JAV prezidentas B. Obama: internetas – prioritetas  (6)

Barackas Obama neseniai paskelbė grandiozišką planą – kaip atsaką ekonominei krizei, jis siūlo plėsti JAV interneto infrastruktūrą. Tobulinti interneto ryšį – ypač protinga mintis, mat tai padarius, plistų žinios, skatintųsi verslumas ir šalis taptų konkurencingesne pasaulinėje rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ilgai buvo pasaulio technologijų lyderė, tačiau internete ji smarkiai atsilieka. Šiuo metu šalis yra penkiolikta pagal greitaeigių interneto prieigų skaičių. Obamos plano esmė – JAV piliečiams suteikti pigią ir greitą interneto prieigą.

Barackas Obama, pasižymėjęs tuo, kad internetu surinko didžiąją dalį savo kampanijos lėšų ir rinkėjų, dar kampanijos metu kalbėjo apie interneto galią pagerinti JAV piliečių gyvenimo kokybę. Jis teigė, kad internetas galėtų sumažinti sveikatos apsaugos išlaidas, sukurti darbo vietas ir leisti piliečiams efektyviau dalyvauti valstybės valdyme.

Obama teigia, kad sieks kiekvienam vaikui užtikrinti galimybę prisijungti prie interneto – mat vaikai, pakliuvę į ne tą skaitmeninio skilimo pusę, lieka be galimybės šviestis ir konkuruoti dėl gerai apmokamų darbų.

JAV prezidentas taip pat pasisako už „tinko neutralumą“, principą, teigiantį, kad interneto paslaugos tiekėjai neturėtų diskriminuoti vienokios ar kitokios informacijos. Anot jo, „tinklo neutralumas“ – būtinas, kad IPT neblokuotų jiems nepalankaus turinio ir nedarytų nuolaidų didžiosioms technologijų kompanijoms, taip naikindami mažąsias ir stabdydami inovacijas.

Obamai teks smarkiai padirbėti su kongresu – ir pakovoti su korporacijų lobistais – kad pasiektų kai kuriuos iš šių tikslų, tačiau kai kuriuos jis gali pasiekti ir pats. Paskyręs tinkamus žmones į federalinę ryšių komisiją, jis turėtų įtvirtinti „tinklo neutralumą“.

„Tai – Eisenhowerio tarpvalstijinio greitkelio momentas internetui“ – teigia Benas Scottas, medijos reformacijos grupės „Free Press“ direktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: