Steve‘as Jobsas: „Microsoft“ negalėjo nukopijuoti „Mac“, nes jo nesuprato“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2011-11-08 17:38
baik sukt ratais kvadratais.. pats pripazinai, kad kompiuteriai nera stiprioji vieta.. kam diskutuoti ir prikisineti klaidingas isvadas ten kur nesigaudai?
infoguru 2011-11-08 17:59
Aš NEMANAU, o sakau ką matau apie tai su kuo dirbu aš ir mano kolegos kiekvieną dieną ir taip jau 17 metų.
infoguru 2011-11-08 18:04
Dar vienas... ne nu jau juokinat.... Kokius dar mistinius klausimus... http://www.youtube.com/watch?v=WtKwp_B8W-Q Kur čia tie klausimai ??? Viskas ką matau tai Install... ir suvesti slaptažodį. nėra nei NEXT>NEXT>NEXT>NEXT>NEXT... nei Finish. yra INSTALL & USE.
infoguru 2011-11-08 18:13
O visgi kiek parašytum atstatymui ir lankstumui... ir kiek patirties turi su Win, Linux ir Mac jei ne paslaptis.
MCblogiz 2011-11-08 18:38
Išviso kokia čia gali būti diskusija kai M$ gamina OS masėms, o apple savo 5-iems kompams. M$ praktiskai negamina hardwaro, kuri gamina apple. Ar išviso jas reiktų lyginti? p.s. Kai apple išleis OS plačioms masėms, tada bus galima padiskutuoti nes dabar su savo apgailėtinu hardware pasirinkimu neužkariaus pasaulio. p.s. 2 kas ten rašė apie thunderbolt? ) Atrodo, kad vieninteliai apple ją ir teturi visi kiti naudoja USB 3.0
Anonymous 2011-11-08 19:37
neisivaizduoju kiek duoti atstatymui.. neteko naudotis nei karto, tikiuosi ir neprireiks.. del lankstumo, tai terminalas bash shell, todėl turi visas standartines unix programas, komandas.. unix branduolys.. mac os galima laisvai naudoti, kaip serverine os (bet as neisdrysciau to padaryti, kai serverinis supportas daug geresnis pas centos ir debian).. ziurint is kurios puses nori, kad ivertinciau.. nes kde galima instaliuoti i mac i linux ir i windows, o gnome i mac jau tik advanced vartotojai tesugebes.. bet gnomas tera plagijatas mac os vartotojo sasajos, tik veikia kurkas prasciau ir yra daug nepatogesnis.. bet as kde su naujausiu gnome nevertinciau dideliais balais ir nepriskirciau to prie lanxtumo, o daugiau prie softo suderinamumo.. per daug nugrybinau i sona, bet lanxtuma turbut labiau reiketu vertinti kaip panaudojimo galimybes skirtingose srityse. t,y, kaip serverio, kaip namu kompiuterio, kaip darbo kompiuterio, kaip mokslinio kompiuterio, kaip deveveloper.. deja bet lietuviskos programos pagrinde veikia tik ant windowsu, o geriausiu ateju ir ant linuxo.. mac os yra geriausiai pritaikyta namu vartotojams del savo sasajos paprastumo.. taip pat mac os gerai tinka multimedia sritims ir developeriams, kurie neturi reikalų su windows.. del patirties sunku suskaiciuoti, bet su windowsais turejau reikalu maziausiai 16metu.. t.y. naudojausi 95,98,me, 2000, xp, vista, 7, 8.. su linuxais tikslaus skaiciaus nepasakysiu, bet pirma karta isbandziau linux mandrake laikais.. tuo metu ji buvo geriausias variantas naujokams, veliau pervadino i mandriva. As juos naudodavau kartu su windowsais.. taip, kad sunku pasakyti kiek laiko.. kartais nustodavau naudotis, kartais daugiau naudodavausi.. zinoma eiliniam namu vartotojui niekad is linux nerekomenduociau kazko kito kaip ubuntu, ji turi labai gera apsauga nuo virusu, todel antivirusines nelabai ir reikia.. su linux is serverines puses patirtis siekia kokius 2-3metus.. mac os patirtis maziausia, ~1metai.. ir galiu pasakyti, kad pirma os, kuri tikrai suzavejo ir nepaliko jokiu dvejoniu del paskirties, kuri idealiai tinka eiliniam namu kompiuteriui.. tiesa, kaip issiaiskinom jau sioje temoje, geimeriams tai nera geriausias pasirinkimas.. zinoma aplamai geimiariams geriausias pasirinkimas xbox arba ps..
Creatium 2011-11-08 20:21
Pirma, tai kažin ar Apple kada išleis savo OS plačiam naudojimui, nes tai prarastų visą Mac kompiuterių esmę: puikų suderinamumą tarp geležies ir programinės įrangos, kuo daugiau kaip ir jokia kompanija negali pasigirti. Na, o antra, tai Thunderbolt jungtis yra dvigubai greitesnė negu USB 3.0. Kalbant apie jungčių naudojimą, tai jeigu neklystu Apple pirmieji pradėjo naudot USB jungtį savo Macintosh kompiuteriuose. Tad nenustebčiau, jeigu Thunderbolt naudojimas taip pat būtų to pradžia. Beje, Thunderbolt yra skirta itin didelių duomenų perdavimui, dideliems greičiams, tad tokia jungtimi dažniausiai jungiami prietaisai, kuriais eina didžiuliai duomenų kiekiai: nuo ekranų, talpyklų (suprask - išorinių HDD) iki įvairių adapterių ir t.t. Tad Thunderbolt jungties naudojimas Mac kompiuteriuose labai puikus Apple žingsnis, turint omenyje tai, kad Apple produktus neretai renkasi tie, kurie dažnai dirba su dideliais duomenų kiekiais (vaizdinės medžiagos, garso ir pan.).
lmn 2011-11-08 21:13
Tai iš Windows šeimos aptarinėjam XP?
Creatium 2011-11-08 21:37
Vis gi manau yra skirtumas tarp OS versijų ir tarp skirtingų distribucijų (o tai jau laikoma kaip skirtingos OS).
KeeperMustDie 2011-11-08 22:05
, is tikro tai yra tiek visokiu nemokamu programu kurios sukuria papildomus workspace'us windows, tike papildo exploreri, tiek leidzia nurodyti savo hotkey'us, aisku - nepaneigiama tiesa, kad linux is esmes yra lankstesnis, bet windows cia turi tureti 5-6. Su gelezies palaikymu - pastaba apie Windows 7 ir Vista yra neteisinga, nes XP ir Vistos palaikymas zymiai blogesnis uz Win7. Vista turejo problemu nes daug ka pakeite, Win7 isejus jau daugelis Vistos problemu buvo sutvarkyta, o dabar Windowsai turi ir automatini draiveriu atsisiuntima ir irenginiu atpazinima ko neturejo XP, jokiu draiveriu kompaktu kisti nereikia, mano pritnterio draiveriu atsiusti nesugeba, bet ji atpazinti ir aktyvuoti Win7 gali be problemu, XP tuo tarpu reikalavo driveriu CD.
lmn 2011-11-08 22:34
Pakomentuosiu lentelę. Kainos. Linux duočiau ne daugiau 9, nes yra ir komercinių distribucijų (Redhat, Suse). Windows padidinčiau iki 2-3, nes OEM versijų kainos sulyginamos su komercinių linux, o ir šiokio tokio kainų lankstumo (kalbu ne apie OS lankstumą) esama - studentai gali gauti nemokamai, pirkėjas gali pasirinkti versijas pagal kainą (OEM/Home/Pro ir pan.). Pagalba. Gan smarkiai susiję su kaina, tad nenoriu ir komentuoti (jei įtrauksim mokamą supportą, teks koreguoti kainų įvertinimus). PĮ atnaujinimai. Perdėti skaičiai (linux duočiau 9, windows - 5). Įsidiegęs linux programas iš source (taip, didelis lankstumas, bet čia ne tas punktas) susilygini su Windows (do it yourself). Ubuntu (jei jau tik juo apsiribosim) softas atnaujinamas (arba išmetamas iš palaikomų) kas pusmetį, į tarpus tenkiniesi tik saugumo atnaujinimais (arba do it yourself). Windows (ekosistemoje) yra įrankiai už pinigus (tiek Microsoft, tiek trečiųjų šalių), kurie valdo ir saugumo, ir trečių šalių softo atnaujinimą. Stabilumas. Ubuntu - ne daugiau už Windows (duočiau po 7 abiems). Ubuntu - viena nestabiliausių distribucjių (mano subjektyvi nuomonė iš praktikos). Jei jau pradedam kalbėti apie serverius, tai ta pati istorija - Ubuntu kaspusmetinių versijų palaikymas per trumpas (kurį kompensuoja LTS versijos, taigi, Ubuntu=Windows). Dėl to ir klausiau, ar tik Ubuntu turi omeny - kitų distribucijų kitokie life cycle. Lankstumas. Jei jau kalbam apie ekosistemą, tai KDE ir į Windows galima įdiegti, arba atvirkščias variantas - ar apsiimtum į Redhat/Centos įdiegti Unity? Manau, kad čia daugiau atviro kodo (AK) lankstumas, bet ne OS (o geras AK veiks visose trijose OS). Vėlgi, vertinant ekosistemą, Windows trečių šalių softo galimybės pakankamai geros, duočiau 5-6. Dar drįsčiau pasiskųsti bendra Macos kokybe, jei jau kalbėti apie asmeninę patirtį. Tiesa, aukščiau neminėjau Mac, nes susidūriau tik tris kartus (turiu iphone, bet kalbėkim apie kompus). Tris kartus manęs paprašė padėti sutvarkyti konkrečias problemas: paštas iš Exchange (net Microsoft klientas turi ribotą Exchange palaikymą), network diskai (problemos atidarant po slaptažodžio pakeitimo), tinklinis spausdintuvas (spausdintuvą atpažino, bet nespausdino). Visus tris kartus akis badė softo ir OS neišbaigtumas. Įvertinčiau ne daugiau 9 . P.S. Windows ir linux patirtis ~8m, jei kam tai rūpi.
xaos343 2011-11-08 23:37
PASIRINKIMAS (ivairiu modeliu kiekis ) Mac 4 PC 10 HARDWARE IPERKAMUMAS Mac 6 PC 9 SOFTWARE (OS) IPERKAMUMAS (turima omeni keiciant OS, nes perkant Mac, OS kaina iskaiciuota) Mac 9 Windows 8 DIEGIMAS Mac 10 Windows 9 STABILUMAS, PATIKIMUMAS Mac 10 Windows 7 SAUGUMAS Mac 10 Windows 6 OS PATOGUMAS Mac 10 Windows 7 HARDWARE (PELE, KLAIVIATURA, TOUCHPAD EKOSISTEMA) PATOGUMAS Mac 10 Windows (PC) 7 OS ATNAUJINIMAS Mac 10 Windows 6 PASIRINKIMAS PROGRAMU (kiekis) Mac 5 Windows 10 MULTIMEDIA (vaizdas, garsas, foto) VALDYMAS Mac 10 Windows 7 ZAIDIMAI Mac 5 Windows 9 OS SUDERINAMUMAS (galimybe paliesti kita OS) Mac 10 Windows 1 PRITAIKYMAS STAMBAUS VERSLO SEGMENTE Mac 5 Windows 9 OFISINIU PROGRAMU GALIMYBES (turima omeni analogus word, excel, powerpoint, access) WINDOWS 9 Mac 8 EKOSISTEMA SU KITAIS IRENGINIAIS (telefonai, plansetes, mediagrotuvai, kiti kompai ir t.t..) (turima omeni Mac su kitais Apple irenginiais, Windows su kitais ne Apple irenginiais) Mac 10 Windows 5 Mac useris nuo 2006, Windows dar anksciau (keleta linux distribucijas naudojau pries 3-4 metus, tad korektiskai esamos situacijos jau negaiiu ivertinti).
Anonymous 2011-11-09 00:00
va normaliai zmogus surase..
infoguru 2011-11-09 01:42
Apie kitus softus čia nekalbėjom. Lyginam tik OS kainas., jei dar pradėsiu Linux VS Windows kitų softų kainas lyginti tai Win gausis -10 o ne 1. P.S. Jei jau davei įvertinimus patirtį irgi galėtum įrašyti.
KeeperMustDie 2011-11-09 02:06
Ir ka tau ta patirtis parodys? OS keiciasi - softas keiciasi, kaip atrode ir kaip veike praeities OS nera svarbu, svarbu suprasti kaip veikia dabartines OS. Todel cia patirtis beverte. Bet jei taip nori - Linux naudoju 3 metus, Windowsus naudoju nuo 98.
Pjovėjas 2011-11-09 08:44
operacinę sistemą liečiančių dalykų, kaip paprastam vartotojui. Bet kai paprasta tekstų programa ant linuxų paprastam "print Preview" pradėjo klausinėt "o kokie ten kernel blablabla printerių nustatymai" ir pan. tai tada ir grįžau nuo Linuxų prie Windowsų (ofisas buvo, berods Openoffice, o ne MS). Nežinau, gal dabar kas jau ir pasikeitę, bet o tačiau kadangi man pilnai užtenka to, ką turiu, tai net ir nekyla mintis kažko ieškot
Smėlis 2011-11-09 09:41
nagi nagi, nustebink
lmn 2011-11-09 09:53
Kuo jau čia nustebins, kai net nesugebame susitarti dėl diskusijų objekto - OS, versijos, kompas+OS ar visa ekosistema (o kur dar atskyrimas namams/darbui). Nepadės nė lentelės.
Simplicity 2011-11-09 09:54
Jau iki tiek nusigrybavot, kad net reitingų lenteles pradėjot kurt Gal dar kuo nustebinsit, kompetentingieji IT analitikai?
nofuture 2011-11-11 14:13
Jei lyginant vien kompus ir ju pajegumus reikia rimciau zvilgteleti ir lyginti geriausius savo klaseje. Tarkim pasirinkus 15.6" kompus kurie tiks zaidimams ir grafikos darbams, tures patikima varda, gera korpusa ir medziagas, bus panasaus svorio kategorijos (t.y. vis dar nesiojamas) ir t.t. palyginimus / apzvalgas radau Procas: Intel Core i7 2820QM vs. Intel i7-2720QM RAM'o 2x daugiau ThinkPad'e Grafikos korta pajegumu panasi Quadro 2000M 2GB vs. AMD Radeon HD 6750M 1GB Ekranas visapusiskai geresnis ThinkPad'o o ne ProBook'o. Svoris panasus Baterija pilnam apkrovime abieju apie 90min. Grantija!: 36men vs 12men. Isvados kiek geresnes ThinkPad'o Kaina 2400 vs. 2150 EU Bet jei i Apple'a idejus analogiska proca ir tiek pat atminties bei pagerinus displeju, jo kaina gautusi 2600, o tai 200EU daugiau, tikriausiai uz obuoliuka ant nugareles. Idomu kiek kainuotu garantijos pratesimas papildomiems 24 men? Panasu, kad Apple produkcija tikrai brangesne nuo kokybe nesiskirianciu konkurentu gaminiu.