Rekomendacijos ieškantiems pigiausio kompiuterio (2016 pavasaris)  (1)

Tęsiame pavasarinių rekomendacijų sąrašą – šį kartą patarimai tiems, kurie ieško pačio pigiausio, bet dar patikimo nešiojamo kompiuterio. Iš karto įspėjame, jog tai ne tie modeliai, su kuriais lengvai žaisite visus žaidimus ar jie bus išskirtiniai pagal dizainą – tai paprasti darbiniai arkliukai būtiniausioms kasdieninėms užduotims atlikti: naršyti po internetą, tvarkyti dokumentus ir pan.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-03-28 Rekomendacijos ieškantiems pigiausio kompiuterio (2016 pavasaris)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Idealus senjorui ar neišrankiam naudotojui – „HP Chromebook 11 G3“

Kaina Lietuvoje apie 230€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Jeigu kompiuteriu tik naršote internete, žiūrite video įrašus, tik kartais pasinaudojate „Office“ programomis, o žaidimai ar sudėtingos programos jums nėra aktualu, tačiau visada vertinate gerą baterijos tarnavimo laiką bei žemą kainą, „HP Chromebook 11“ – nuostabus kompiuteris su „Chrome“ operacine sistema. Šis kompiuteris be jokių nesklandumų susitvarkys su bet kokia paprasta užduotimi. Be to, „Chrome“ OS yra neraji resursams ir sparti, todėl toks kompiuteris ypač puikus pasirinkimas tiems, kam labai svarbus mobilumas ir mažos energijos sąnaudos.

Tačiau rimtesniems poreikiems „Chrome“ OS nebus tinkama, tad neapsigaukite.

Universaliausias variantas – „Lenovo 100-15IDB

Kaina Lietuvoje apie 340€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Jeigu esate paprastas, eilinis vartotojas, ieškantis nebrangaus nešiojamo kompiuterio, ko gero, „Lenovo 100-15IDB“ jums tiks labiausiai. Tai tarsi „aukso viduriukas“ – šis kompiuteris pagamintas iš kokybiškų medžiagų, yra pakankamai spartus dėl penktos kartos „Intel i3“ procesoriaus ir 4GB operatyviosios atminties, jis turi patenkinamą ekraną ir visą tai gaunate už labai žemą kainą.

Ko negaunate? „Windows“ operacinės sistemos (galima įsigyti atskirai arba naudoti atviro kodo OS) ir 7200RPM kietojo disko. Tai nėra dalykai, kurie ypatingai gadins jūsų patirtį, tačiau jeigu iš nešiojamo kompiuterio norite daugiau, skaitykite toliau.

Galingiausias – „Lenovo Z51-70“

Kaina Lietuvoje apie 440€: Skytech.lt, Fortakas.lt

„Lenovo“ yra sukūrę nemažai „Z51-70“ versijų, tačiau galingiausia ekonominės klasės versija turi ketvirtos kartos „Intel i3“ procesorių, 8GB operatyviosios atminties, „Nvidia GTX 840M“ ir Full HD raiškos ekraną.

Jei žiūrėtume iš namų kompiuterio perspektyvų, tai nėra labai įspūdingos charakteristikos, tačiau įvertinus, kokia yra šio kompiuterio kaina, tai turbūt pats geriausias ir galingiausias pasirinkimas biudžetinėje klasėje. Tuo labiau, jog kompiuterio resursų gali pakakti net ir itin paprastesniems žaidimams, o tai jau net labai geras rezultatas šioje klasėje.

Be to, „Lenovo Z51-70“ korpusas yra pagamintas iš neįprastai šiai kainų kategorijai aukštos kokybės medžiagų.

Mažas kompiuteris mažoms užduotims – „Dell Inspiron 11 (3147)“

Kaina Lietuvoje apie 466€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Jeigu nemėgstate „Lenovo“ arba ieškote ypač mobilaus kompiuterio, bet be „Chrome“ OS,  apsvarstykite šį variantą. „Dell Inspiron 11 (3147)“ yra labai mažas, turi kiek mažiau spartų „Intel Pentium“ procesorių nei anksčiau išvardinti „Lenovo“, tačiau kaip tokio dydžio modeliui ypač solidų kiekį RAM - 4GB  ir IPS ekraną.

Su 11 colių ekraną turinčiu kompiuteriu bet kuriuo atveju, ko gero, neplanuojate pliekti „GTA 5“ ar dirbti su grafika, todėl tokios konfigūracijos „Dell Inspiron 11“ galios pakaks naršyti po internetą, socialinius tinklus, tvarkyti dokumentus ar rašyti el. laiškus, o papildomai turėsite ypač aukštą mobilumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(10)
(30)
(-20)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: