Noras paremti skurstančius autorius visas laikmenas ir įrenginius gali pabranginti 3 procentais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

keturi 2014-01-31 00:18
Istatyme parasyta kad tai mokestis uz galimybe padaryti viena istatymo leidziama legalaus kurinio kopija savo reikmes.
Shanti 2014-01-31 01:27
O kaip atsipjauti gabaleli situ 11mln. torto? reik issiimt autoriaus licencija? Kiek ji kainuoja? Speju bus koks 1000-2000lt per metus + dar visokie mokesciai. Isleisiu koki Minedo stiliaus albuma kaip du gaideliai rudus s**** kule ir pretenduosiu i ta dideli torto gabala. Bet kazi ar atsipirks investicija zinant kad agata vienu kasniu viska suvalgys ir trupinius paliks kitiems...
FtBall 2014-01-31 02:38
Teko sutikt menininku, tai galiu pasakyt, kad kai kuriems - 2 plius 2 suskaiciuot suskaiciuot sunku, nors ir yra zinomi krasto menininkai. Dar su jais ir kitu bedu yra - zudosi dazniau, lieka sugyventinis su vaiku ir perpus mazesnes pajomom - iskart sunkiau gyvent. Kita vertus, is tu 3 procentu greiciausiai net 1 procentas nepasiekia paciu autoriu.
VikceII 2014-01-31 12:46
primine viena skaityta citata: Kaip atrodytų laiškas „Miela Lady Gaga, kaip laikaisi? Štai mes siunčiame tau 11 lietuviškų centų, gautų iš prekybos tuščiomis laikmenomis 2009 metais, perlaidą. Pasitikrink, ar gavai. Nepyk, kad nelabai daug, bet kitais metais gal jau bus kokių 13 centų, nes imsime mokestį ir už USB atmintines. Iki!“?
sub 2014-01-31 12:52
Tas mokestis legalizuoja visus piratus mano nuomone. Skurstantis autorius pats kaltas, kaip ir skurstanti įmonė, autorius kuria prastą arba nepopuliarų meną, įmonė gamina prąstą produkciją arba teikia abejotinos kokybės paslaugas, arba per brangiai palyginus su konkurentais - dėl ko yra kalta įmonės politika, rinka kurioje ji dalyvauja, arba įmonės tikslai ne tie. Tai su autoriais tas pats. Kodėl eilinis vartotojas turi mokėti už tai ko jam iš esmės nereikia. Jeigu man kažkokio menininko darbai, kūriniai nepatinka, net jeigu jis ir jo kūriniai yra populiarūs toje vietovėje kurioje gyvenu, kodėl už mano pinigus turi būti remiamai tie meninkai kurie manęs visai nedomina? Kaip AGATA nustato kokį autorių reikia remti, juk jie nežino kokių pomėgių pirkėjas pirko vieną ar kitą pirkinį. na ir dar vienas pamąstymas, kodėl turiu mokėti tuos 3% nuo flash atmintinės, jeigu ji perkama tam kad joje būtų saugomi dokumentai, mano sukurti, o ne kažkieno kūriniai už kuriuos nesumokėjau. Bereikalo išsiplėčiau, būtų užtekę kaip ir nuolat pritarti immortallt.
ElniaRagis 2014-01-31 14:01
tapšnojau ant jų skurdo, tipo gaus tuos procentus ir praturtės, tokių požiūriu labai nedaug skiriasi nuo pašalpinių, kurių visai nevirškinu. Jeigu jau taip skursta vadinasi šūdą jie kuria, kaip kažkas rašė yra koncertai ir internetinė prekyba, nes praėjo tie laikai kai dėl vienos ar kelių dainų turi pirkt visą albumą. o aš prisidedamas tais keliais, jausčiausi nešvarus, nes esu priverstas remti menininkus kurių nežinau, o gal net nemėgstu.
audriusn 2014-02-01 21:01
jei tai budrienei maza pinigu, gali eit pornuchoj filmuotis, ne tokia uzsiiminet, ten daugiau moka. as megstamus muzikantus remiu pirkdamas ju irasus ir klausydamas spotify. o uz nieka dalint pinigus visokiem manes nedominantiem nevykeliam dainoreliam neturiu jokio noro.