W3C publikavo pilną HTML5 specifikacijų sąrašą  (7)

Organizacija „World Wide Web Consortium“ (W3C) publikavo visas naujos HTML versijos, žinomos kaip HTML5, specifikacijas. Tai reiškia, kad pastarosios internetinių svetainių programavimo kalbos kūrimas, vykdomas dar nuo 2004 metų, juda ilgai lauktos pabaigos link.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat buvo publikuotos ir galutinės „Canvas2D“ specifikacijos. Taip vadinamas instrumentas, kuris skirtas interneto puslapiams bei atsakingas už grafikos rodymą. Pastarojo įrankio itin ilgai laukė interneto kūrėjai.

Šiuo metu daugelis interneto naršyklių jau palaiko HTML5 standartą. Tačiau šis palaikymas remiasi anksčiau publikuotais naujos HTML versijos juodraštiniais variantais, o atskirose programose tos versijos skiriasi.

Galutinių HTML5 specifikacijų pasirodymas reiškia, jog internetinių programų kūrėjai dabar gali kurti produktus, kurie bus visiškai suderinami su minėtu standartu. Savo ruožtu, interneto dizaineriai galės kurti puslapius, sėkmingai atvaizduojamus visose naršyklėse, be jokių specialių konkrečiai platformai būdingų kodavimo metodų.

Reikia pažymėti, kad publikuoti dokumentai turi rekomendacinį statusą. Po visų testavimų ir diskusijų galutines HTML5 specifikacijas planuojama priimti 2014 m.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(0)
(12)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: