Optimizmas: „ieškau IT specialistų už 850 Lt algą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2012-09-07 18:25
Prasykit ko norit, nekels algos jei prasysi,nes bus pretekstas kitiems prasyt. Kam moket daug jei darbdaviai neatsigina norinciuju uz minimuma i tokias pareigas. Visokie studentai ar norintys studijuot pasiraso uz 800 art po 10 val Aisku ne programuotojais o IT technikais. Nors turiu ta specialybe ir patirti, bet per mazai moka.
kancaras 2012-09-07 19:39
UK galima zymiai efektyviau, smagiau panaudot savo uzdirbtus pinigus.
Leons 2012-09-07 19:39
Galima konkrečiau? Apie laisvalaikį kalbi ar verslą?
Leons 2012-09-07 19:42
Turi omenyje be darbo patirties? Tokiu atveju galbūt, visgi sunku patikėt, nes net pirmo lygio IT supportas gauna bent dvigubai daugiau.
Rukis 2012-09-07 19:49
Jei apie laisvalaikį kalbi, tai čia jau priklauso nuo žmogaus. Gal būt jo laisvalaikis yra žaisti BF3 su draugais online. Kad to pasiekti nereikia sėdėt Didžiojoj Britanijoj.
Shinigami 2012-09-07 20:25
Neskaitant geresnių socialinių garantijų? Lietuvoje ligos atvejų gausi tam tikro termino ligonlapį, po kurio ji nutrauks jei matys, kad dar nekratai kojų. Ant kitos dienos išrašys nauja. Ir taip daro tam, kad sutaupitu kelis litus. Nes už pirmas dvi ligonlapio dienas moka darbdavys. Todėl jie sutaupo ant kelių dienų. Kaip mano bendradarbiui padarė. Išrašė ligonlapi nuo pirmadienio iki penktadienio. Paskui kita pirmadieni išrašė nauja ligonlapi. Tam, kad nereiktu mokėti už savaitgalį ir įmonė sumokėtu už daugiau dienų. Be to, atlyginimai ten didesni, o prekių kainos panašios. Kai kurios net pigesnės. Kad apsimoka ten nusipirkti ir atsisiųsti. Žinoma kai kas ten kainuoja brangiau nei Lietuvoje.
Laurynas19 2012-09-07 21:23
Kaip visada, tema pasuko į užsienį.. Atsakant į temą, tai.. Jei tokie skelbimai yra vadinasi kažkas susidomi, kai skelbimų nebebus, vadinasi nebėra ir žmonių už tokį atlyginimą dirbančių.. Nors reikalavimai vistiek atrodo kosminiai.. Beto kas ryškiai Lietuvoje pastebima, tai verslininko sudievinimas, atrodo jog jis kažkoks kostimuotas žmogaus siluetas tamsiame kambaryje, turintis milijonus ir net neketinantis jais pasidalinti su varguoliais (šiuo atveju IT specialistais). Juk tas darbdavys greičiausiai tik jaunas žmogus, norintis pradėti savo verslą, ir samdantis jaunus darbuotojus, kurie galbūt vėliau pataps ir lygeverčiais partneriais ar atlyginimas ženkliai išaugs, jei projektas pasiseks ar pan.
AP0323 2012-09-07 21:51
tarkim patobulejau, sukuriau didesne pridetine verte, igijau papildomu igudziu...tai negaliu eiti deretis del naujos algos? apie rinkos ekonomika, ji tik vadoveliuose tad neskiesk profanisku minciu...jei praso pakelt atlyginima po kvalifikaciniu patobulejimu, aisku "verslynykas" tavo lygio ji atleistu ir ieskotu, ka isnaudoti toliau... o apie amerikos medu tai patilek, nes neuzgrobiant kitu istekliu, neturent geriausios karines jegos pasaulyje bei seip ne taip issaugant beverti doleri - JAV liktu dideliu bomzynu, nors ir dabar ten ju virs triju milijonu
sobos 2012-09-10 10:08
vat skaitau, ir šlykštu darosi, pagal jus visokie ITyšnikai tai jau kažkokie super duper, kuriems reikėtų mokėti po 5000-8000 lt, o kitų sričių specialistai niekam nereikalingi. Taip pat užmiršot ir paprastą darbininką, stovintį prie staklių už tuos pačius 850lt ir sukuriantį tą produktą, kurį pardavus sumokamos tos tūkstantinės algos dažniausiai bambas krapštantiems visokiems vadybininkams, visai krūvai viršininkų ir pavaduotojų ir t.t. Tik vat idomu, ką jūs darysit, kai visi juodadarbiai dabar gaunantys minimumą išvažiuos dirbti kitur? Ar jūs keliais mygtukų paspaudimais išvalysit užsikimšusią kanalizaciją, nutinkuosit ir nudažysit sieną ar pakabinsit liustrą? Na va, pasakiau, o dabar pulkit.
