S. Ballmeris: didžiausias „Microsoft“ varžovas – nelegalūs „Windows“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2009-02-28 15:51
OSS sukasi velniški pinigai. RedHat, Sun, Oracle, Novell, Google, Dell, Apple, Nokia... Visiems reikia gero, patikimo branduolio - taip pigiau, kokybiškiau ir labiau žinoma. Vienas dalykas, kurį MSFT pražiūri - pajamos iš mokamo palaikymo (support). Daugumai įmonių (ne išimtis ir kompų pardavėjai) profesionalus produkto palaikymas yra pagrindinė sąlyga renkantis, taigi ne vogtos kopijos, o "užbrandintos" nemokamų programų versijos yra ateitis.
rwc 2009-02-28 15:57
Geriau pirkti Linux už piataką - taip bent valstybei ir kompo pardavėjui nubyra.
Separatistas 2009-02-28 16:14
Nebūtų Ballmeris, jeigu rankos nelaikytų iškėlęs kaip Hit....
kionig 2009-02-28 17:58
As sutikciau moketi tik tuo atveju, kai windows istaisytu daugeli savo klaidu.
Separatistas 2009-02-28 19:11
Teisybė, kam mokėt už produktą, kuris svarbiu momentu padaro zapadlo. Ne kartą taip yra buvę, manau ne tik man..
lape 2009-02-28 19:12
Na čia tiesiog jie taip savę reklamuoja - atseit niekas mums neprilygsta... O šiaip tai paprastam vartotojui galėtų ir nemokamai widozes dalinti, nes kai tokia monopoliją, tai iš kiekvieno mūsų kišenės per metus tikrai kokia licenziją išeina per mokesčius - visokie šviesoforai, sodros, vmi, poliklinikos, mokyklos perka licenzijas windows serveriams. Netgi mūsų asmens tapatybes kortelės ir tai berods kažkiek microsoftui pelno duoda.
Anonymous 2009-02-28 19:30
Oho,ims Petras ar tai Jonas ir nemokes uz windowsus. Turbut ims visas MS ir "bankrutuos". Jie gi zino,kad tokie vartotojai,kaip Lietuviai,nemoka uz windowsus ir aplamai uz viska,ka gali gaut nemokamai. Bet,kas liecia versla,pradedant smulkia imone,baigiant stambiom firmom,visos stovi ant windowsu (Lietuvoj). Ir va,ten tai jau legalus . Mano manymu,MS tikrai kazkada paviesins windows xp source'us,na jei ne xp,tai padarys savo "linux'us". Antras smarkus smugis linux'am,bus,kai MS uzrullins serveriu rinka,o taip bus simtapudovai,kad bus Cia visi labai ziuriu myli ta linuxa,bet jauciu,kad kaip sedejo jie ant windowsu (aisku nelegaliu,nes nx moket,kai kaimynas gali irasyt nemokamai),taip ir sedes. Ir seip sakydami,kad windowsai tinka tik zaidimam,parodot,kiek "daug" jus is tikro nutuokiat Aj,va dar: Separatistas,pas tau nerealus logo,pavogsiu,sorry )))
Skaičius 2009-02-28 20:18
blaah, Ką tu čia nusišneki? MS sukurs savo Linux'us ir tai bus smūgis Linux'am? Visų pirma, MS nelįs prie Linux, o jeigu ir sukurtų savo Linux distribuciją (nesukurs, nėra logikos čia), tada Linux'am jokio smūgio nebūtų! Visa tavo žinutė yra nesąmoninga, logikos nulis.
Karolis484 2009-02-28 20:24
As asmeniskai prie linux perejau pries 1.5 metu. Is pradziu buvo biski keista, jauciausi nesavai, nezinojau ka su jais daryt. Kaip bebutu greitai ipratau. Neslepiu, teko ir galva biski palauzyt, kol atsisakiau windows mastysenos.. Bet dabar kai jau ipratau, nematau prasmes ir tikslo gristi prie windozes, visas programas ko reikia turiu, viskas bepriekaistu veikia. Plius, jauciuosi laisvas: paskutiniu betu neturejau ko veikti, tai pradejau expermentuoti su ivairiais darbalaukiais: Pradine pas mane Gnome, tai ismeginau fluxbox, E17, netolimoje ateityję kde4 meginsiu Va cia tai laisve, nieks uz tave nenusprendzia koki desktopa turi naudoti, kokiu file manager turiu naudotis ir t.t. Nezinau kaip jums, bet man LAISVE pradejo patikti Nesenai atnaujinau pc: prie Ubuntu irasiau ir winXP, jei kam reiketu. Stai ka pastebejau: ir pradziu mano brolis kazkiek pazaisdavo zaidimus windozej, bet kuo toliau tuo reciau. Preis pora savaiciu nezinia kodel susiware windows- nauzsibotina. Kaip bebutu, nieks is seimos to nepastebejo, negavau jokiu skundu tai reiskia, nieks ta laika ju net nemegino ijungti, niekam ju nebereikejo
Anonymous 2009-02-28 20:45
As,ta linux,i "" paemiau,turejau omeny,kad arba paviesins windows xp source,arba sukurs kita os,kuria gales visi keitaliot,platint uz dyka ir pan... ar net,kaip tu sakai,savo linux distribucija. O tolkas,tai toks,kad tai butu MS produktas ir butu free. Kam jiem,kad kazkas koki ubuntu naudotu,kai gali kazka ju naudot,bent jau reklama MS'ui ir kazkokia tu free os rinkos daly pasiimtu.
Skaičius 2009-02-28 20:55
Tai taip ir reikėjo rašyti, kad sukurs nemokamą alternatyvą Bet aš to tikrai nesitikiu iš MS. Ne tokia jų politika.
Anonymous 2009-02-28 21:15
Bet cia viskas grynai imho.
Skaičius 2009-02-28 21:27
Suprantu. MS ir taip jau nemažą smūgį gavo. Dauguma šalių pereina prie atvirojo kodo ir Linux. Manau, kad krizė irgi prie to prisidėjo. UK pranešė, kad visos jos vyriausybinės organizacijos naudos atvirojo kodo programas ir OS. Obama jau irgi yra raginamas pradėti Linux adaptaciją. MS turi kažką daryti, nes kitaip jiems bus blogai. Laikas parodys kaip viskas bus
JAULER 2009-02-28 21:53
1. naujos OS microsoft`as taip paprastai neparašys, nes norint nuo nulio parašyti OS`ą tam reikia daugybės metų (kaip minimum 5 metų), nesvarbu, kad turi 100 000 programuotojų. Tiesiog tai yra labai didelis dalykas. Be to neapsimokėtų nuo nulio rašyt. (i visokios xp, vištos, 7 , tėra tik patobulinimai, o kernelis apskritai turbūt vos paliestas buvo) 2. Linux`as yra greičiausiai tobulėjanti OS, nes dirba labai daug savanorių, kurie patobulinimus daro tarsi sau, iš įdėjos, ir pasirodo, kad tai veikia geriau, negu diena iš dienos sėdintys ir algą gaunantys programuotojai. Juk kai yra noro, viskas geriau vyksta. jeigu netikit perskaitykite eric s. raymond knygą the cathedral and the bazaar. 3. Net jeigu ir microsoft`as paviešintu savo kodus, tai nežinia ar labai stipriai paveiktų nes turbūt 99,9999999999999% windowsų naudotojų neturėtų jokio noro juos perkompiliuoti ir panašiai. O dabar daug kas iš jų gaunami piratiškai, todėl linuxas ir gyvuotų toliau, jau vien tik dėl to, kad jis apskritai geriau dirba. Na o linux`o laisvė ne tik apsiriboja galimybe naudoti įvairius DE ar DM ar distribubucijas, dar kas labai gerai, kad bet kada galima persikompiliuoti beveik bet kurią programą pagal save. Tiesa, keisti didelius source`us ir juos perkompiliuoti gal nevisada verta, bet mažesnes programas prasiplėsti, patobulinti ar pataisyti visada labai gerai. Na o kad linuxininkai naudoja windows`us, tai retas atvejis, kad įsirašo dėl visa ko windowsus, arba dėl šeimos narių tai taip, bet patys jų dažnausiai labai nemėgsta. Ir kratosi labai stipriai. bent jau man taip teko pastebėti.
Karolis484 2009-02-28 22:09
Stai kaiptik mano pasamprotavimai apie atviro kodo ateiti, perspektyvas, jie kam idomu : ) http://ubuntult.blogas.lt/476673/atviro ... eitis.html
Anonymous 2009-02-28 22:38
Neapsimoka pirkt Linux parduotuvėse, jau geriau parsisiųst nemokamai daug cd ir dar draugam padalint
Anonymous 2009-02-28 23:51
gal geriau tiesiog atsisiusti is neto ir isirasyti i cd/dvd ir viskas taip distribucijos savininkai zinotu kiek zmoniu naudojasi ir jiems pinigu sutaupytum visgi jiem tie cd kainuoja maniciau, o paremti geriausia tiesiog paukojus
kionig 2009-03-01 00:50
0,13 Euro is UK 8.10 versija ir dar ten kelios sukistos yra ubuntu ir kitokios, siaip jie apmoka siuntima. Bet galima parsiust is fpt serveriu per kelias min o irasyt i cd minuciu reikalas 8)
Anonymous 2009-03-01 10:06
Totalus noobas esi nežinai net ką kalbėti tai geriau nekalbėk! tokio IT "specialisto" pasisakymo tik paieškoti reikia.. ar išvis domiesi kuom nors daugiau nei kaip ant savo langiniu nukrekinta CS pasileisti? jei nepastebėjai kad MS populiarumas po truputi krenta ar išvis straipsnį perskaitei?
Anonymous 2009-03-01 13:23
Prie linuxu as nepereisiu tol kol jis nepalaikys visu zaidimu. Taip esu zaidimu fanas tam dalykui isleidziu daug pinigu ir laiko, todel Linux yra ne man. Zinoma ir visu programu suderinamumas lb rupi. Gal po kokiu 5-7 metu pereisiu i kita fronto puse