„Microsoft“ europiečiams leis pasirinkti interneto naršyklę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bullka 2009-07-27 15:54
Na ta visa konkurencinė aplinka yra suprantama. Bet man kažkaip netrukdė IE Windowsuose. Naudoju tik FF, tačiau tikrai atsirasdavo puslapių, kurių nerodo FF arba nesu tikras ar rodo teisingai ir pasitikrinu su IE. Ech.
Deviltry 2009-07-27 15:57
Windows 7 tokia pažangi operacinė sistema, jog leis turėti IE ir FF vienu metu viename kompiuteryje!
kionig 2009-07-27 16:14
Nesuprantu, kas cia per problema ? Dabar jau ir europieciai negali pirsto pajudint, kad parsiust kokia narsykle ? Pas mane vistoje guli IE pro, bet naudoju opera, taip pat ne visi puslapiai pritaikyti jai, tai kartais tenka IE pasinaudot. OT ta ES biurokratu irstva..
Deviltry 2009-07-27 16:20
Jūs kvailiai ar tik apsimetat? :/
Wolfy 2009-07-27 16:39
Gerai,bus galima is kart gauti megstami narsykle,nieko cia blogo tame nematau.
Tommix 2009-07-27 16:45
Galiu sporiti is milijonu, kad taip nebus..vistiek MS sugebes kazka padaryti, kad kitos butu ne tokios patrauklios Kaip bebutu tai yra VISISKAI NEREIKALINGA FUNCIJA. Nes narsykle bus pasenusi-tad updeitinti reiks vistiek. O ir paciam instaliuoti zymiai maloniau.
kionig 2009-07-27 17:02
MS kaip rase tai bus taip: instaliuosi W7, ten pasiulis visus ivairius nustatymus, ir poto prieisi iki to punkto, kai duos pasirinkti kokia narsykle, tarkim tu renkiesi FF, tau numeta nuoroda ir sako parsisiusk ir instaliuokis pats, o as istrinsiu IE, o jei noresi IE palikt tai nedesi varneles. Isvis cia kazkokia beprasme funkcija, jau nusipenejo ES biurokratai.
ligonis 2009-07-27 17:13
nesazininga MS atzvilgiu. jie sukure produkta, o kazkoki stori dedes sako, kad tu savo produkte negali diegt savo produktu neatsiklauses. galetu MS pasakyt "uzsipiskit" ir dingt is europos. idomu kaip pasikeistu EK nuomone apie tas narsykles. ...nesu didelis MS fanas, bet as tikrai buciau nepatenkintas jei man kas pasakytu, kad negaliu kazko daryt taip kaip noriu...
Deviltry 2009-07-27 17:36
Nesąžininga MS atžvilgiu? Tie milijardai smegenų plovimo reklamoms nenuėjo veltui... :D
kionig 2009-07-27 17:43
Matai ir vieni ir kiti protingi ant tiek yra, kad tai nesakis, nes siaip ES nera tokia maza ir ten yra pilna useriu, kurie naudoja win, taig MS'ui tai butu nuostolis 10 kart didesnis, o ten IE panaikint tai juoku darbas, bet MS'as manau, taip lengvai nepaklus, sugalvos kokia gudrybe ir rukykit prakeikti biurokratai. Tikrai nesuprantu, ko tai ES uzkliuvo IE, dar jai negana musu IAE, be to, ir kaitriniu lempuciu uzdraust. Ar cia jie persike del to saugumo ar kaip ? RLY, what's the point ?
krimon 2009-07-27 17:49
Microsoft a rkokia kita imone kuria produkta (tarkim Windows 7) ir jam nurodineja ka kur daryti ir kaip daryti. Nepatinka IE siuskites FF kas jum draudzia... Man tai nelogiska cia kazkokius ultimatumus skelbti. Jei as kazka kuriu tai mano kurinys ir niekas man negali nurodineti koks jis bus. Naudoju FF niekada man IE netrugde... Suprantu jog reikia kazka daryti tiem ES biciukam, kad pinigus moketu...
emexas 2009-07-27 17:55
viskas ten tvarkoj.. padides konkurencija tarp narsykliu, o tai jau savaime visiems i nauda iseis.
Smėlis 2009-07-27 18:00
ES yra persisunkus demokratijos principų. tiek labai persisunkus, kad vardan demokratijos į privačios korporacijos produktą uždraudė tos pačios korporacijos komponentą dėti. visa tai vardan demokratijos ir pasirinkimo laisvės.
