„Piratai” irgi renkasi „Windows XP"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AW 2008-10-23 17:13
Nes esi prie WinXP priprates. Zinai kas ir kaip iki smulkmenu. Kaip tu gali tvarkyti Vista, jei nezinai visu kabliuku, kuriuos turbut atmintinai moki WinXP sistemai? Taip pat atsimink, kad Vista yra naujs OS (salyginai), kurioje tvarkykles veikia siek tiek kitu principu (turiu omenyje user-mode unix analoga) ar ne? Vadinasi tvarkykles reikia perrasyti, automatiskai atsiranda problemos. Cia kaip su unix ir naujo hw palaikymu, tik is kitos puses. Tas pats ir su vartotoju pripratimu viska daryti atmintinai (mazdaug mygtukas ten, ups, kur jis dingo???). O kazkada zmones reke, kad tegu Longhorn buna nuo 0 perrasyta. Idomu butu pasiklausyti nuomoniu jei tai butu ivyke. Kitas dalykas, kad kuo maziau zmoniu naudos OS, tuo maziau klaidu bus surasta, OS pritaikymas eiliniam pilieciui nukencia, visi keikiasi. Uzburtas ratas. Beje, nesu as Microsoft Vista advokatas, tiesiog norejosi, kad butu daugiau nuomoniu isreiksta ir kad zmones nebijotu eksperimentuoti ir naudoti tokia OS kokia nori ir nebuti itakoti daugumos.
Skaičius 2008-10-23 17:40
AW, komanda "sudo" ir slaptažodis yra NE patogumui, o saugumui. Linux visai kita struktūra yra. O dėl Longhorn perrašymo nuo nulio... Tai nereiškia, kad reikia keisti UI, tai reiškia apie pačią Windows struktūrą. Vienas pavyzdys: IE yra tiesiogiai pririštas prie Windows, jei IE yra spraga/skylė, tai visos programos ir Windows nuo to nukenčia. Viskas Windows'uose yra per daug surišta, taip ir išeina - klaida vienoje pusėje gali "išvesti iš kelio" visą OS. Taigi, aš už perrašymą nuo nulio. UI nebūtina keisti, bet jei ir pakeistų, tai nieko tokio - priprasti galima.
Anonymous 2008-10-23 19:14
Parsisiunti išcrystalxp(dot)net visokiu skinu ir bus geresne negu višta
AW 2008-10-23 19:15
Butent (apie sauguma). Tai taip iseina, kad jei tiesiog "ismesi" dabartini vartotoju tikrinima unix'e - sistema taps labiau pazeidziama. Tad kodel staiga visi pratruko pykciu, kai MS pradejo taikyti panasias (vartotojui palankesnias) autentikavimo priemones? Beje nuo Vistos IE jau nera priristas prie OS. Net ir WinXP N versijos (europos sajungai) turi dalinai ismestas kai kurias "suristas" programas (tarkim Media Player'is). Taip iseina, kad Vista vis delto yra sekantis evoliucinis zingsnis MS Windows operacinese sistemose. UI reikia keisti, jei ne apple revoliucinis zingsnis panaudojant pele UI valdymui, dar dabar visi sedetume tik su klaviaturomis. Sekantis zingsnis yra lietimui jautrus ekranai (Windows 7 eina sia linkme), Vista yra tarpine grandis. Beje prie Vistos usability (vartojiskumo?) dirbo daug zmoniu, buvo surengta ne viena vartotoju apklausa. Tai ka matai dabar - nuopelnas ne vien tik inzinieriu, bet ir eiliniu zmoniu. O kad visiems neitiksi matome is atsiliepimu.
Anonymous 2008-10-23 19:40
Gal tiesiog kad vista nevykes dalykas ir ja naudot ne kiekvienas leidzia savo nervam?
Skaičius 2008-10-23 19:45
AW, Už kitus negaliu kalbėti, bet papildomas saugumas visada gerai. Pripras žmonės prie UAC. Galbūt UAC nėra dar ištobulintas ir jis sukelia per daug problemų? Aš, tiesą pasakius, Vistos net nebandžiau ir negaliu per daug kalbėti. O dėl IE... Neturiu laiko patikrinti ar jis nėra surištas su IE, tai užteks ir tavo žodžio. Geras žingsnis į priekį. Bet vis dėl to, reikia pripažinti, kad Vista dar nėra tokioje stadijoje, jog įtiktų daugumai, taip kaip, kad įtinka XP. Dėl UI... Aš ne prieš jo pakeitimą, bet tik norėjau pasakyti, kad Windows perrašymas nuo nulio nebūtinai turi reikšti ir visišką UI pakeitimą. Šiaip prisiminiau, kad čia mes visai ne į temą šnekam Aš dar nė vieno komentaro apie šią temą neparašiau, tai pats laikas. "Crackeriai" tikrai greitai nulaužia bet kokią programinę įrangą, net nežinau ar buvo sukurta tokia apsauga, kurios nulaužti nebūtų galima (kalbu apie OS ir programų legalumą). Šiaip spėju, kad tokių, kurie naudoja nelegalią Vistą yra labai daug. Ir per didelių problemų jie tikrai neturi. Gal tik atnaujinimų negali parsisiųsti ir tiek. XP išlieka piratų pasirinkimu tikrai ne dėl to, kaip sakoma šiame straipsnyje. Tiesiog Vistai dar neatėjo laikas Gali būti taip, kad Vista iš viso bus "praleista" daugumos vartotojų.
kitoks 2008-10-23 21:41
Gaidys, o ne Višta į šikną gali susikišti tas microsoftas... Kokio bybio nori užraukt XP... jie galvoja kad višta prilips ? ... jokeriai
Anonymous 2008-10-23 23:50
„Microsof" - paskutinė pastraipa
Anonymous 2009-02-23 12:24
Naudoju Windows XP ir manau dar ilgai naudosiu,ka rekomenduosiu ir kitiems,del paprastos menkos priezasties.Kiek metu praejo iki to kokie dabar yra Windows XP?Kiek naujinta,kiek pakeitimu buve,is ko jie issivyste? O tai ilgas laiko tarpas.Taip kad nekeikiu tos vistos,paprasciausei ji netenkina manes,kaip matau ir daugumos cia,taip jai tu pirma karta prisedai prie vistos ir gyvenime nesutikai XP,tada tau jokio skirtumo.Todel manau praejus ilgam laiko tarpui vista bus istobulinta panaikinta tai kas dauguma piktina,ir kaikas pagerinta,nes kaip ten bebutu tai naujove,o ji tik ka gimus(palyginus su XP evoliucija). Todel siulau laukti ir stebeti,gal ateiti,ne tai kad (kaip kai kas sako) privers mus naudoti vista,o mes patys pulsim i jos glebi ja sveikindami,taip kad laukiam stebim,darom isvadas,ir renkames kas kam prie sirdies