„Facebook“ vadovai pasibaisėję tinklo naudotojais: jie nebepublikuoja asmeninės informacijos!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

01 2016-04-13 15:52
Vai vai kaip blogai, išrinktosios tautos atstovas surenka vis mažiau asmeninės informacijos kurią taip sekmingai parduoda reklamos tiekėjams, tikrai bėda:) Ne tas žodis.
Audrius 2016-04-13 16:17
Keiciasi zmoniu poziuris i privatuma ir vartojima internete, del to ir kencia FB. Mano drasi progroze ateiciai butu tokia: Kuo toliau tuo labiau zmones vertins savo privatuma ir labiau nekes reklamu (adblock populiarumas ta jau rodo). Tradicinius biznio modelius, kai "uz dykai" gauta turini (pvz youtube) zmones susimoka ikyriomis reklamomis ir savo privatumu, pakeis tiesioginis vartotoju mokejimas turinio gamintojams. Pvz, po cento dali uz megstama video ar koki FB puslapi ar straipsni ir pan. Kol kas toks turinio monetizavimas nera imanomas, nes tradiciniai financiniai irankiai (kreditines korteles, paypal ir t.t.) yra 60s technologija ir yra visiskai nepritaikyti internetui. Tipinis kreditines korteles ikainis yra 2-3% + 30centu, tai 1 USD pervedimas kainuoja daugiau nei 30%, jau nekalbu apie tai, kad tik nedaugelis jas turi. BET Ateina bitcoin era! Nebeliks tokio dalyko, kaip tarptautinis pervedimas ar minimali suma. Nebereiks tersti intiko ikyriom reklamom, o turinio gamintojams vaikytis kvailu madu. Turinio gamintojai gales buti tiesiogiai, be tarpininku, apmokami savo vartotoju. Kada tas ivyks nezinau, bet tikiuosi greitai.
01 2016-04-13 16:37
Pritariu, reklamos ne tai kad užknisa, gyvenimo per jas nebėr. O dėl modelio - "gauni programą už dyką taciau spoksok i reklamą" - kuo greičiau jis žlugs tuo greičiau lengviau atsikvėpsim. Tačiau bitkoinas irgi ne šventa karvė - be privalumu turi ir trūkumų bei šalutinių neigiamų poveikių. Pagyvensim pamatysim.
wo123 2016-04-13 17:09
Spėju, kad jei Savoje paskyroje Nebus pakankamai Privataus/Intymaus Vaizdinio (Foto/Video) turinio ir vengsi Patyčių, tai už Privatumą Reikės mokėti didžiulę Kainą. Tokioje valstybėje kaip Lietuva tiesą sakant nelabai ir yra kuo Privačia/Intymia Informacija pasigirti ar ką privataus atskleisti neleidžiant dėl kiekvienos foto žarnų ar nesusigadinant sau Ramesnio gyvenimo ir Neprarandant draugų, vaikų, žmonos, šeimos, buto, būsto, socialinės apsaugos, darbo ir pan. bei neužsitraukiant Pedofiliškų Hakerių nemalonės. Sutinku, kad šiandien asmeninis fizinis Saugumas ir Privatumas yra sunkiai suderinami Dalykai, bet esmė, kad tai Turėtų garantuoti aukštesnės jėgos - Nes šie dalykai Saugumas ir Privatumas yra Pagrindinės JTO organizuotos Žmogaus Teisės ir Laisvės. Be šių gyvenimo sąlygų pasaulis nėra sąžiningas. Todėl Tik padidėtų Anarchija Be to Facebooke per daug Virusų, kad galima būtų sutikti su Zuckerberg'o keliamais reikalavimais. Kuo populiaresnė paskyra, tuo didesnė Rizika, kad pasigausi programinę negerovę ar virusą.
kestutisz 2016-04-13 18:29
Tas buvo prognozuojama dar kilimo laikais. Ir net nebūtinai dėl privatumo, tiesiog fb ir kiekvieno salotos lapo šarinimo bumas "buvo vakar", visiem pabodo. Liko tik ratilai (na tarkim nauji vartotojai) ir ala RSS funkcija naujienų skaitymui vietoj google numarinto reader'io. Realiai jiem liks nebent šokt į VR traukinį (klausytis "gyvų" pokalbių ir į temą pakišinėti reklamas), bet ir tas gali surūdyt nepajudėjęs :) Mirė (liko nišiniai) savo laiku buvę puikūs produktaikaip IRC, Usenet'ai, forumai "apie viską", mirs ir FB, tai neišvengiama. Jau googlas parodė, jog ta tema jau išsisėmė ir naudotojai neperėjo ne dėl kažkokių funkcijų, o dėl to, kad jau dzin.
w00xer 2016-04-13 20:30
Manau, kad FB vis labiau tampa verslo, reklamos platforma, o ne bendravimo įrankis. Visi, kaip turguje, pasista to palapinė, bando būti ryškūs ir imituoti bendravimą siekiant tik ką nors parduoti. O turguje, prie prekystalio niekas atvirai nebendrauja. Toks vaizdas, kad paprastam vartotojui nelabai vietos lieka...
Hmz 2016-04-13 21:01
"daug dažniau publikuoja nuorodas į kitus puslapius nei savo mintis, darytas nuotraukas ar filmuotus vaizdo siužetus" Tai tipiško boto sienos aprašymas. Praktiškai visi įrašai - pašarinti paveiksliukai iš serijos "prie ruso buvo geriau", nuorodos į straipsnius be jokio nuosavo komentaro, ir pan.
Sandiego 2016-04-13 22:57
Pamačiau straipsnio pavadinime žodį ,,pasibaisėje" ir pirma mintis, kad delfi antraštės pilnos beverčių žodžių, kaip masalo. Ir tik pažiūrėjau į autorių teises, pataikiau. Neturiu facebook, ir dabar skaitau, kas parašyta, jis skirtas dalintis intymia informacija su nepažystamais
vazzy 2016-04-14 00:02
pastebėjau, kad mano fb siena pilna nepažįstamų žmonių nuotraukų ir naujienų kažkokių. Lyg prieš kelis metus dar buvo madinga įsimest kaip atrodai vakare, ką veiki, kokią kavą geri, o dabar nieko, vien tik re-post, re-re-post ir taip toliau. Įdomu ar dėl to fb patiria nuostolius ar ne. Tiesiog erzina jau iš tikro, kai pastoviai tik scrolini, bet nieko nebepamatai įdomaus. Dabar per diena daug daugiau unlike'inu puslapių ir žmonių negu atbulai.
nzn 2016-04-14 10:26
FB mirtinai reikia gero nuosavo filtravimo tools'o. Kaip addon jau yra veikiancių ir jų funkcionalumas yra super, bet deja labai lėtai veikia, nes sunku didelius kiekius realiu laiku filtruot ir keisti fb sieną. Vienas tokių http://www.fbpurity.com/
lucy 2016-04-14 11:17
Labai paprasta, dabar jūsų FB drauguose yra ir mama ir teta ir tt. Ir gi nepasidalinsi tuom kuom pasidalintum tik su gerais draugais. Šiaip ligu google circles tą problemą turėjo išspręst? Įdomu kodėl neprigijo.
Audrius 2016-04-14 11:29
Ir FB galima sudarineti visokius listus ir customazinti ka su kuo daliniesi, bet visi tingi tuo uzsiimt. Speju del to ir google circles neprigijo.. Plius su FB problema ta, kad FB stengiasi visa turini padaryti mokama, t.y. kekviena karta, kai nori pasiekti savo gerbejus turi moketi, net jei tie gerbejai nori tave matyti. Gaunasi kazkokia nesamone.. Asmeniskai naudoju FB, kaip suasmeninta google news feed ir karts nuo karto paziuret ar ex jau suriebejo
Atk 2016-04-14 18:57
O kam įdomu mano gyvenimas asmeninis? Aš ir nesidalinu nes niekam neįdomu. Taip pat man ir kitų gyvenimas nelabai įdumus ir neįdumus, kai deda savo nuotraukas, na ir ką, nuotrauką padėjo? Kai turiu apie šimtą draugų, tau jau užgrųsta viska tampa nuotraukom kitų, nelabai kurie ir pažįstami ir visai neįdomios jų nuotraukos.
Atk 2016-04-14 19:05
Aš jau ir neskrulinu. Nes tiek daug prirašo, kiekvieną dieną nespėsi visko skaityt. Geriau tą laiką prasmingiau leist, kartais tik paskutines naujienas paskaitau, o giliau jau būna kad ir nelendu. Dar privačias žinutes skaitau ir atsakymus į komentarus mano.
Kitesabove 2016-04-22 12:02
Fb nelabai naudoju, savo nuotraukų nededu (nebent kartais profilio nuotrauką užsidedu, bet greitai ir vėl pakeičiu).