Kaukas 2009-07-27 18:05
Matai rinkoje, kurioje yra keli gamintojai sąlygas diktuoja klientas. Nieks tam microsoft'uj per jėgą neuždraus propaguoti tos ie. Tik tuo atveju es gali ramiai ir besąlygiškai peršokti ant kitų os. Ir gali šokdinti tą microsft'ą kiek tik jiems patinka. Tuom konkurencija ir yra gerai.
kikilis 2009-07-27 18:12
Keista stebet komentarus, kai kalbama apie integruota IE, tai visi pyksta ir MS vadina monopolistu, o kai MS prispausta ES zada duot pasirinkt narsykle, tai komentatoriams uzkliuna ES biurokratai...
Kaukas 2009-07-27 18:19
Ir beto ie blogybė čia įžvelgiama ne tiek, kad ie sėdi windowsuose (nes kaip daugelis minėjo neproblema kitą naršyklę įdiegti), o kad nėra normalaus būdo ją išvalgyti, kad nesimakaluotų šalia. Na taip galima ištrinti shortcutus ir pan. Bet čia jau prasideda nesąmonės. Tiem kas supranta kompuose ir patys pvz. FF įsidiegiat tai jokio skirtumo. Bet įsivaizduokit sėdi koks nors funkcionierius dideliu pilvu kontoroj ir mato dvi ikonas ie ir ff kartu. Spaus greičiausiai ie, nes jam dzin katra pasak specialistų geresnė, jis naudos tą, kurią yra daugiau kartų matęs. Iš to ir seka sudėtingumas konkuruot kitiems produktams, nes nepakanka kita naršyklę įdiegt, reikia dar ir buvusį ie slėpt. Tokių dalykų kaip naršyklės ar pašto klientai galėtų apskritai nebūt os įdiegime. Visvien versijos dažnai keičiasi ir visi tie unatended install'ai po pusmečio pasidaro seni.
Indigo89 2009-07-27 19:02
Aisku jei as kuriu produkta, kaip man gali kazkas nurodineti, koki kurt? Dabar pradeciau kurt masinio smegenu plovimo prietaisus ir implantuoti juos i kiekviena zmogu, o man kazkas pradetu aiskint, kad taip negalima, kazkokia nesamone
NForce 2009-07-27 19:38
Galėtų, galėtų...Utopija
Nerkashis 2009-07-27 20:21
Pvz: gaminu mašinas. Atsiranda "Custom tuning" firma gaminanti vairus ir pradeda rėkt kad vat aš imu monopolį ir neleidžiu jam vairais prekiaut. Reikalauja kad aš leisčiau mašinas be vairų.... Nesakau kad IE gyvybiškai reikalinga. Bet vairą ir po mašinos pirkimo galima pasikeist. O kas jau mėgo mano gamintas mašinas tam ir mano vairas bus gerai. O kam patogiau vairuot su "Custom tuning" lai išmeta originalą. Kaip kažkas minėjo mažiau patyręs nemokės išmest IE. Jis taip pat nemokės ir FF įsirašyt.
sz520qm 2009-07-28 00:53
Čia viskas labai gražu ir argumentai abejose pusėse geri... bet reikia nepamiršti dar vieno dalyko... Dėl IE ir jos monopolijos ilgus metus interneto (www dalies) standartų tiesiog nebuvo laikomasi. Jei nesilaikoma standartų, kox dar gali būti progresas ir jų tobulinimas? Atėjo firefox'as, truputį pastatė MS į savo vietą... Atsirado šiox tox progresas... Taigi.... trumpai: dar daugiau žmonių pamatys kažką daugiau nei didelę mėlyną "e" raidę, kuri iš esmės jiems ir yra "internetas". Pamatys lapę snapę, kitas naršykles, sakys, o.. kas čia... ir pabandys.... taip TIKRAI IE praras didelę dalį rinkos greitu metu. Tačiau MS'ui reikės stengtis, kad susigrąžintų ją, tobulinti naršyklę, LAIKYTIS STANDARTŲ. O tada jau ir visi puslapiai bus vieno ant visų naršyklių, HTML naujos specifikacijos rasis greičiau. Laimim mes O mums tereikės paspausti pele kelis kartus daugiau. Nieko čia blogo visgi...