Kodėl mokame už antivirusinę apsaugą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Alfredukas 2012-05-04 10:31
Sklando kalbos, kad tie, kas kuria antivirusines programas, kuria ir dalį naujų virusų, aišku biznio sumetimais. Kažin, kiek tame gali būti tiesos?
Paramotoras 2012-05-04 10:36
Keisti palyginimai su kokias vandens tiekejais ar panasiais mokesciais. Tie mokescia su kuriais lyginama suteikia paslauga del kurios kokybes atitikimo galima net ir i teisma kreiptis, tuo tarpu nei vienas programines irangos tiekejas nesiulo jokiu garantiju. Kitaip sakant jei kas bus ne taip tai pats ir kaltas. O antra gal visdelto zmoniu neisprusimas didziaja dalimi pildo ju kisenes.
rwc 2012-05-04 10:46
, kiekvienas saugumo ekspertas ieško būdų nulaužti sistemą naujais būdais - toks jo darbas. Tačiau leisti "into the wild"... Tame nėra komercinės prasmės. Virusų ir taip kasdien atsiranda dešimtys. Būti viena diena greitesniu aptinkant vieną virusą iš jų - nauda menka, o rizika, kad kažkas atseks - didelė. Sakykim taip. Aš irgi kuriu "virusus", kurie galėtų vogti mano kliento klientų duomenis tam, kad įrodyčiau klientui, jog jo sistema nėra saugi ir reikia papildomų resursų kuriai nors architektūrinei klaidai ištaisyti.
vitalijuss 2012-05-04 10:51
ESET NOD32® Antivirus 5, 2-Desktop (DVD BOX), 1 year, Lithuanian tik už 119,00 Jau bėgu ir perku. Bet juk tai tik 1 metam, jolki palki, nu padarykit už 20lt metam tai iš karto nusipirkčiau, o dabar...AArrghh Yo Ho Ho and a Bottle of Rum
ligonis 2012-05-04 12:02
na 33centai per dieną neatrodo baisiai daug. juk ir pats nenorėtum dirbt už dyka, ko tikiesi iš antivirusinių kūrėjų.
rndbit 2012-05-04 12:19
geras klausimas - kodėl gi mokame už antivirusines? na tie kurie moka - moka todėl, kad yra kvailiai. antivirusai yra neefektyvūs. įmanoma paslėpti bet kokį (net ir seniausią bei žinomiausią virusą), kad 95-100% AV nė nepypteltų. taigi kam mokėti už neefektyvų produktą? Žinoma kažkoks AV geriau nei jokio AV, tik tiek, kad kainos neatitinka kokybės.
DnT 2012-05-04 13:38
MS Security Essentials - nemokamas, padoriai veikia ir pc nestabdo (Aišku čia tik Winams).
kionig 2012-05-04 14:07
Mokama dažniausiai už papildomas paslaugas, kaip updeitus ir virusų DB atnaujimus. Paprastai dar mokama ir už palaikymą t.y. ten tave gali pakonsultuoti ką ir kaip daryti ten koks "online geek'as" iš tos kompanijos. Taip pat dar už visokias papildomas funkcijas mokama, o pagrindinės yra kaip ir nemokamos. Dar gali būti ir už versijas, dažnai paprasčiausios yra nemokamos, o ten PRO ANtivirus xxxx tiek ir tiek kainuoja.
Pavasarėlis 2012-05-04 16:34
Aš tai Kaspersky nusipirkęs už 80Lt. Dviems kompams licenzijos duotos, be to metams laiko. Žodžiu nebrangu, kai gaunasi po 40Lt metams. Be to naudoju jau kelis metus ir galiu teigti, jog kompo visai nestabdo ir nesukelia jokių nepatogumų. O dėl apsaugos kokybės tai jokių priekaištų neturiu, nes ką prisigaudžiau, tą ir neutralizavo. Be to pats neutralizavimas kompo nei stabdė, nei ką. Šiaip naudojausi ir nemokamomis kaip Avira, Avast, Security Essentials kol neturėjau mokamo. Taip pat galiu patvirtinti, kad puikiai veikė anie man, be to buvo palyginti patogūs. Be to įdomus faktas, kaip galima Kaspersky licenzijos pratęsimą nusipirkti be jokių papildomų įrodymų, kad seniau turėjai tą antivirusą. Čia kai pirkau pratęsimą gal prieš pusę metų, tai tik paklausė parduotuvėje ar turiu Kaspersky antivirusą. Pasakiau, kad jo. Neprašė jokių popierių, tiesiog ėmė ir pardavė. O pakuotėje, tai grynai viskas ko reikia ir yra. Kompaktas, CD-key. P.S. Iš tikrųjų nežinau, kodėl perėjau prie mokamos. Gali būti, kad tai lėmė perėjimas prie elektroninės bankininkystės ir tiesiog nesijaučiau saugiai su nemokamais antivirusais.
infoguru 2012-05-04 16:39
Ubuntu Linux Ghost Antivirus - nemokamas, padoriai veikia ir pc nestabdo, nes jo nėra ir nereikia (Aišku čia tik Linux)
rwc 2012-05-05 10:55
, antiviruso reikia bet kuriai sistemai, kuria gali naudotis dundukai. Tikra tiesa, kurią vakarykščiame "15 minučių" išsakė Mykolas OK: vienose sistemose malware gali pakenkti visai sistemai, Linux - tik pačiam vartotojui. Nors ne - netiesa. Botneto botui visai nebūtina įsisukti į kernelį. Spyware, adware, phish, scam, spam... - taip pat. Čia reikia paslinkti paradigmas: jei kalbame apie Windows sistemą kaip izoliuotą aplinką, tai Linux atveju tokia aplinka yra vartotojo sesija ir/arba paskyra. O kalbant apie poveikį globaliai interneto ekosistemai, tai dar blogiau: jei Windows atveju botų skaičius prilygsta užkrėstų mašinų skaičiui, tai Linux - vartotojo paskyrų (kurių, pagal apibrėžimą, yra ne mažiau nei mašinų).
aura 2016-02-02 10:44

hamann 2016-02-02 11:30
AV naudingos tik prasto kompiuterinio raštingumo asmenims. Kurie kaip taisyklė patys nežiūri ką spaudinėja, ir per žioplumą prisirašo visokių spyware, toolbanerių ir viso kito šlamšto. Juo lab, kad dabar bazines funkcijas ir windows integruota apsauga atlieka. Asmeniškai AV nenaudoju kokius 10-15 metų ir niekad nebuvo problemų dėl to. Aišku kartą į pusmetį praskanuot su kokiu antimalware bytes nepamaišo, bet šiaip virusai patys į pc neateina. Vartotojai nežinodami ką daro jų priveisia.