Istorija: „Intel Pentium“ procesoriai pasirodė maždaug prieš dvidešimt metų  (0)

Šio mėnesio pabaiga mena gana svarbų įvykį asmeninių kompiuterių industrijoje. Maždaug prieš dvidešimt metų lustų gamybos gigantas „Intel“ surizikavo, pakeitė savo marketingo strategiją ir visiškai pakeitė procesorių vardinimo schemą. Nuo 1993 kovo jie buvo žinomi „Pentium“ vardu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pasirodant „Intel Pentium“ procesoriams, rinkoje karaliavo „Intel 486“ procesorius, kuris buvo ketvirtosios kartos procesorius, paremtas x86 architektūra. Daugelis tikėjosi, jog penktosios kartos procesoriaus gaus „586“ vardą, tačiau vietoje to visi sužinojo apie „Pentium“.

„Intel“ nebenorėjo būti tik industrijos stebėtojams ir savo partneriams žinoma kompanija. Ji norėjo plėstis. Taigi kai kuriems puikiai žinomų vardų „Intel Inside“ bei „Intel Pentium“ atsiradimas reiškė, jog „Intel“ norėjo tapti jėga IT industrijoje, o ne tik tarpininku joje.

„1993 metais „Pentium“ vardas buvo svarbiausias faktorius „Intel“ ir industrijai. Tai buvo ne tik penkis kartus spartesnis lustas, nei prieš tai ėjęs „486“, bet tapo žinomiausiu procesoriumi visame pasaulyje.“, – sakė Danas Binghamas, „Intel“ AK klientų grupės vadybininkas.

Galime priminti, jog pirmasis „Intel Pentium“ procesorius buvo pagamintas naudojant 800 nm technologinį procesą ir turėjo 3.1 milijonus tranzistorių. Tuo tarpu dabartiniai „Core i7“ serijos lustai pagaminti, naudojant 22 nm procesą ir turi 1,4 milijardus tranzistorių. Pirmieji „Pentium“ taip pat turėjo dabar juokingai atrodantį taktinį dažnį – iki 66MHz.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: