Planšetinis kompiuteris: ar man jo reikia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2012-01-22 16:38
Debilizmas. Antraštė apie vieną, turinys visai apie ką kitą. Pradėta rašyti apie kažką, vėliau minčių šuolis ir nuvažiuota visai į šoną. Apsirūkius tiek rašyta, tiek publikuota.
Simplicity 2012-01-22 16:56
O kur aš kuo nors iPad'ą kaltinu? Nereikia mūru stot ir nuomonę apie iPad priimt lyg būčiau asmeniškai tave įžeidęs. Nesergu kažkokia didybės manija, žinutėje išreiškiau tik savo asmeninę nuomonę kuo man nepatiko įrenginys. Man, ne taip kaip facebook kartai, egzistuoja ir daugiau svetainių nei facebook ir youtube. Kartais gan įdomi informacija slepiasi naujienų, mokslo portaluose ir be flash priedo filmuotos medžiagos neperžiūrėsi. Kai kurie puslapiai turi savo programėles, tačiau nematau prasmės siųstis po atskirą programėlę kiekvienam aplankytam puslapiui. Skype'u naudojasi virš 500 milijonų žmonių visame pasaulyje, tad atgyvena šios programos tikrai nepavadinčiau. Tarptautiniai vaizdo skambučiai SKYPE kainuoja gerokai pigiau (t.y. nekainuoja nieko) nei kitomis priemonėmis. Su susirašinėjimų istorija problemų tikrai buvo. Nepamenu kuri skype versija buvo įdiegta. Programa apsiribojo history sąrašo rodymu. Paspaudus ant įrašo ta eilutė paprasčiausiai dingdavo iš sąrašo. (Skype programuotojų nuopelnas) Kalbėdamas apie naršyma omeny turiu normalias naršykles. Norėtųsi įprasto Chrome ar Firefox, o ne apkarpytos Operos versijos (mini Opera), kuri kartais gali veikti labai lėtai jei yra problemų su Operos tarnybinėm stotim.
Gytis Česnuitis 2012-01-22 17:10
Autorius: Smagu, kad šis įrašas sukėlė tiek daug diskusijų. Tai tik įrodo, kad planšetiniai kompiuteriai "yra ant bangos". Šis įrašas yra mano asmeninė nuomonė, tad papildysiu jį išvadomis (ačiū už pastabą). Atsakymas į klausimą ar man jo tikrai dabar reikia yra neigiamas. Kasdieniniame gyvenime jis man nesuteikia tiek daug privalumų, kad būtų verta mokėti tokią pinigų sumą. Vėl gi, kiekvienam savo. Tikiu, kad yra nemažai žmonių, kuriems toks kompiuteris ženkliai palengvina gyvenimą. Taip, tai yra smagus dalykas perskaityti naujienas, pažaisti žaidimus, pasižymėti pastabas susirinkimo metu, peržvelgti įvairius rezultatus ir t.t. Tačiau rinkoje pasirodant naujiems įrenginiams, kurie kainuoja kelis kartus pigiau - nusprendžiau palaukti. Manau, kad metų bėgyje bus galima įsigyti planšetinį kompiuterį geresnių, nei dabar siūlomų, charakteristikų, o kaina turbūt nesieks 1000Lt.
BeVardo 2012-01-22 21:09
Geresnis - pigiau? Per metus pasaulis apsivers? Abejoju labai. Su visa pagarba - Jūs beviltiškas optimistas. Labai norėčiau ir pats tokiu būti. Deja deja - nematau jokių požymių, kad daiktai tapdami geresni, tuo pačiu taptų pigesni. Per metus. Grietinėlė visada buvo ir bus brangesnė už pieną. Yra toks statybininkų juokas: "Statome pigiai, greitai ir kokybiškai. Bet tik du iš šių trijų dalykų yra tiesa." Su planšetais bus tas pats. Arba jie greitai bus geresni, bet brangesni; arba greitai ir pigūs, bet šlamštas, arba pigūs ir geri, bet ne per metus ir ne vienus. Deja. O žinant, kad baterijos pasensta per tris metus - labai ramiai galima pirkti jau dabar ir naudotis, o po 2-3 metų - keisti į geresnį už tą pačią kainą.
Gytis Česnuitis 2012-01-22 21:54
BeVardo, ačiū už nuomonę. Noriu priminti, kad pvz. Samsung Galaxy Tab prieš metus laiko kainavo ne ~1500Lt, bet beveik dvigubai tiek. Kaina pasikeitė labai ženkliai. Galbūt todėl, kad ši rinka yra sparčiai auganti ir ypač greitai besikeičianti? Beje, ar girdėjote apie planšetinį kompiuterį už 99 JAV dolerius? http://www.ainovo.com/product.html Žinoma, jis toli gražu negali lygintis su iPad, tačiau būtų įdomu pamatyti už kiek šis gamintojas galėtų pagaminti panašių charakteristikų kompiuterį. Na, ateities neatspėsim, tačiau tikrai bus įdomu stebėti ar išsipildys ši prognozė.
geduxk 2012-01-23 00:15
tai taip ir nesupratau ka ce perskaiciau tai jis man reikalingas ar ne? ka su juo galiu apdaryti? namie man pc reikalingas narsiti internete ziureti filmus klausti muzikso youtube kalti nauajusisu game darbe reikalinga monoringo sitema e pasto tikrinimas ir ethernet lizdas tai kam nors tiktu sis tabletas man
BeVardo 2012-01-23 00:58
na jo, ir arcnet nepalaiko iš tikro kam? tiesa iš televizorių irgi mažai katras turi ethernet, bet kažkodėl pas daugelį namie bent po vieną.
rimce44 2012-01-23 08:04
Kai turesi uz ka pirkt tada nereiks mastyt garsiai
bahuriux 2012-01-23 11:23
patikek turiu uz ka pirkti, bet neperku zaisliuku niekada, nebent tai butu didelis zaisliukas kaip automobilis, ar kasnors rimtesnio.
Cunami 2012-01-23 21:02
Viskas paprasta. 7" OLED ekranas, QuadCore procesorius, guli ir žiūri internetą, YouTubą HD arba sprogdini burbuliukus. Labai geras dalykas tinginiams. Po metų kitų turės visi.
Arthuras 2012-01-30 20:06
Vargiai.
balansas 2012-02-03 01:02
Nusipirkau ir aš tokį gėrį jau gana senokai... Na, vietą jam radau: į stalčių padėjau. Ištraukiu tik tais retais momentais, kai noriu su drauge fimą pažiūrėti ir tingiu tampytis laptopą. Pirkdamas maniau, kad naudosiu skaitymui, bet... Kaip skaičiau žinias ir visas kitas aktualijas laptopo ekrane, taip ir skaitau. Kažkodėl kyla įtarimas, kad šiti daiktai skirti ne poreikiams tenkinti, o jiems kurti: nusiperki ir mąstai "na kur čia dabar tave mane panaduojus"... Todėl asmeniškai rekomenduoju pirma gerai apgalvoti, ar toks dalykas tikrai reikalingas, ar tai tėra mados reikalas (aš papuoliau tik dėl mados, deja).
mantas.kazlauskas 2015-01-13 15:55
Visad svajojau apie planšetinį kompiuterį, nes jį galima imti visur su savimi, žymiai lengviau nešiotis, vietos mažiau užima, tai nusipirkau Varlėje ASUS Transformer Pad. Labai patenkintas