„Facebook“ pristatė paieškos funkciją „Graph Search“  (0)

Antradienį spaudos konferencijoje savo būstinėje Menlo Park, Kalifornijos valstijoje, socialinis tinklas „Facebook“ pristatė patobulintą paieškos funkciją „Graph Search“. „Graph Search“ leidžia užduoti klausimus anglų kalba, pavyzdžiui tokius kaip „kokie mano draugai gyvena Vilniuje?“ Tuomet paieška gali išrikiuoti jūsų draugus pagal tai, kaip artimai su jais bendraujate.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi nuo šiol artimi draugai paieškos rezultatuose bus rodomi aukščiau. Pasak M. Zuckerbergo, nauja paieškos sistema leis atsirūšiuoti tarp nuotraukų, draugų, vietų ir kito su jais pasidalinto turinio.

Pasak vieno iš kompanijos įkūrėjų ir jos vadovo Marko Zuckerbergo, nauja funkcija atitinka privatumo reikalavimus. „Dauguma dalykų, kuriuos žmonės su jumis dalinasi nėra vieša, - kalbėjo jis. – Apie 10 proc. visų mūsų skaičiavimų, atliekamų duomenų centruose, yra privatumo patikrinimai. Jokia kita kompanija pasaulyje neturi tokios infrastruktūros.“

„Iš pradžių aš maniau, kad tai nuostabi idėja, bet jos neįmanoma įgyvendinti. Tačiau kaip būtų padariusi ir bet kuri kita gera „Facebook“ komanda, jie suvokė tai kaip iššūkį. Po kelių mėnesių jie sukūrė praktiškai veikiančią paieškos versiją“, - spaudos konferencijoje pasakojo „Facebook“ vadovas.

„Graph Search“ taip pat leis ieškoti pagal jūsų pamėgtas istorijas ar nuotraukas. Nuotraukos galės būti surikiuotos pagal tai, kurios sulaukė daugiausiai „Patinka“ (angl. „Like“) paspaudimų iš svarbiausių jūsų draugų.

„Facebook“ žurnalistikos programos vadovas Vadimas Lavrusikas teigia, kad „Graph Search“ padės ir žurnalistams. „Nauja paieškos funkcija leis žurnalistams atlikti išsamesnes paieškas ieškant ekspertų savo istorijai, Pavyzdžiui, rengiate publikaciją apie konkrečią įmonę ir ieškote, kokį jos darbuotoją, dirbantį Niujorke, galėtumėte pakalbinti. Norėdami susirasti pašnekovą paprasčiausiai ieškosite „žmonių, kurie dirba, tarkime, įmonėje Niujorko biure ir tuomet darbuotojai patys galės su jumis susisiekti. Taip pat galėsite surasti netgi asmenis, einančius konkrečias pareigas“, - „Facebook“ paskyroje aiškino V. Lavrusikas.

Prieš paslaptingąją spaudos konferenciją apžvalgininkai spėliojo, ką kompanija „Facebook“ gali pristatyti. Kai kurie prognozavo, kad bendrovė pristatys savo sukurtą išmanųjį telefoną.

Daugiau apie „Graph Search“ galite sužinoti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: