Dešimtadalis anglų testamente palieka slaptažodžius nuo tinklalapių  (0)

Londono universiteto (D.Britanija) apklausos duomenimis, ūkanotame Albione tampa vis populiariau į savo testamentą įtraukti ir įvairius slaptažodžius nuo savo paskyrų interneto svetainėse. Tai daro kas dešimtas anglas, teigia interneto portalas Telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo autoriai išsiaiškino, kad daugiau nei ketvirtadalis anglų laiko interneto platybėse legalios muzikos ir filmų, kurių vertė – šimtai svarų sterlingų. Žinoma, visas šis gėris negali prapulti, todėl ir įtraukiami į testamentą. Taip pat dažnai įtraukiami ir slaptažodžiai nuo tokių socialinių tinklų, kaip „Facebook“ ir „Flickr“, kad asmeniniai duomenys neprapultų, arba nepereitų į piktavalių rankas. D. Britanijoje buvo ne vienas atvejis, kai būdavo pavogtos vartotojų paskyros, ir dažnai tos paskyros buvo pradėtos naudoti el. šiukšlėms siuntinėti. Ir tai dažniausiai atsitikdavo su mirusių žmonių paskyromis minėtuose socialiniuose tinkluose.

Kadangi „Facebook“ ir kituose tinkluose saugojama vis daugiau fotografijų bei vaizdo medžiagos, anglai bijo, jog visa tai gali dingti, tuo tarpu paveldėtojai testamento atveju galėtų viską parsisiųsti į asmeninį kompiuterį. „Kuo daugiau fotografijų, knygų, muzikos ir panašaus turinio saugoma „pasauliniame voratinklyje“ skaitmeniniu formatu, tuo svarbesnis klausimas, kas su visu tuo atsitiks po šeimininko pasitraukimo iš šio pasaulio“, – sako juristas Matthew Strain. Jis pridūrė, kad rekomenduoja visiems savo klientams pagalvoti apie tokius dalykus, kol nevėlu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)