Nuomonė. Interneto ateitis: kas turi nuspręsti jo likimą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arvis911 2012-02-02 20:37
GM 2012-02-02 21:12
Pritariu. Man irgi tai nesuvokiama ir ypač tai, kaip ir straipsnį rašė, kad buvo siekiama nuslėpti nuo visuomenės ir kuo greičiau prastumti. Toks jausmas, kad visi konspiracijos teorijų šalininkų svaikčiojimai apie NWO ir pan. gali būti visai realūs.
faktas 2012-02-02 21:39
Išpopuliarės atviro kodo programinė įranga.
jamalou 2012-02-02 21:41
Tikiuosi, kad seimas nenuslėps, kai ratifikuos tą ACTA. Kad nebūtų taip, jog priims slaptai ir nieko neperspėja pradės tikrinti: telefonus, kompus ar dar ką ten..
sabotan 2012-02-02 21:48
Na gerai ratifikuoja sutarti paduoda visa beveik sali i teismus kas tada. Gerai atjungia neta servai tusti jais nieks nesinaudoja . Internetas miršta. Aš nesuprantu kaš čia blogo siustis už ta faila jau yra sumokėta aš ji parsisiunciu ir kokia jiem žala aš padaru nieks jokio pelno negavo čia tas pats draugas nuperka filma aš parasau jis duoda aš peržiuriu man bauda nes as nesusimokėjau . Tai ka daris žmonėm kurie tivo tuos vadinamus turi kurie irašinėja laidas filmus logikos jokios .
hiperboloidas 2012-02-02 22:06
Deja, kaip tik tokia įranga numirs. Koks nors patentų troll'is užpatentuos ar nupirks teises į kokią kodo dalį ir autoriai taps praktiškai teisių pažeidėjais. Velniop tą ACTA'ą. Tegu tik pabando EP ją ratifikuot.
sabotan 2012-02-02 22:09
Na idėmiau paskaičiau sutarti ji kaip ir teigia patys acta kurėjai nukreipta i klastotojus ir pon bet jai idėmiau pasikaititumėt straipsnius pamatitumėt kad ir parasta žmogu laisvai gali apkaltinti nuteisti
Undercover 2012-02-02 22:30
O tai galvojate, tamsta, kad pas juos yra viskas legalu?! Lai patys save pirma tikrint pradeda... Sitas visas reikalas, tikrai nieku geru nekvepia..
Evaldas 2012-02-02 22:55
Tai kai paradoksas buvo, kai SOPA puslapio fonas buvo panaudotas be autoriaus sutikimo.
nondescript 2012-02-03 01:22
Jei priims, turės gerą atmaskę prisikabinti prie ko tik nori, nes beveik visi besinaudojantys kompiuteriais ar išmaniaisiais telefonais turi nelegalaus turinio - ar tai būtų paveikslėlis, daina, filmas, programa ir t.t. Bet čia dar mažiausia problema. Pažiūrėkit, kokia atskirtis atsiras tarpt tų šalių kurios priims ACTA, ir tų kurios ne (Rusija, Kinija ir t.t.), pastarosios toliau galės dalintis informacija, o tokioms kaip Lietuva bus galas, jei net dabar pusė programų naudojamų mokymo tikslais yra nelegalios - įvairūs Photoshopai, Autocadai ir t.t. Taip pat busime atsilikę ir kitose srityse, nes ne kiekvienas sau gali leisti mokėti ~20lt už ką tik pasirodžiusį filmą ar muzikos albumą. Žodžiu, kvepia visišku totalitarizmu, kai norima padaryti gerai tik autorių teisių turėtojams, o ne paprastiems vartotojams, ir jei kas bandys nepaklust, iškart gaus "pirato" etiketę.
Toggo 2012-02-03 04:05
Gal kasnors galetu duoti forma kaip pasisakyti pries acta tame puslapyje?
- 2012-02-03 06:16
VA dėl to kartais ir noriu, kad ACTA, SOPA, PIPA būtų priimta ir netgi imtų veikti. Liaudis sužinotų apie alternatyvas, gerokai pigesnes alternatyvas. Tai pat liaudis sužinotų, kad mokymo tikslais AutoCAD, Maya yra nemokami ir laisvai atsisiunčiami iš kompanijos puslapio. Prideda vatermarką? Tai liuks, nes mokymo tikslais, ir pofik - gi ne komercinis projektas. Diplominiame bus vatermarkai? Tai dar geriau - profesūra nieko negalės pasakyt, nes į viską, ką jie pasakytų, galima bus atrėžti „o ką, siūlote vogti?“. Arba sudarys normalias sąlygas studentams darytis darbus universitete. 99%, klykiantys dėl ACTA, klykia, nes bijo, jog užrauks jų galimybę pumpuotis warez'ą, kas būtų itin gerai. Va dėl to jūsų nieks labai ir neklausia, nes jums rūpi ne žodžio laisvė, o laisvė nebaudžiamam piratauti.
kestutisz 2012-02-03 07:57
Nemanyčiau, kaip tik bus galima dar agresyviau trolinti patentais, nes grasinimai (net ne teigiamas teismo sprendimas) bus gerokai svaresni. Visoj programinėj įrangoj norint galima įžvelgt panašumų ir jei bandymas sukurti kažką (kas galbūt yra jau panašu į kažką egzistuojančio) gali grėsti realia baudžiamąja(!) atsakomybe (know ho kaupimas yra net labai ekonominė nauda) tai ką aš žinau, jau geriau pasiimsiu tą patį vpn už 5 žalius, parsipūsiu kiek telpa ir saugiai sau sėdėsiu užsidaręs ir nelysdamas į viešumą...
kestutisz 2012-02-03 08:03
Warez'o naudotojai mažiausiai rūpinasi - na užrauks lengviausius būdus kažką parsisiųsti - išpopuliarės virtualūs koduoti tinkliukai, ala va Japonijoj kur už sharing'ą realios problemos (pvz. http://en.wikipedia.org/wiki/Perfect_Dark_%28P2P%29) arba grįš platinimas iš po skverno (gal pastatieji labiausiai ir suinteresuoti tokiais įstatymais?:).
- 2012-02-03 08:29
Gyvavau bendrabuty, kur labai sėkmingai buvo užblokuota visokie P2P, Linkomanijos ir visa kita. Tiesiog kieta sistema buvo susikonfigūruota. Įpareigojus tiekėjus naudoti ką nors modernesnio - freenetą galėsi pamiršti. P2P - irgi. Paleistų privatiems vartotojams tik HTTP(S)/FTP ir sėdėkit laimingi.
kestutisz 2012-02-03 09:06
Reikia skirti benderį kur po defaultu užblokuota viskas, tačiau šis tas leista ir normalų internetą kur viskas turi būti atidaryta su galbūt keliais iškrypimais (kažkas blokuota teismo sprendimu tarkim valstybės ar sąjungos mastu). Blokuoti šifruotą trafiką būtų didžiausias įmanomas iškrypimas - žmonės per vpn'us dirba, susigalvoja savo duomenų perdavimo protokolus ir pan., o įsigalėjus tokiai praktikai tektų galvoti kaip "baltame triukšme" slėpti reikiamus paketus (tarkim organizuoji video konferenciją su vaizdu iš gatvės be jokios kompresijos, o sraute maskuoji duomenų paketus)
Neodan 2012-02-03 09:29
Nemaza dalis opensourco/freeware bus sunaikinta uz intelektualines nuosavybes pazeidimus (tiesioginius ir netiesiginius, bei isivaizduojamus). Kaip pvz. gali paimti Android OS (laimei google stiprina patentu krepseli taip vis labiau apsaugodama android nuo patentu troliu). O ACTA stume ne viriausybes, o korporacijos kurios yra susijusios su autoriu teisiu savininkais. Tai yra grinai privataus verslo stumiamas globalus istatymas. Po ACTA priemimo tokia kaip LANVA gales lengva ranka susirinkineti "mokescius". ACTA gerokai papylditu korporaciju kisenes, taciau kartu ir sumazintu inovacijas, nes kazka kurdamas dazniausiai bent dalinai pazeisi kazkieno autorines teises (nebegalimes patobulinti kazkieno sukurto dalyko, turesi israsti dvirati).
- 2012-02-03 09:31
“. Jie sudaro pagrindinę pirataujančiųjų dalį. Įmonės jau dabar daug maž sukontroliuojamos. Tad jei tau reikia darbui, reiškia, tu esi įmonės darbuotojas, ir įmonė tau suteikia vpn'us, šifruotą srautą jei to reikia tavo darbui, etc.
BadAss 2012-02-03 09:51
O toks klausimas iskilo: kada cia bus nuspresta galutinai del to ACTA?
Durnas 2012-02-03 10:04
"Žmonės viršija greitį autostradose. Bet dėl to niekas gulinčiųjų policininkų nestato"