Iki metų pabaigos „Windows 7“ taps populiariausia operacine sistema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2011-08-14 15:44
Atsiprašau turiu labai paprieštarauti ponas. Be motininės draiverių disko mano NVIDIA plokštės windows 7 nepaleido padoriai pilnu rėžimu. Nuo nulio instaliuojant (ne perkant OEM windowsus) trūksta nemažai draiverių: vaizdo kortos tai vienas pavyzdys (WinOS default draiveris identiškas Ubuntu Nv - nėra 3D palaikymo tai tavo kaltinimai be pagrindo), mano wireless (ATH9k) ant Win7 reikalavo draiverių, o ant Linux veikė out-of-box. Wireless argumentas priklauso nuo čipo. Tik tas kad gamintojai prideda draiveriu diskus, be to wireless draiverį windows 7 pasiūlė gauti internete(pažanga nuo XP). Draiveriai (wireless ir vaizdo), nei ant Ubuntu nei Win7 neegzistuoja pradžioje.
FAIL 2011-08-14 15:49
Prieš mėnesį susiviliojau ir aš išbandyti Ubuntu. Kaifavau, kaip čia viskas puikiai veikia, koks aš dabar nemokamas ir kietas, ir originalus esu. Ir tikrai, viskas veikė. Tačiau tai buvo tik viena medalio pusė Toks jausmas, kad viskas, ką paliesdavau, po kiek laiko nebeveikdavo, sugesdavo: LibreOffice skaičiuoklė sugedo, failą vieną sugadino svarbų, reikėjo geros savaitės ir forumistų pagalbos, kol viską susitvarkiau. Toliau VLC(bet tai galiojo ir kitiems grotuvams): iš pradžių FPS skaičius buvo per mažas(pasirodo dėl originalių ATI draiverių), tada 9 kartus iš 10 vaizdas nesutapdavo su garsu. Vėlgi savaitę ieškojau atsakymo lietuviškame ubuntu forume, niekas nieko doro nepasiūlė, googlinau visą vakarą, kol radau sprendimą. O sprendimas buvo su minusu, kai sustabdydavai video, po to paleidus dingdavo garsas. Ir paskutinė bet ne mažiausia problema - puikus išradimas, programų centras, sugedo ir taip ir nepavyko rasti sprendimo šiai problemai, kad jis vėl veiktų. Dar buvo problemų su Firefox ir Chromium: kai atsidarydavau technologijos.lt visus naujus straipsnius naujuose tabuose, naršyklė lūždavo, reikėdavo kelių restartų. Taip pat jausdavau, kad kompas, įjungtas ryte veikdavo puikiai, o kuo arčiau vakaro, tuo viskas lėčiau ir lėčiau. EDIT: Taip pat pastebėjau, kad muzikos kokybė prastesnė. Čia jau toks nefaktinis pasisakymas, bet klausą tai neblogą turiu. Taip kad, ką jūs ten sakėte apie tą paprastumą??? Su Windows nėra tekę kovoti dėl to, kad galėčiau normaliai filmą ar koncertą pažiūrėt ar gelbėt failus, kad jų office nesuvalgytų... Be abejonės, čia tik mano asmeniniai potyriai, gal kitiems neteko su tuo susidurti, bet spėkit, ar aš grįšiu pas Ubuntu? Bet turiu pasakyti, kad UI patiko : )
Architektas 2011-08-14 17:48
Taip, kiekvienas turime asmeninės patirties ir ji gali būti labai skirtinga. Kiek perskaičiau, tai susidaro toks įspūdis, kad dauguma problemų būtent ir kilo dėl aparatinės dalies nekokybiško palaikymo, kas yra HW gamintojų aplaidumo Linux sistemai rezultatas. Linux turi ir savų sisteminių problemų, to aš neneigiu. Geriausias pavyzdys būtų iki šioliai normaliai nesutvarkytas audio framework'as. Bet vistiek nesutiksiu, kad Linux paprastam žmogui netinka. Paprastas žmogus, pirmiausia, pats "nestato" sistemos, jis turėtų gauti jau visiškai paruoštą Linux'inį kompiuterį naudojimui pagal savo poreikius. Čia tik pas "mus" įprasta patiems taisytis automobilius garažuose ir patiems tvarkytis kompiuterius, bet JEIGU kalba eina apie sutvarkytą ir paruoštą Linux sistemą, ji tikrai veiks normaliai ir paprastam žmogui paprastiems dalykams bus tinkama, viskas ten "veiks". Kas dėl aparatinės dalies - tai "vieša paslaptis", kad Linux'e geriausiai palaikoma visiškai Intel'inė platforma, geriausiai kokių metų senumo, kol į kernel'į atkeliauja visi naujo HW atnaujinimai. Patarimas norintiems turėti mažiau bėdų dėl suderinamumo - naudokit Intel CPU su Intel pagrindine plokšte ir Intel grafika (šiuo metu integruota į CPU). Tai negarantuoja nieko, bet tikimybė, kad kils problemų dėl nesuderinamumo, mažesnė nei naudojant kažką kitą. Prieš dedant kažkokias plėtimo plokštes, pasidomėkit, kaip gamintojas palaiko Linux. Nepamirškit, kad geriausia naudoti stabilias distributyvų versijas, o ne inkrementalines/eksperimentines, ypač kalbant apie Ubuntu, kur patarčiau šlietis prie LTS versijos. Apie atnaujinimus net nešneku. Asmeniškai aš naudoju Linux MINT 9, neturiu absoliučiai jokių problemų. Instaliavus distributyvą - viskas buvo ko reikia: kodekai, player'iai, PDF skaitytuvai ir pan. Ši Linux versija yra paremta Ubuntu, tik dar labiau "draugiškesnė vartotojui". Nuoširdžiai rekomenduoju pradėt pažintį su Linux nuo jos. Mano nuomuone, tai tikrai ta Linux versija, kurią galima drąsiai naudoti kasdien.
