Šešiolikmečio verslininko patarimas bendraamžiams: programuokite! (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-12-07 01:25
Simplicity, tai tu laikai dali zmoniu pagal prigimti gyvuliais? Genai lemia iki 30% proto pajegumu, visa kita yra darbas. Ir is viso, pagal tave zmones dabar patapo protingesni del to, kad tokiais staiga eme gimti, o ne del to, kad to mokesi. Man tik keista, kaip tu linkes neefektyviai pinigus taskyti. Valstybe turi skatinti rinkti mokslus, kurie naudingi visuomenei. Bet sudaryti salygas patiems geriausiems savo srityse siekti ko nori, tuo pat metu nukreipiant mases, ten kur yra vietos ir ne genijams ar labai besidomintiems. Pvz., sakoma, kad ekonomistu perteklius, bet kaip nuolat besidominciam darbo paieska niekada nebuvo problema, net krizes metu. Tuo tarpu yra bendrakursiu, kurie dar ir dabar padoraus darbo neranda, nes nelabai jiems is tikruju idomu, atitinkamai negilina ziniu, neturi ideju ir pan. P.S. uz mano universitetini issilavinima valstybe nemokejo ne cento.
Shinigami 2014-12-07 10:42
Čia tu apie save? Jei tau privertimas kažką padaryti yra tik jėgos panaudojimas, tai čia jau tavo asmeninės problemos. Priversti persikvalifikuoti gali įvairiais būdais. Panaikinant pašalpas, suteikiant nemokamas galimybes išmokti šaliai naudingos specialybės. Tačiau neverčiant prievartą persikvalifikuoti. Jei asmuo sugeba išgyventi be specialybės tai tegu ir gyvena taip (gyvena iš išmaldos, sugyventinių ir panašiai). Bet valstybė tikrai neturėtu remti šaliai nereikalingu specialybių. Nekurti darbo vietų tik tam, kad galėtu pagražinti statistiką (kaip SSRS). Va tu ir sakai, kad reikia grįžti į SSRS laikus ir palaikyti darbo vietas tik dėl vaizdo, o ne naudos. Kitaip sakant pats nesimokai iš istorijos.
- 2014-12-07 11:50
IQ ir protą lemia genai. Visa kita - additional goodies. Toliau -- norint pasiekti rezultatą vieniems reikia dirbti ilgai, kitiems - trumpai. Trumpiau gaištantys pasieks ilgesniuoju laiku daugiau ir aukštesnių rezultatų, nei pirmieji (laikant, kad visi dirba vienodai ir pastoviai). Rinkoje sparčiau dirbantys laimės, o lėčiau dirbantys - bus rinkos dugne. To rezultatas - tu vistiek turi skurdžius, nepriklausomai nuo jų pastangų.
Radiant 2014-12-07 11:56
Juokina zmones sakydami jog programavimas yra sudetingas reikalas ir tam reikia but labai protingam, taip norint kurti fizikos varikliukus reikia moketi aukstaja fizika ir matematika, bet kurti tinklalapius ar programuoti mikrovaldiklius svieslentem ar dar kokiam velniui tereikia pastangu ir bet koks net ir zemesniu nei vidurkis intelekto zmogus gali tai daryti jeigu tik uztektinai idejo pastangu, tad realiai paruosti IT specialistu galime neribotai jeigu tik pradetume juos ruosti proftechninese, gi ne vien auksto lygio programuotoju reikia, reikia ir tokiu kurie galetu dirbti su duomenu bazemis, mikrovaldikliais ar uzsiimti administravimu, visa tai nereikalauja labai dideliu gebejimu o reikia tik ideti uztektinai pastangu visa tai ismokti
Shinigami 2014-12-07 13:00
Taip, daugumai trūksta tik pastangų. Dauguma žmonių jei tik norėtu, tai galėtu užsiimti programavimu. Nes programavimas nėra vien tik asembleris ar C kalba. Galima programuoti ir su http://scratch.mit.edu/ ir kitais panašiais bet profesionalesniais įrankiais. Kuriuose daugiau reikia ne programavimo, o meninių sugebėjimų bei idėjų. Sistemų administravimas ir panašiai. Darbų su kompiuteriais ir kompiuterizuotomis sistemomis pastoviai daugėja. Nors programuotojas turi daugiau galimybių kažką sukurti. Nes programavimui reikia tik kompiuterio, taigi mažos investicijos. O sukurti gali didelius dalykus. Skirtingai nei kitų sričių specialistams. Bet tikrai ne visi sugebą kažką daryti. Teko sutikti ne viena asmenį kurie be kitu pagalbos nieko negali padaryti. Jie veiki kaip programa. Tiksliai taip kaip išmokei (suprogramavai). Bet tereikia mažo pakeitimo pradiniuose duomenyse ir jie nebežinos kaip ką daryti. Kitiems ta pati dalyką tenka kartoti dešimtimis kartų ir pastoviai aiškinti. Kol jie supranta kaip tai daryti. Nors tokių nėra daug. Tačiau tokie asmenys nėra priežastis stabdyti evoliucija. Ir tokiu asmenų mažos pajamos negali būti vadinamos nelygybe ar neteisybe. Nes kiekvienas gauna pagal savo sugebėjimus. Ir tik tada kai yra tų sugebėjimų paklausa. O jei paklausos nėra, tai jau jų problemos. Ir jiems reikia prisitaikyti prie pakitusių sąlygų. O ne pasauliui taikytis prie jų.
HDi 2014-12-07 16:11
Nesutikčiau, kad programuoti nėra sudėtingas reikalas. Tam vistiek reikalingos įgimtos asmeninės savybės, kaip erdvinis mąstymas, visokie "think out of the box" ir pan. Kai pats moki, tai gal ir atrodo, kad ir kitiems yra lengva, bet kaip kolega minėjo, kad yra žmonės, kurie gali išmokti seką žingsnių, ką daryti, ir pagal ją darbuotis, bet jei vos tik kas pasikeičia, tai vienas tos problemos neišspręs arba tas užtruks labai ilgai, tai argi norėtum savo įmonėje turėti tokį specialistą? Nemanau. Bet pilnai sutinku, kad IT sritis yra labai plati, ir daugiau mažiau bet kas gali atrasti srity, kurioje darbas būtų "komfortiškas". Kaip pavyzdys tas pats programinės įrangos ar galutinių produktų testavimas, ten tikrai reikia įvairaus išsimokslinimo ir gabumo žmonių, ir pan... Tos pačios kasininkės iš maximos vietoj kasos aparato spaudymo maximoj, gali spaudyti tą patį kasos aparatą įmonėje, kur jie kuriami, o darbo sąlygos ir atlyginimas manau nelyginamas būtų net. Čia tik paprastas pavyzdys ir nesakau kad visos kasinės dabar turi bėgti dirbti testuotojoms, turiu vieną draugę, kuriai kasininkės darbas patinka, ir nemainytų jo, bet tikrai ne visos ten dirba iš gero gyvenimo. Noro trūkumas ir pastangos ieškoti kažko geriau - atskira kalba. Su testuotojais tenka bendrauti tikrai daug, ir taip, su jais sunku, kai reikia detaliau išsiaiškinti ką nors, nes tikrai ne visi IT žmonės, bet jie neretai randa tokių spragų, kurių pats, būdamas programuotoju, nepastebi
Arthuras 2014-12-07 16:42
Pssst... Testuoti irgi ne visi sugeba. Reikia net tik paspaudyti, bet ir dokumentuoti - kas, kaip ir kokiu atveju neveikia/veikia. Kai tai daro neišmanantis žmogus, naudos iš testavimo nėra labai daug.
Shinigami 2014-12-07 19:28
Čia ne apie tą testavimą kalba. Čia kalbama apie GUI testavimą arba kaip naudojamos funkcijos. Kitaip sakant programas bando padaryti tokias, kad ir paskutinis idiotas galėtu jomis naudotis. O kas geriau gali tai nustatyti jei ne paskutinis idiotas? Be to, gali skirtis suvokimas kaip vienas ar kitas dalykas turi būti naudojamas. Programuotojui natūralus naudojimas gali būti kitoks nei masėms. Anksčiau (gal ir dabar kai kuriems programuotojams) natūralus ir "intuityvus" programų naudojimas buvo per terminalą, bet paprastiems žmonėms tai visiškai nenatūralu ir neintuityvu. Todėl programų testavimui, ypač jei jos skirtos masiniam naudojimui, labiau tinka tie kurie apie programavimą ir programas nenusimano nieko. Nes taip galima tiksliau nustatyti GUI intuityvumą.
MCblogiz 2014-12-08 08:02
Programavimas yra gerai, bet nereikėtų visko suversti kaip kokiai naujųjų laikų religijai. Pasaulyje tikrai reikia ir kitų sričių specialistų (inžinierių, biologų, chemikų, matematikų, fizikų ir krūvos kitų mokslininkų ir kūrėjų) be jų kuriamų sprendimų programuotojas būtų tiesiog nereikalingas, nes nebūtų ką programuoti. Tad jeigu visą laiką buvo noras kurti mašinas tai ir reikėtų jas kurti, nes programuotojas be tų mašinų yra niekas, o šiuolaikinės mašinos be programuotojų irgi turbūt neveiktų, kad status quo išlieka
vytra 2014-12-08 09:56
- Geras, todėl akivaizdu, jog rinkai reikia ruošti "paskutinius idiotus"! p.s. .. padaryk ką nors, kad ir paskutinis idiotas sugebėtų pasinaudoti, tai garantuotai tik paskutiniai idiotai tuo naudosis.
Laurynas19 2014-12-08 11:41
Na Apple taip padarė, ir kaip matai visai neblogai viskas gavosi ..
sielinas 2014-12-08 13:04
Viskas čia gerai su tais idiotais, nes jų daugiau. Idiotai kuria idiotams idiotišką produkciją. Visi laimingi.
immortallt 2014-12-08 13:20
Negali visi būti visų sričių specialistai. Daugumai telefonas yra tik telefonas. Tiesa, tiksliau būtų telefonas yra gyvenimo lygio etalonas su skambinimo funkcija. Taip, reikia ne tik programuotojų, tačiau jų akivaizdus trūkumas.