Evaldas 2012-09-10 10:12
Geri darbininkai gerai ir gauna, bet dažnai prie tų paprastų ir juodų darbų stovi pijokėliai girtuoklėliai. Iš patirties galiu pasakyt. Dideles algas dažniausiai moka už žinias, o ne padarytą darbą.
sobos 2012-09-10 10:57
tai vat, kad už tokias algas tik pijokėliai ir stovi
Laurynas19 2012-09-10 23:08
Jei to užtenka vadinasi darbas kaip tik pijokėliui
vvv2 2012-09-12 15:13
- nesakiau, kad nereikia kelti atlyginimų, sakiau tik tiek, kad atlyginimo kėlimo rašytinis prašymas iš darbuotojo iniciatyvos yra tolygus senosios sutarties nutraukimui, o čia jau "atrišamos" rankos darbdaviui, patenkinti ar atleisti..
Tarkvinijus Išdidusis 2012-09-12 15:50
Tam tikslui šiais laikais yra kolektyvinės sutartys, kuriomis darbdavys su darbuotojais (jų atstovais) pasirašo tam tikrus susitarimus, kad pavyzdžiui, kas metus bus peržiūrinėjami atlyginimai. Jei ekonominė situacija įmonėje bus gera - atlyginimai kils, pasižadėjimai nemažinti algų, nebent būna force majore ir kt. Pats vienas darbuotojas teoriškai gali nueiti, bet nieko nepeš. Tam tikslui yra profsąjungos, darbo tarybos ir pan.
perihellis 2012-09-12 17:19
visų pirma tai nepamenu, kada būčiau matęs, dalyvavęs ar girdėjęs, kad kas raštu prašytų pakelt atlyginimą. Paprastai tai būna žodinis pokalbis
Tarkvinijus Išdidusis 2012-09-12 21:48
Raštu niekas ir neprašo (teoriškai, gali, žinoma. Niekas kaip ir nedraudžia) - neina darbuotojų atstovai į pokalbį su darbdaviu aiškintis santykių. Išsiaiškina santykius - surašomas protokolas, ką jie ten aiškinosi (jame jau gali atsispindėti prašymas kelti atlyginimus, tiksliau - reikalavimas kelti).
perihellis 2012-09-12 23:02
reikalavimas kelti atlyginimą tai kažkoks nesusipratimas yra..nesenai atvažiavęs pailsėti į gamtą nugirdau darbdavio ir darbuotojų pokalbį, kaip vienas darbininkų reikalavo sumokėt jam atlyginimą, nes vėluoja. Greičiausiai juodais moka jiems. Bet kad girti visi, kai šliurės, tai tik aprėkti buvo ir nieko negavo. Jei tokiu būdu vyksta derybos dėl atlyginimo, tai visus prašančius išmest reiktų. Aš kalbu apie civilizuotas derybas, kai darbuotojas išsako savo norus ir galimybes, ką jis gali duoti už papildomą norimą pinigų sumą ir ko darbdavys tikisi iš darbuotojo, kad galėtų/norėtų jam pakelti atlyginimą iki prašomo ir paprastai prieinamas kompromisas. Žinoma nebūtinai tas pokalbis vyksta su galutinį sprendimą priimančiu žmogumi.