Palyginkite „Apple“ produktų kainas skirtingose valstybėse: Lietuvoje dar ne taip blogai, kaip skelbiama  (7)

Daugelio „Apple“ produktų kainos visame pasaulyje gali skirtis tarp skirtingų šalių. Labiausiai tai priklauso nuo valstybės taikomų mokesčių ir tuo metu esančio JAV dolerio kurso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svetainė AppleCompass.com leidžia pamatyti šiuos skirtumus ir išsiaiškinti, kur norimą „Apple“ produktą yra verčiausia įsigyti. Tiesa, svetainė leidžia rinktis iš tų valstybių, kuriose „Apple“ yra atidariusi savo parduotuves, tad Lietuvos joje nerasime.

Tačiau jei planuojate keliauti, atostogauti ar turite giminaitį, draugą toje šalyje, kurioje jus dominantis produktas yra parduodamas pigiau, AppleCompass.com verta pridėti į naudingų interneto svetainių sąrašą.

Ši išmani svetainė kartu leidžia palyginti šalyje esančių pardavėjų kainas ar sugretinti su kainomis kitoje valstybėje, todėl įdomu išsiaiškinti, kurie produktai kokioje valstybėje kainuoja pigiau. Žinoma, JAV „Apple“ produktų kainos neturi lygių.

Svarbu paminėti, kad valstybių sąraše yra ir kaimyninė Lenkija, todėl galima patogiai palyginti, kiek už „Apple“ produkciją moka kaimynai, ir kiek mes.

Žemiau - vienas iš pavyzdžių, kiek gi gali skirtis tų pačių „Apple“ produktų kainos. Pavyzdžiui, naujieji „iPhone SE“ (16 GB) Lietuvoje kainuoja 499 €, tuo tarpu Vokietijoje - 489 €. Vokietijos kainas jau galima palyginti su kitomis valstybėmis - pigiausiai „iPhone SE“ (16GB) galima įsigyti čia:

O brangiausiai štai čia:

Taigi, nors mėgstama padejuoti, kad Lietuvoje viskas brangiau nei užsienyje, tai nėra visiška tiesa - žinoma, yra valstybių, kur to paties produkto kaina mažesnė, bet yra ir tokių, kur gerokai didesnė. Ir jeigu atostogaudami Turkijoje nuspręsite įsigyti išmanųjį telefoną, šioje šalyje nepirkite „iPhone SE“ - lyginant net su lietuviškomis kainomis, permokėsite daugiau nei 100€!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: iTouch.lt
iTouch.lt
(10)
(43)
(-33)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: