IDC: Windows 8 vartotojai nori Start meniu ir pasikrovimo į darbastalį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

WD 2013-03-14 00:14
jei man kompas butu reikalingas tik ribotam funkcionalumui kaip nuotrauku perziura ar facebook statuso updeitinimas, ziureciau i Apple puse, jie smagesni kaip produktas. bet man su pc reikia dirbti. Naxera traktoriui anti-sparnas?? As ariu su tuo kompu ir man uzknistu kaskarta startuojant kompa isjungineti metro, taigi dirbu su win7
cluendo 2013-03-14 02:37
Nieko pries as ta metro, bet jei ne lietimui jautrus ekranas, tai truputi dirgina tas UI. Jei kam idomu as naudoju Menu dor W8. Patogesnis ir greitesnis negu senas.
PrefixS 2013-03-14 15:49
Mane tiesiog nervuoja žmonės kurie peikia naujoves kuriomis nemoka naudotis. METRO aplinka yra tikrai patogi naudotis pele, aplikacijos irgi gerai valdomos, žaidimai tai po gi. Kame problema? Keistas kad dar atsiranda visokių "nevispročių" kurie lygina šia puikia OS su "Windows Vista". Nenorit "Metro" aplinkos, naudokite Windows 7 ir viskas. Senukai, laikas naujovėms!
Simplicity 2013-03-14 16:12
Tiesiog šia tema rašomi straipsniai Internete vis dar susilaukia dėmesio ir diskusijų. Tie pagraudenimai didina portalo lankomumą ir reklamų parodymų skaičių. Būtent dėl to Internetas pilnas šlamšto, nes rimtų straipsnių niekas neskaito ir po jais komentarų nepalieka.
rwc 2013-03-14 16:29
tada, kai pats to noriu. Ir apskritai, šitą "naujovę" mes, "senukai", matėme dar tuomet, kai jūs be triusikų lakstėt. Vadinosi Microsoft Bob. Tuomet nepirkome, ir dabar nepirksime.
Simplicity 2013-03-14 16:42
rwc, kam tu esi įdomus? Su visa pagarba pasakysiu, kad nei Microsoft'ui, nei mamai Maximai. Jie užima didžiąją dalį rinkos ir diktuoja savo sąlygas. Pinigų turintys „jūzeriai“ pereis prie Windows 8, o tu nuleidęs galvą prie jų prisijungsi po metų, nes galbūt šitas TWINUI taps nauju standartu asmeniniuose kompiuteriuose. Internete putojasi tie „jūzeriai“, kurie legalios programinės įrangos neperka, o ją parsisiunčia iš linkomanijos
Habib 2013-03-14 18:18
pirkau ir as win8 kai buvo nuolaida bet nesiryztu instaliuot i kompa ir aktyvuot kuriame yra win7, nors isbandziau - koki pora menesiu naudojau neaktyvuotus. Po pasinaudojimo kazkaip liko toks vaizdas, kad lyg ir noreciau naudot ta metro dazniau bet kad nelabai yra ten tu programu tinkamu - praktiskai visos kazkokios nedadarytos - truksta funkcionalumo. Todel dazniausiai naudodavau desktopa, bet velgi galvojant tai kam tada as juos pirkau - tik tam kad tureciau tuos pacius 7'tus, nu gal mazme greitesnius. Bet del to trupucio didesnio greicio nemanau ar vertejo moket €30.
rwc 2013-03-14 19:31
, jei kasmet neatsegčiau MS apvalios sumelės už win serverių licencijas, ofisus, sharepointus, studijas ir taip toliau - tada tikrai, kam būčiau įdomus. Bet atsegu. Negana to, pats kuriu produktus kitiems Windowsų vartotojams, ir taip prisidedu prie MS monopolio. Esu vienas iš tų ypač susinteresuotų klientų našumu, patogumu, UI vieningumu. Gaila, kad MS nesupranta, jog jų neatsakingi autoritariški eksperimentai su vartotojais kai kam yra šis tas rimčiau nei tik skonio reikalas. Pažiūrėčiau, ar MS sau leistų tokią prabangą, jei turėtų ne daugiau nei kokius 5% rinkos, o vartotojai galėtų be problemų pereiti prie konkurento.
Simplicity 2013-03-14 19:43
Apie ką aš ir kalbu.
Mortifer 2013-03-14 19:48
Mmm... Nepatinka man tokie postai, susidaro įspūdis, kad kažkoks protiškai atsilikęs forsas bando pašiept žmogų, turintį nuomonę. Ir visgi pabandysiu kontraargumentuot. Vartotojai ir maximai, ir microsoftui yra net LABAI įdomūs, klausimas tik tas, kiek stipriai kompanijos atsižvelgia į vartotojų nuomonę. Perėjimas prie windows nė kiek nepriklauso nuo pinigų turėjimo, jei piniguose būtų kampas, visi naudojantys xp ar vista/7 jau būtų perėję kai buvo siūloma pereit tikrai labai pigiai, bet pardavimų rezultatai kažkaip to neatspindi... Taps ar netaps standartu yra atviras klausimas, bet microsoft jau įrodė, kad į vartotojų nuomonę galiausiai įsiklauso, tad manau galim laukt pokyčių. O dėl putojimosi... Nu asilėli tu, koks skirtumas, pirko ar nupiratino žmogus OS, putojasi gi ne dėl kainos... Imho windows 8 gal ir turi ateitį planšetėse, su standartiniais laptopais ši OS visgi pykstasi... Manau, tikiuosi, kad MS atsižvelgs į problemas ir galiausiai imsis atitinkamų žingsnių (vista po visų atnaujinimų patapo visai nebloga OS).
1hitkillhack 2013-03-14 19:51
rwc graziai viska paaiskina ir israizgo tai, del ko kitiems sitie win nepatinka... ir kaip tu cia sakai ar tu cia kam idomus... ne jis vienas taip galvoja ir tokiu galvojanciu yra dauguma... Tam yra apklausos ir t.t taip iseina, kad ~80% yra senuku kurie is tikruju nesupranta, kas kaip...
aukselis 2013-03-14 20:07
Kiek čia galima fleiminti dėl to Start mygtuko. Jei jau nebegalite be jo gyventi, paimkit ir įsirašykit. Spėju, kad kokie 90 proc. vartotojų Start mygtuką naudoja vien tik kompo išjungimui. Rimti bachūrai jau nuo senų laikų programas paleidinėja per Search, o ne tampo pelę aukštyn-žemyn, kol pataiko ant reikiamos programos.
Simplicity 2013-03-14 21:01
Tik subrendęs žmogus gali suprasti mano žinutės esmę. Tuo tarpu, tik nesusitupėjęs snarglius, nesuvokdamas reikalo esmės ima įžeidinėjimais mėtytis Manau, kad rwc suprato ką savo žinute norėjau pasakyti
rwc 2013-03-15 14:44
Matai, kompui, vienai OS, vienai pelei - ir tik todėl, kad kažkuris vartotojas kartais norės naudoti pilną funkcionalumą, o kartais didelių raidžių... nu sorry. Man ne tik gaila laiko ir pinigų gaminti versiją invalidams (perkeltine prasme), bet kaip profesionalą, tai mane tiesiog žemina. Ir va, tegu tas Styvas ateina ir pažiūri per petį, kaip mano klientai dirba, kiek laiko praleidžia desktope ir kiek metre. O vartotojas pripras... išjunginės kvadračiukus net nepastebėdamas, kad jie kažkur buvo. Šioje vietoje kvestionuoju ne ergonomiką ar našumą, bet apskritai ekonominę Ballmerio logiką. Reikėjo integracijos su Bobu - padarėm, paskui išmetėm. Reikėjo Ribbono - padarėm, paskui išmetėm. Metrinį crippleware taip pat padarysim, paskui išmesim. Kurių galų investuoti į neperspektyvias "inovacijas"?
Simplicity 2013-03-15 16:01
Suprantu, kad nepatogu ir sunku priprasti, o PO rašantiems, šios naujovės yra didžiausias galvos skausmas. Tačiau, norint ir toliau uždirbti pinigus iš Windows aplinkai skirtos programinės įrangos, teks susitaikyti su nepatogumais arba persiorientuoti. Na, o koks pinigus mylintis verslas atsisakys tokio dydžio rinkos? Windows 95 karta niekam neįdomi, nes naujieji „jūzeriai“ ima viską kas jiems brukama. Lietuvoj (kaip ir likusioj Rytų Europoj) gal kiek ir sunkiau dėl senų piratavimo tradicijų, bet Vakarai po truputį pereina prie Windows 8— „jūzeriai“ neturi kito pasirinkimo Netikiu, kad Microsoft'as taip paprastai leistų pasirinkti tarp klasikinės ir naujosios sąsajos, nes tokios teisės suteikimas reikštų pralaimėjimą. Nebent išleidę Windows 9 OS, kai visi jau bus susigyvenę su TWINUI. Internete per daug tinklaraštininkų ir informacinių svetainių, kurios gali kelti sumaištį avių galvose. Ta sumaištis Microsoft'ui tikrai nereikalinga, todėl jau geriau visokie POKKI ir panašūs pakaitalai, nei galimybė išjungti TWINUI p.s. Nesu MS advokatas, bet tas pastovus verkimas einantis iš vieno straipsnio į kitą jau pradeda erzinti. Nei vienas iš mūsų negalime nieko padaryti, nes esame tik vartotojai. Jei netinka Windows, tai yra pilna alternatyvų. Na, o jei tos alternatyvos mums netinka, tai tenka vartoti tai ką duoda.
aukselis 2013-03-15 19:53
Primink, kur čia tas Ribbon'as išmestas. Matei kaip Windows 8 File Explorer'is atrodo? Vargiai.
Kadras 2013-03-16 10:30
Prisimink viena pagrindine taisykle, vartotojas/pirkejas visada teisus! Turiu win8 ir win7 legalius, win8 naudojau 2 savaites, bet visikai nepatiko, tai grizau prie win7
Simplicity 2013-03-16 12:17
Windows 7 OS.
rwc 2013-03-16 17:58
. Įvertink: Start Meniu išrastas 1968-tais metais, rinkoje jis nuo 1978-tų ir prigijo iškart. Metro išrastas turbūt tais pačiais 1968-tais, PC rinkoje jis turbūt nuo 1982'ų, bet iki šiol niekas nerado, kaip jį padaryti patogų. Ou jė, ir kažkas mus vadina senukais. Puiku - su technologijomis, kurias jaunimas vadina "inovacijomis" užaugę, mes galime objektyviau jas vertinti.