Interneto streikas suveikė: JAV įstatymų leidėjai keičia nuomonę apie antipiratinius įstatymus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Topazas 2012-01-20 11:15
http://www.youtube.com/watch?v=9h2dF-Is ... plpp_video nebloga TED kalba šia tema
blizzard 2012-01-20 12:33
Nebloga kalba. Būtent taip ir yra, kad daugiausia bangas kelia platintojai, leidėjai ir visi kiti tarpininkai kuriems nepakanka pinigų užpakaliui nusivalyt. Aš nemačiau nei vieno autoriaus kuris dėl piratavimo jaustų nepriteklių, tas nepriteklius jam jaučiamas ne dėl piratavimo, bet dėl lupikiško leidėjų elgesio. Tuo tarpu atsiradus internetui, kurio dėka autoriui nelabai reikia leidėjų paslaugų, kadangi jie patys gali pardavinėti skaitmenines kopijas, gali patys reklamuotis, leidėjai tapo reikalingi nebent norint išleisti įrašus cd/dvd/vynyl pavidalu + tą darydami autoriai turi mokėti savo lėšas ir tik po to tikėtis kad jiems tas leidimas atsipirks. Filmų industrija? piratavimą galima stabdyti keliais būdais, kurie nereikštų interneto cenzūravimo. Bet stabdydamas piratavimą stabdai ir reklamą vėl negerai..
Xdmin 2012-01-20 14:05
Negalejau nepasidalinti http://9gag.com/gag/1956633
enternald 2012-01-20 14:52
Įnovatyvios ir protingos įmonės susitvarko su piratavimu paprastai: suteikia kokybiškas aptarnavimo paslaugas. Kokybišką produktą dažnai tiesiog apsimoka pirkti, pvz kokybiški MP serveriai žaidimui, Klausk atsakysiu stiliaus pagalba programai internete ir t.t. Muzikos atveju irgi panašiai: kiek kūrėjai netenka dėl įrašų nemažą dalį atgauna koncertuose (populiari daina internete juda greičiau, nei per radiją). Filmai pagrinde viską susirenka kino teatruose. Kas kenčia, tai autorinių teisių ir kompaktų kompanijos, kurios nesurenka nemažai pajamų iš pardavimų.
blizzard 2012-01-20 15:42
Enternald, tai taip apsaugos priemonių pilna, tą pačia muziką apsaugoti, pvz youtube dedami nepilni įrašai, arba pilni įrašai su juose įterpta reklama trunkančia kelias sekundes, tokio įrašo nenupiratausi, jis skirtas tik reklamai ir tai visiškai suprantama... Būtent! iš to kyla labai paprastas klausimas, ar tik rinka nediktuoja savo sąlygų ir ar tik tai nereiškia kad auditorija atsirenka jai patinkančius įrašus. Tik buvo straipsnis apie rekordinius skaitmeninių muzikos failų pardavimus šiemet, tai kur ta piratavimo žala? kalbant apie įrašų kompanijas tikrai taip jie dabar šiek tiek sustingę, tačiau tie patys Vinylų leidėjai dar ilgai to nejaus, nes dj era dar nesibaigia. Na o apie kompaktinius diskus kaip pasenusę laikmeną jau senai kalba eina ir nieko čia nuostabaus, ankščiau ar vėliau kompaktiniai diskai taps tik kolekcine vertybe ir tai nėra piratavimo kaltė, tai technologijų kaita. Kompakto niekur nepanaudosi išskyrus muzikos klausimui, vinylą gali naudoti klausymui, kaip dekoro detalę, dj vinylus taipogi naudoja, na o cd panaidojimas ypač ribotas ir kad tokie dalykai kaip muzikos cd išnyks čia faktas. Liks tik filmai kuriam laikui, informacijos kaupimui gal būt bet irgi neilgai. Niekas nekaltas, prašom orientuotis į rinką..
bahuriux 2012-01-21 08:29
Paantrinsiu blizzard. Kai atsirado automobiliai, juk i vezejus arkliais irgi niekas demesio nekreipe ir nepriiminejo arkliams palankiu istatymu. Taip ir su CD leidejais atsitiko dabar.
GTRooTube 2012-01-21 11:12
Mano galva jokios čia problemos nėra, tereikia leisti tuos filmus siųsti ir muziką siųsti taip, kaip ir siunčia dabar, tiesiog reikia vartotojams sudaryti galimybę susimokėti. Donate pavidalu per paypal pavedimus galima būtų nusiųsti 10lt bet kokiam artistui vien žinant jo email. Viskas būtų nemokama, o tas kas tau tikrai patiko, tu pats susimokėsi, nes norėsi atsidėkoti už tai ką darai. Taip ne visi tuos pavedimus darys, bet juk jei žmogus kuria kokybišką produktą pasirodo youtube, ten susilaukia populairumo, jis tada gali tikėtis ir piniginių pervedimų. Taip ir artistai gautu pinigus ir tai skatintu kelti kokybę ir tam nereikia jokių naujų technologijų. Viskas ranka pasiekiama tik tereikia paprašyti fanų, kad jei jiems patiko, tegul perveda neįvardinta pinigų sumą savo laisva valia jeigu nori tam artistui per paypal. Viskas problemos nėra. Visi patenkinti.
Manvydas 2012-01-21 11:26
Gerai atsisiunciau as nemokama filmo kopija nemokamai is nemokamo puslapio kuris is to nieko neuzdirbo - ties kuria vieta as padariau nusikaltima (jokios zalos kurejui, jokios zalos leidejui (nes filmas buvo lievas ir as ji istryniau), joks zmogus del to nemire ir t.t. ir pan)? Tai jeigu as nusiperku CD ir ji atiduodu draugui - tai as padariau nusikaltima irgi??? Kas per nesamones....
immortallt 2012-01-21 19:21
Matai, jei butum ne parsisiuntes nemokamai, o nusipirkes, tai nors ir sudas, bet pinigus jau butum atidaves. Kitas dalykas, realiai, jei ne tas zmogus/imone/zmones, kurie sukure filma ar muzika, tai is vis nebutu nieko. Atitinkamai turi uz tai atsilyginti. Bet problema atsiranda kitur. Problema neadekvati kaina skirtingiems regionams. Pvz. norvegams 10 euru yra geros duonos kepalas. Mums tai 10 duonos kepalu, o kainos yra vienodos. Kitas dalykas, prieinamumas. Jei pvz filmus galetum legaliai siustis auksciausios kokybes uz 2$, o serialus tarkim uz 1$, tai per menesi as laisvai isleisciau 30$ ir butu laimingi jie, nes tokiu atsirastu daug. Bet kai dabar uz viena filma moket nuo 10$ geriausiu atveju, tai nu i na... Kaip ir su muzika. Geriau jau pasijungi viena is tukstancio radio stociu ir klausai +- tinkancia muzika.