„Apple“ kainų karpymas – ženklas apie kompanijos problemas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2013-02-19 16:19
Ir kodėl tau atrodo, kad man labai svarbu, jog tu persigalvotum?
sub 2013-02-19 16:55
Bet tai kai keisti jūs žmonės ęsate (turbūt mes visi tokie), iki tokių smulkmeniškų nesamonių isigilinate ir ginčijatės. Aš pabandysiu nešališkai palyginti šiuos jūsų minimus įrenginius, nors ir naudojuosi 4 iphonu, o neseniai turėjau laiko patestuoti Nokia 920 ir Samsung Galaxy S3 - jie konkurentai 4S. Visų pirmą, kas įdomiausią, kad visi lygina specifikacijas techninės srities, o čia visiškas minusas android įrenginiams, nes dauguma jų su gerenėm specifikacijom nei iphonai, bet net ihpne 3gs veikia lygiai taip pat puikiai ir greitai, kaip naujieji android flagmanai. Didelis minusas android už tai kad softas nėra gerai optimizuotas. Windows su nokia - neturiu priekaištų dėl to, veikia tikrai puikiai ir greitai. Kaina, kaina tai didelis minusas apple išmaniesiems, jie visada buvo brangūs. Na tuo metu, kai įsigijau 4 iphona - man jis buvo geriausias kainos/kokybės santykio atžvilgiu tarp Samsung Galaxy S ir HTC Desire (nepamenu kuris tiksliai modelis) - tai buvo 2011 spalį, po mėnesio pasirodė 4S. Nokia su win - dar tik ruošėsi išlysti į dienos šviesą. Dizainas, UI, apps'ai ir kt. - dizainas tai pasirinkimo laisvė, vienam tas gražiau, kitam anas. Dėl UI - tai norėdamas jį pritaikyti sau turi rašyti kodą ar ieškoti jau parašyto, irašinėti romus ir t.t. Tai pas android ir ios, ta pati problema - nori kažko labiau suasmeninto ar kažko ko nėra, o tau reikia - tai lauži aifoną ir ieškai visokių bairių internete, o su samsung labai panašiai, reikia būti geeku norint tvarkingai viską pasidaryti. Ne keikvienas tai gali, t.y. kiekvienas - bet vieniems tai paprasta, nes jei tai moka (rašyti kodą), kitiems reikia išmokti, pasitobulinti. Apps'ų nemokamų, kažkas šioje temoje komentavo kad samsung daug nemokamų appsų, ios jų turi begales taip pat, jei nedaugiau. Be to tie nemokami appsai nėra svarbus kriterijus, nes susimokėti už gerą kokybišką produktą nereikėtų pagailėti kelių litų. Dėl Windows+Nokia - tai dizainas man jų labai patinka. Didelis pliusas už kontaktus, bei tas plyteles (UI) - man windows+nokia patinka, appsų su laiku padaugės. O šiaip man tie visi flagmanai daug maž vienodo lygio įrenginiai. O pasirinkimo laisvė didelė. P.S. Apple neteko Jobso ir tai labai didelė duobė per visą jos egzistavimo laiką. Styvas buvo pagrindinis įdėjų generatorius, genijus su labai lakia fantazija ir dideliai pojūčiais. Iš esmės Apple pakeitė Jobsą Timu Cooku, jis tikrai geras vadybininkas ir oratorius. Bet jiems labiau reikia tokio įdėjų generatorio kaip Jobsas. Kuris ne tik įdėjas generavo bet jas ir įgyvendindavo. peace
HAL9000 2013-02-19 19:49
Tai juk ne kartą jau galėjai įsitikinti, kad sektantiškų savybių veikėjai būtent tokiu bruožu ir pasižymi, jog aklai ir fanatiškai kalba tik savo "tiesas" ir kitų net negirdi. Ne vienas čia atvejis jau buvo, kai jokio Android niekas net nemini ir negiria, kalba apie visą aibę kitų alternatyvų, sako, kad tas stabas obuolys nėra tobulybė, bet sektantams visur vaidenasi tik Android kaip priešas vienam iš tokių veikėjų jau siūliau medalį, jei ras mano nors vieną postą, kur būčiau liaupsinęs Android (o kam jį liaupsint? lygiai taip pat nesuvokiu - kuo liaupsint Apple ar iOS? ). Bet negi pasipešiosi su plikiu - taigi niekaip...
Creatium 2013-02-19 19:52
Aš sutinku su daugeliu iš jūsų, kad nors lyginti telefonus ir galima, tai nereiškia, kad vienas kitą jie lenkia dešimtimis kartų. Naudoju 4 iPhone, kitus Apple produktus. Ir esu jais labai patenkintas. Kiti naudoja Samsungus ir jie jais patenkinti. Todėl sakyti, kad Galaxy S3 šūdas dėl to, kad pats naudoji iPhone, tai ne kažkas. Atvirkštinis variantas irgi. Norit iPhone pliusų? Štai, mano: 1. Dizainas 2. Plonumas 3. Itin lengvas naudojimas 4. Patikimas veikimas, niekas negenda (man, mano telefone), neužlūžta, lengva susikonfiginti jeigu reikia. 5. App Store - visada randu ko reikia ir galiu pasitikėti dėl kokybės ir saugumo. 6. Lengvas suderinamumas su kitais Apple įrenginiais (čia iš dalies ir prie 4-5 punktų). Pusė šių mano išvardintų pliusų tinka ir Nokia ar Samsung (ar kokiam kitam) telefonui (iš kiekvieno perspektyvos). Nešališkų svarių priežasčių rinktis vieną ar kitą telefoną sunku surasti (lyginkime konkrečiai tuomet modelius), nes viskas pagrinde remiasi į: kainą, išvaizdą, specifikacijas (kas nėra pagr. argumentas). Visi telefonai iš esmės niekuo nesiskiria. Visi turi parduotuves, visi skambina, visi fotografuoja, rodo feisbuką ekrane. Viską dabar lemia smulkmenos. O čia jau prasideda "man patinka" ir tame nieko blogo ar keisto nėra.
vietinis 2013-02-19 20:27
Dabar ir aš jau matau, kad ateina applui sunkūs laikai: jau net aršiausiems savo etatiniams "advokatams" babkių nebemoka, ko pasekoje anie kardinaliai keičia savo "pažiūras": na, pulkit dabar mane, šunys
Creatium 2013-02-19 21:17
Oo.. Dabar aš jau Apple advokatu tapau. Kas toliau - auka, vergas, zombis, debilas... ?
moo 2013-02-19 21:50
Individualu, tačiau man pvz. didžioji dauguma tamstos punktų nėra pliusai arba su android turiu tą patį arba tai minusas. Taigi: 1. Dizainas: Neesmė, permokėti už tai tikrai nenoriu nes man tai nesukuri JOKIOS vertės. Svarbu, kad nebūtų bjaurus. Juodas stačiakampis? Tinka:) 2. Plonumas: Ilgą laiką naudojau 13mm Androidą, dabar turiu 9mm. JOKIO skirtumo nejaučiu naudojime. Senasis net geriau rankoje guli. Nemokėčiau už vien už plonesnį. 3. Itin lengvas naudojimas: Kadangi esu susipažinęs su abiem os - abi man ir lengvos. 4. Patikimas veikimas, niekas negenda (man, mano telefone), neužlūžta, lengva susikonfiginti jeigu reikia: Mmmm na pas kokį gyką negenda ir Windowsai metais neperkraunami - protingai naudojantis niekas neges t.y. man irgi niekas negenda o pastangų tam nededu papildomų. 5. App Store - visada randu ko reikia ir galiu pasitikėti dėl kokybės ir saugumo. Lyg ir same here? Tereikia prieš instaliuojant paskaityti komantarus, pažiūrėti reitingą bei instalicijų kiekį. Va šiukšlių su 5 instaliacijom ir 1/5 žvaigždute yra, tas tiesa bet ne pliusas Apple arba minusas Android. 6. Lengvas suderinamumas su kitais Apple įrenginiais (čia iš dalies ir prie 4-5 punktų). O tai yra didysis minusas, vienas iš kelių dėl kurių aš atsisakiau apple produkcijos - sudrinamumas savo erdvėje bet itin blogas suderinamumas su likusiu pasauliu.Jau vien EU standarto micro USB nebuvimas yra pakankama, kad nesinaudoti Apple, MicroSD ir t.t. ir pan., bet čia jau gautūsi mano minusų sąrašas tai ir nesiplėsiu. Tai gaunasi, kad tai kas kažkam pliusai, kitiems yra minusai arba išvis neaktualūs blizgučiai. KAM tada kapotis?
