„Google“ išleido programėlę, padedančią orientuotis pastatuose (Video)  (0)

Šią savaitę „Google Maps“ komanda pradėjo platinti išmaniesiems telefonams su „Android“ operacine sistema skirtą programėlę „Floor Plan Marker“, skirtą į telefoną įsikelti pastato planą ir jame orientuotis, padedant GPS navigacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ kūrėjai pamatė realią galimybę taip ir padidinti programos „Google Maps“ patrauklumą, ir pasiūlyti nepriklausomą paslaugą, skirtą pirmoje eilėje verslams, esantiems dideliuose prekybos centruose, oro uostuose, sandėliuose.

Kartu su šia programėle „Google“ siunčia ir žinutę pastatų planus jau įkėlusiems į „Google Maps Floor Plans“ programėlę, veikiančią nuo 2001 metų lapkričio: su „Floor Plan Marker“ dabar galima gerokai padidinti šių planų tikslumą, tereikia ją įsidiegus su išmaniuoju telefonu pasivaikščioti po pastatą, ir ji atnaujins GPS, pastato aukštų, viešų WiFi prisijungimo vietų ir kitą informaciją. Tą nebūtina padaryti vienu kartu, ypač jei pastatas didelis – pasivaikščiojimą galima nutraukti ir vėl pratęsti po kiek laiko.

Tiesa, ne visi pastatų savininkai žavisi tokia idėja, o ir įvairiuose interneto forumuose jau pasirodė žinučių, teigiančių, kad su dideliu nekantrumu laukia bankų patalpų planų. Be to, reikia atsižvelgti ir į tai, jog pastatų viduje GPS signalo stiprumas yra ženkliai silpnesnis, nei atvirose erdvėse.

Daugiau apie šią naujovę žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)