Arwis 2011-08-14 17:53
Kai pamaciau kad po sia tema yra 20+ komentaru as supratau kad joje verda Pingvinai pries Langus karas. Buvau teisus!
Architektas 2011-08-14 17:55
Nematau čia jokio karo. Žmonės dalinasi savo patirtimi, nuomuonėm. Nemačiau nei vieno komentaro, kuris kategoriškai ir fanboy'iškai teigtų, jog kažkuri OS butu visada geriau nei kita. Tikriausiai Tamstai neteko matyt tikro "flame'o" šia tema dar...
infoguru 2011-08-14 20:24
Na šiaip manau matematika čia labai paprasta. Jūk žmogus perka kompą su OS. Ar jis tik nusipirkęs puls jį perinstaliuoti ? Žinoma ne. Ir kol Linux nebus vienoje lentynoje su Mac, Win PC, tol jis ir nebus populiarus. Kita vertus nuo to man tik geriau. Kaip kažkas minėjo - mažiau useriu, mažiau virusų ir pan. Paremontuoju varšams useriams langines, pasiimu litukus ir dirbu sau toliau kaip dirbęs su Linux.
KeeperMustDie 2011-08-14 21:33
Abejoju: maziau useriu -> silpnesnis driveriu supprotas, mazesnis feedback'as, maziau bug report'u, maziau rasomo softo ir t.t. Siaip butent maza useriu baze as ir laikau pagrindine linux problemu priezastimi.
mobilunkas 2011-08-14 22:12
mane nuo ubuntu atbaide updatas. kazkuria versija atsisiunciau, viskas buvo gerai, poto atnaujinau ir tinklo plokstes mac nusireguliuodavo i hardvarini, o internetas priristas prie MAC, tai tingejau aiskintis kodel kraunantis pasikeicia ir kaip tai issprest. dar jei linux rasai i tuscia kompa tai greit isiraso, bet kai bando atsinaujint, tai labai ilgu laukt, karta atsinaujinant dingo elektra tai rodos ir nebeatsigavo tinkamai linuxai ir skaipas prastas buvo linux. na o visa kita tai privalumai linuxo. bet kartais ir smulkmenos privercia grist prie iprastu vindausu, kuriose jau viskas aisku per daug metu darbo
faktas 2011-08-14 22:16
Jei surinksi visus Ubuntu naudotojus, kurie moka programuoti, tai gausi didesnę armiją, nei kad sudėjęs visus Windows programuotojus. Tai tada darosi aišku, kad čia kaltos dvi priežastys - pirma - Ubuntu ir panašios neturi stipraus valdymo centro. Antra - Ubuntu ir toliau gali būti visiškai nemokama, nesiekianti pelno, tačiau privalo bendradarbiauti su komercinėmis kompanijomis ir sudaryti nišą verslui. Patys verslininkai skatins Ubuntu plėtrą. Bent jau man taip atrodo.
KeeperMustDie 2011-08-14 23:26
Siaip del sito pilnai pritariu, bet ar tu kada skaitei komentarus po kokiu nors pranesimu apie software center ir mokamus produktus? Jie skamba mazdaug taip "Ubuntu isdave atvira koda, dabar susiradau kita distribucija kurios kurejei nera apgailetini parsidavelei!". Esme tame, kad didzioji dalis linux vartotoju yra patys nusiteike pries mokamus produktus.
- 2011-08-15 09:46
Regis, tie idiotai nesuvokia, jog jei nebus mokami pinigai - nebus ir programų.
Vytax 2011-08-15 11:08
Linux vartotojai tikrai neatsisako mokamų programų. Jie jas perka jei tik yra reikalas. Ir pagal visas iki šiol buvusias statistikas statistinis Linux vartotojas išleidžia programoms bei žaidimams daugiau pinigų, nei statistinis Mac ar Windows vartotojas. Atviro kodo bendruomenė yra tik jautri AK licenzijų naudojimo laikymosi atžvilgiu. Daug kas dabar kritikuoja Android, Nes ji skelbiasi kaip atviro kodo OS, tačiau iš tikro taip pilnai nėra. Naujų versijų išeities tekstai atskleidžiami tik po gana ilgo laiko, neviešinami šios OS kūrimo planai ir kryptys, Kas būdinga kitiems atviro kodo projektams.