vietinis 2013-02-19 21:59
nu kam taip save žemint? esi eilinis fanbojus ir nieko daugiau
Creatium 2013-02-19 22:03
Postus rinktis, trolinti ir reputaciją gadintis gali kituose forumuose
moo 2013-02-19 22:12
Tai, kad tas pats ir su kompais. Koks skirtumas? Aš, nors ir galiu, niekad nebemokėsiu už iMac ar MAcBook, nes galiu gauti tą patį investavęs daug mažiau. PVZ. Ar mano kompas bus gražesnis? Neeee, tai bus juoda dėžė po stalu arba default išvaizdos laptopas, bet mano darbo output bus tiek pat geras. Žodžiu, kiekvienam savo.
Creatium 2013-02-19 22:51
Na, su kompiuteriais nori nenori prisidedi ir tokie dalykai, kaip svoris, tas pats storis, galingumas, turimos funkcijos. Galioja tas pats darbo ergonomiškumas, kokybė. Žymiai platesnė tema, mat kompiuteriai skirti darbui, o ne tik filmų žiūrėjimui (ką prilyginčiau iš esmės telefonų atliekamom funkcijom). Ir šita tema jau buvo išdiskutuota ne vieną kartą, tad kažin ar apsimoka vėl iš pradžių pradėt.
g3n1us 2013-02-20 05:20
moo 2013-02-20 07:56
T.y. maždaug vidutinė 6 klasės kortelė... Arba kažkas tave labai suklaidino arba bandai desperatiškai pateisinti savo investicijas. Dar asmeninis patarimas. Skirtingai nuo kitų diskutuojančių, nuo tavęs ėmė sklisti juokingas ir vaikiškas pižonizmo kvapelis, glaustai - MES naudojame JŪS varguoliai ir neišmaneliai. Kas vieniems gali atrodyti juokinga, nes žmonės sąmoningai atsisako, o kitiems, mažiau brandiems, tik stiprina viešą nuomonę apie apple vartotojų pižoniškumą ir įsivaizdavimą priklausant "kažkam aukštesniam" .. o globaliai, tą patį neišmanėliškumą. Tad nereikia stebėtis, kad po to įvairaus plauko piliečiai dalina epitetus kaip keliais postais aukščiau.
g3n1us 2013-02-20 09:25
: 340-350 MB/s ! Taigi, gali nusipirkti ir greitesnių kortelių, kurios skaitys duomenis ir 104 MB/s, bet tokių dar ilgai nerasi įrenginiuose. Nepamirštam, kad pilnos sd kortelės pastebimai lėčiau veikia. Visa esmė yra MARKETINGAS. Visi jį naudoja, bet apple bent jau kiša dažniausiai viską kas geriausia ir nepaiso kainos, o kiti kiša viską kas pigiausia ir gražiausiai skamba ant popieriaus..
g3n1us 2013-02-20 09:35
: 340-350 MB/s ! Taigi, gali nusipirkti ir greitesnių kortelių, kurios skaitys duomenis ir 104 MB/s, bet tokių dar ilgai nerasi įrenginiuose. Nepamirštam, kad pilnos sd kortelės pastebimai lėčiau veikia. Visa esmė yra MARKETINGAS. Visi jį naudoja, bet apple bent jau kiša dažniausiai viską kas geriausia ir nepaiso kainos, o kiti kiša viską kas pigiausia ir gražiausiai skamba ant popieriaus.. p.s. žinok net LTE veikia 100megabitų arba 12.5 MB per sekundę greičiu Tad pigiausios SD kortelės tikrai nepirksi... p.p.s. jei priminsi vakare arba ryt, tai dar ir samsungo NAND pamatuosiu greičius. Įdomu pačiam, dabar laiko nėra, bet turėtų panašiai veikti, nes ten nėra sd kortelės.
Windas 2013-02-20 11:04
g3n1us, labai gerai pasakiai apie mane.. nieko nepaneigiau nieko nepateikiau.. emm pateikiau asmenino nuomone del WP8, bet neteigiau. As esu nuosaliskas visada ir vertinu ivairius aspektus.. neesu aklas kaip jau mano anxiau mineti TIKINTIEJI... kur uz ir tu jiems nieko neikishi daugiau.. cia vienas tecnologiju.lt kolega page2 dalyje jog kaikurie TIKINTIEJI labai au akli i visiems jiem veidenasi android.. p.s. ash net nesakau nei zodzio gero apie samsung tai korejos kompanija..man jie net nepatinka nebent ju merginos:D seip cia gal amzius mano daro ir pripratimas, bet as visada buvau uz nokia kazkaip ir lieku. Matau cia tikrai yra zmoniu protingu kurie atsako cia skonio reikalas ir kaip kas nori taip tas turi.. bet va tu vienintelis asmuo kuris atkreipe demesi kaip totalus TIKINTYSIS.. siuliciau virtualia baznycia susikurti ir ten visais galais aukoti apple kompanijai pinigus.. ash dar kolkas iki siu dienu manau apple yra dar kolkas kainos atzvilgiu pervertinama.. sry kad offtopic dalinis bet paziurekit mcbookpro ir pvz razor blade pc... kainas palyginkit ir tada galingumus p.s. net dizainas razor blade geresnis, bet cia jau tik pagal mane
Kadras 2013-02-20 11:12
Oj tie apple fanatikai juokingi man jus is kur tu tokius skaicius trauki, jei pas mane kompe persinejant failus yra 20~mb/s greitis http://i.imgur.com/7QMYMqd.png
Windas 2013-02-20 11:24
Kadras, greiciau skiriasi tarp diskiniu aparatu ir flashiniu
Paprastas_zmogus 2013-02-20 11:39
Na va dėl Razer Blade tai sudominai. Nuėjau pažiūrėt ir pamačiau, kad: - abu turi vienodai RAM - abu turi po dvi GPU (taupi+galinga) Razer: - didesnis ekranas - geresnė GPU Macbook: - gretesnis CPU - daug aukštesnės raiškos ekranas - aukštos klasės IPS matrica - 256 GB SSD Dabar kainos - Razer: 2499; Macbook - 2199 dolerių...
g3n1us 2013-02-20 11:51
, nelyginau su razoriais, čia iš vis kita tema, į ją nelysiu, nes vėl viskas iš pradžių bus. manes windowsai netenkina. ir trumpai tau pasakysiu, macbook pro retina itelpa i ultrabook gabaritus, o tai yra pats galingiausias pasaulio kompiuteris tarp ultrabookų. dėl tikinčiųjų, tai galiu pasakyti, kad tik tiek ir tesugebi pasakyti, nieko protingo taip ir nesurezgei. jau geriau, kai vadins mane tikinčiuoju ar dar kokiu, bet ne kaip tamstą - neišmanėliu. nokia lumia, nenaudojau, o tik šiek tiek bandžiau tai apie juos "išsijuosęs" nepasakoju, kad ten šūdas ar geras telefonas... Beja, tamsta, nokia laikosi gan panašios gamybos politikos kaip apple. ir pasakyk, kad tau atrodytų/atrodė protingi žmonės, kurie pasakytų/pasakė, kad nokia kaina išpūsta dėl vardo? Turėtum prisiminti tuos laikus, kai daug kas lietuvoje taip sakydavo... prisipirkdavo samsungu ir keisdavo telefonus kas metus, o nokia savininkai keisdavo, kai atsibosdavo... tai dabar panaši padėtis su apple. visi rėkia, ne tai, kad moki už vardą, o tai kad tu vos ne fanatikas, kad iš vis tai perki.. o kad nusišnekantiems prieštarauju, tai dar nereiškia, kad tai yra religija, tuo labiau, kad man nusispjaut ką jūs pirksit ar nepirksit... čia šiaip sportinis interesas kyla, kai žmonės kliedi visiškas nesamones.