik dar labiau tampa aisku, kad Chrome cache'avimas duoda vaisiu ir yra protingesnis, nes sutaupoma nemazai atminties, o vartotojiska patirtis nesuprasteja. P.S. jei pradeciau daryti Chrome'o ir Firefox'o Java Script'u testus, tai butu juokinga ziureti i rezultatus Tiesa pasakius, pas mane ant kai kuriu testu Firefox'as net uzluzta
rwc 2011-03-09 11:28
Arba nelandžioti bet kur neužblokavus skriptų (ir pačiam sunkių skriptų nekodint). O šiaip dėl performanco tai dar neaišku, jei palyginsi vakarykštį Chrome su FF 4 Beta11. Naujas Javascripto varikliukas JägerMonkey su JIT, WebGL/WebM, Canvas GPU palaikymas... Šiaip nauda Addon'ų architektūra, prieštvaninių fyčerių atsisakymas - atminties sąnaudas irgi turėtų numušti beveik perpus. Chrome smarkiai pabėgo per šituos metus, kol Firefoxas darė naują versiją, pradžioj greičio testai buvo apylygiai, o RAM panaudojimas FF mažesnis, manau ir dabar panašiai bus. Visą laiką vijosi (http://www.favbrowser.com/firefox-is-1- ... benchmark/) Situacija prieš metus (Ch4 vs FF3.6): http://www.appscout.com/2009/11/perform ... fox_36.php http://www.dotnetperls.com/chrome-memory http://techbump.info/2010/10/30/firefox ... hmark.html Nors objektyviai sunku spręsti: http://google-chrome-browser.com/firefo ... -benchmark ir: http://opinionated-programmer.com/2011/ ... rformance/
liquid 2011-03-09 15:34
P.S. Turbut tik Firefox'as gali ji paleidus padaryti atnaujinima, tada perkrovus programa vel surasti atnaujinima ir dar karta atnaujinti programa.
rwc 2011-03-10 15:55
liquid 2011-03-11 12:20
rwc, kad ir kiek bediskutuotume, vis tiek galu gale prieisime isvada: "kiekvienam pagal savo skoni" .
rwc 2011-03-11 12:31
Sutinku. Nepriversi manęs naudoti Chrome kaip pagrindinės naršyklės (nors 10 jau panaši į naršyklę darosi). Kaip antra - man tinka, nes jau yra (ne visai veikiantys) NotScripts, AdThwart, aplikacijos. Labai paskutiniu metu Chrome fanai pamėgo varyti ant FF, kaip anksčiau Operistai varydavo ant IE ;] Neva lėtas, daug RAM ryja. Realiai skirtumas jei ir yra, tai tikrai netrukdantis gyventi, ir kylantis daugiausia dėl krūvos "baisiai reikalingų" priedų torentams ieškoti, filmams sriaubtis ir pan..
liquid 2011-03-11 12:59
rwc, as anksciau taipogi naudojau Firefox, iki kol ji nepradejo pustis ir tapo per "sunki" (pripazink, kad berods 2 versija buvo viena prasciausiu). Tada atsirado Chrome - nors jis dar buvo gan "zalias", bet skirtumas greitume, paprastume jautesi. Chrome atsiradimas tapo tarsi spyriu i uzpakali kitoms narsykles, po to visu ju tobulejimas paspartejo akivaizdziai, nes niekas nenorejo atsilikti. Naujausia Firefox versija vel sugrizta i ta kelia, kuris jiems leido prisivilioti vartotojus. Ir esami lapes naudotojai gave nauja versija turbut tikrai nenores pereiti prie kitos narsykles, lygiai taip pat kaip ir Chrome vartotojai.
rwc 2011-03-11 19:26
Aha, Firebird, pirmos Firefox versijos buvo išties daug žadančios, bet paskui kažkaip nusivažiavo su kustomizacijom. Nieko naršyklė, bet kai prikiši visokių WebDevel toolbarų, FTP klientų, GMailFS, RSS skaityklių, AdBlock, NoScript, Download Statusbar, Flashgot, All-In-One-Sidebar ..., ... ,... - tada ir prasideda. Nors apskritai, negalėčiau pasakyti, kad su kuria nors versija Firefoxas labai "pasunkėjo". Gal nebent kažkas iš 1.7-2.x. Aišku, kai tiek pluginų, lendančių prie pačių vidurių, tai negali jie neleakinti, nesipjauti ar nestabdyti. Bet turbūt tokia FF "asų" kultūra ;] Štai ir dabar: suvariau seną profilį atsinaujindamas, tai rankioju viską per naują. Jau turiu 24 Extensionus, 4 spellcheckerius, 8 GreaseMonkey/Scriptish skriptus, 8 Stylish stilius, 20 Search provaiderių (kaip aš gyvensiu be URL "= integral(x,dx)" arba "en laba diena"?). Nė paros neištvėriau - turbūt tapau priklausomas P.S.: Greasemonkey/Stylish skriptus Chrome palaiko, žinau; kaip su tais search provaideriais ir keywordais? Išeina kažkaip padaryt, kad autocompletintų wikipediją? Labai pasigendu šių dalykų - dar labiau nei sidebaro. Gal tuomet Chrome ir galėtų pretenduoti į pagrindinę naršyklę ;]
rwc 2011-03-12 14:17
liquid, radau, kaip pasidaryti Keywordus su Chrome. Cool 8] Beveik tai, ko man reikėjo (tiksliau, visai taip - tik Firefoxo fukcionalumas, kai paieška atskirta nuo keywordų man patinka labiau). chrome://settings/searchEngines , viduriniame laukelyje keywordas. Kodėl to nėra dokumentacijoj?