Smėlis 2011-08-15 11:24
jei pasidomėtum, tai pastebėtum, kad turbūt 50% tarkim HP ProBook siūloma su Suse. spėk daug tai pasirenkančių? arba tokių, kurie nusipirkę visvien Win7 nesusipučia?
- 2011-08-15 11:41
Kitas dalykas - http://qtoctave.wordpress.com/2011/06/29/qtoctave-end/ Ir pasitikėk po to tuo Open sorsu... Atviro kodo kūrėjams nors kuolu ant galvos tašyk, bet vistiek jiems - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... c/Gldt.svg reiškia progresą, nors tai - STABDYS ir REGRESAS. Arba čia: http://www.pcworld.com/businesscenter/a ... ?tk=hp_new Linux distrų kūrėjai nesupranta ir nenori suprast, kad vartotojas dirba ne su OS, o su programomis. Sakysit - programų yra? Tai pažiūrėkit dar kartą pirmąją nuorodą.
enternald 2011-08-15 12:32
Nesutinku, tikrai windows vartotojų mokančių programuoti bus daugiau. Bet kas iš to kad windows programuotojų daugiau: pamačiau kaip .NET "leidžia" prieiti prie bibliotekų, kaip vistiek visą darbą po to tenka perdaryti, nes C sharp neleidžia prieiti prie svarbių rutinų programavimui, o jei leidžia tai po to reikia ištraukti funkcijas iš COM objektų, kurie kažkodėl vietoj failo apdorojimo prašo sukurti resursų valdymo kodą ir pernešti resursus, tai man fantazija atšoko programuoti ant windows. MSDN viena didelė šlamšto krūva, jau QT geriau dokumentuota.
KeeperMustDie 2011-08-15 13:08
MSDN yra kolkas geriausia dokumentcija kuria naudoju, bet, zinau, kad nemazai zmoniu ja keikia, greiciausiai viskas priklauso nuo to, ko tu ieskai dokumentacijoj. Betkuriuo atveju tai subjektyvu ir jeigu dokumentacija tenkina ja naudojancius developerius - galima sakyti, kad ji greiciau gera nei bloga.
enternald 2011-08-15 13:52
Ką šituo straipsniu norėjai pasakyti? Šiame straipsnyje rašoma, kad Linux vartotojai bijo kaip sunkios OS, Developeriai nesupranta kodėl negalima naudoti DRM, kernelistai nepatenkinti propietary draiverių veikimu - kaip ir maniau šis straipsnis patvirtina mano mintį, kad kliūtis yra požiūris, o ne techninio ar finansinio pobūdžio. Ar pats skaitei nuorodą? Ir dar nueik į tokios įmonės kaip adobe svetainę ir pažiūrėk kiek jos softo perkelta tarkime į 64 bitus. Skaičiai akivaizdūs. Net tokia įmonė kaip adobe nesugeba žengti koja kojon su web ir kompiuterio technologijomis. Monolitinės, didelės nepaslankios programos su web programomis, turinčiomis modernę kūrybą, išnaudojančios unikalias įdėjas nebijančios naujovių, integruoti kad ir open source (iOS neišimtis: Mixed source kernel), pereiti į web platformas,tiek veikime tiek distrubicijoje tik toks softas turi ateitį. Apple sekmė tą patvirtino, kaip ir Nokia griūtis.
infoguru 2011-08-15 15:12
Na jei turi statistikos man nereikėtų spėti. Kita vertus įdomu koks HP supportas to Suse atžvilgiu? Nesenai Youtubej sklandė mergičkos video, kur ji skundėsi Ubuntu OS, nes atseit jai neveikia AOL prijungimas prie interneto, kuris buvo pateiktas su kompu, bet deja tik WinOS Pati pasileisti Network Manager ji nesugebėjo. O antra, kokios hardwaro charakteristikos ? Kaip taisyklė Linux sudeda į tokius apysilpnius PC, kurių aš pats nesirinkčiau grynai dėl techninių charakteristikų ir vietoje to imčiau su Win aišku šveisčiau juos lauk ir pareikalaučiau, kad dar pinigus grąžintų.
lmn 2011-08-17 00:14
) sistemas.
Atavar 2011-08-17 01:19
Paskaitinejau vakar/snd sios ir gretimos temos komentarus, ir eilini karta nutariau vel duoti sanca linux'ams. Periodiskai taip, kas 1-2metus, vis bandau. Nesekmingai. Paskutini karta buvo Ubuntu, sy karta uzsikabinau uz kazkurio komentatoriaus komentaro "kad linux Mint, dar labiau user-friendly uz ubuntu". Susimeciau, visi draiveriai ok. Garso nera. Nors jie man sako, kad as kurcias nes su garsu viskas ok. Ties tuom ir issiskyrem vel iki kito karto