„Windows“ kontroliuosime prisilietimu  (21)

"Microsoft" planuoja, kad naują jos operacinės sistemos „Windows“ versiją vartotojai galės valdyti prisilietimais prie kompiuterio ekrano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešta antradienį, skelbia „Reuters“ naujienų agentūra.

Surengtoje demonstracijoje buvo pristatytos tokios būsimos „Windows“ galimybės kaip galimybė piešti pirštais programa „Paint“, galimybė prisilietimu valdyti žemėlapių peržiūrą ar tvarkyti nuotraukas.

Nauja pasaulyje populiariausios „Windows“ operacinės sistemos versija turėtų pasirodyti 2009 metais.

Anot „Reuters“, „Miscrosoft“ žvalgosi į „Apple“ pavyzdį – „Apple“ sukurtą kompiuterio, mobiliojo telefono ir interneto naršyklės funkcijas vienijantį „iPhone“ jau galima kontroliuoti prisilietimais.

Pasak „Misrosoft“ įkūrėjo Billo Gateso, po beveik dešimtmečio lėtos plėtros, kai kompiuteriams valdyti vis buvo naudojamos klaviatūros ir pelės, nauji sprendimai paruošti rimtam proveržiui.

Jis kalbėjo apie technologijas, kurios vartotojui leidžia kompiuterį kontroliuoti balsu ar naudotis vadinamuoju „elektroniniu rašalu“, užuot spausdinus klaviatūra.

Tačiau „Microsoft“ atstovai pridūrė, jog naujojoje „Windows“ sistemoje nebus visiškai atsisakyta valdymo pele – panorėję vartotojai galės ja naudotis.

Reikia pažymėti, jog šios prognozuojamos naujovės toli gražu nėra šiuolaikinių technologijų priekinis frontas - tai greičiau bandymas neatsilikti nuo jau sukurtų ir efektyvių techninių sprendimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: