Gerai pačirškintos "Flash" atmintinės informaciją saugo patikimiau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

alkaponas 2012-12-05 00:44
Elektronikos bendrovės „Macronix“ mokslininkai aptiko būdą išvengti tokios ilgalaikės procedūros ir sukūrė naujo tipo lustus, kuriuose visai greta atmintį saugančios medžiagos įtaisytas kaitinimo elementas. Kam reikalinga tokia nesamonė jeigu pagamins ir pakepinus lustus jie tarnaus 100 000 000 ciklų ?
SuperHP 2012-12-05 00:55
Na ir pralinksmino Atsiminiau, kad viena mano vaizdo plokštė prieš porą metų buvo sustreikavusi. Išsisiaškinau, kad GPU lustas atlipo nuo savo lizdo plokštės mikroschemoje. Išsisiaiškinau ir kaip pataisyti šitą defektą - panašiai, kaip ir yra gamykliniu būdų prilipdomi GPU lustai. Reikėjo specialiai paruoštoje ir nustatytoje orkaitėje kepti specialiai paruoštą plokštę. Po kepimo vaizdo plokštė ir vėl gerai veikė ! Deja, tik porą mėnesių. Vėl kepiau. Vėl pasiteisino, bet tąkart vos mėnesį beveikė. Tikėkimės, šie mokslininkai išties rado būdą, kaip po kepimo padidinti flash'o veikimo trukmę
Arwis 2012-12-05 02:12
Tai tu kepiai visa vaizdo plokste.... Kurioje be pagrindinio chipo yra ir tranzistoriai, ir kondensatoriai ir varzos ir darbine atmintis, maitinimo paskirstymas etc Gamykluose juos ilituoja roboto ranka kaip tai daroma gali pamatyti sitam klipe: http://www.youtube.com/watch?v=RlkIQNEWBQI tikrai nekisama paruosta plokste i orkaite kurios temperatura pajegtu lituoti. Pirmiausia tai butu neefektyvu ir labai leta.
Shinigami 2012-12-05 07:46
Kuo tai siejasi su flash kepinimu? Pas tave GPU visada kepinasi, net kai ne kepini ortkaitėje ir dėl prasto aušinimo paprasčiausiai kontaktai atsilydo. Bet flashe niekas kontaktu ne atlidinės. Ten tik pačias atminties celes trumpai ir vietomis pakaitins, kad pats atminties luistas ne į kaistu.
- 2012-12-05 08:32
Vat ir neteisingai - ten tik robotukas sudeda elementus, o tada ta plokštė važiuoja būtent į orkaitę - ~270°C-300°C laipsnių karšto oro krosnį. Sudėtingesnis variantas - IR spindulių apšvietimas per matricą - tikslesnis, tačiau lėtesnis būdas. http://www.youtube.com/watch?v=QdGW1xE6d_k <-- ties 1:29 prasideda vaizdas su pramonine orkaite - kartu ant korpuso matosi kalibraciniai grafikai.
Talkatif 2012-12-05 08:57
Jau matau grįžimą į tuos laikus, kai elementus kažkiek atgaivindavo pakepinę ant keptuvės
SuperHP 2012-12-05 15:49
Arwis -> akivaizdu, kad mano kepimo procesas neatitiko gamyklinio kepimo standartu. Bet, kaip - jau irgi paminėjo, tokio tipo lustai yra pritraukiami prie lizdo būtent kaitinimo metu (prie specialios ~285'C temperatūros kaitinant keletą minučių). Specialistai šiam procesui kartais turi specialių priemonių, pvz., http://hackaday.com/2011/02/24/heat-gun ... es-laptop/ . Shinigami -> tai susiję tuo, kad naudojamas kaitinimas norint prailginti veikimo trukmę. Nelyginu konkrečių abiejų atvejų skirtumų. Akivaizdu, kad techniniai niuansai skiriasi. Aš nedetalizavau, dėl ko mano plokštė sugedo. Taip, išties lustai praranda optimalų sujungimą ir dėl karščio, netinkamo aušinimo. Būtent mano atveju plokštė buvo viena pirmųjų iš labai kaistančių NVIDIA GeForce 8 serijos, kur GPU atlipimo problema buvo gana dažna (manau, galima vadinti daliniu broku).