Pekino draudimas naudoti anglį gali žymėti šio kuro pabaigą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-08-19 23:42
Nepersistenkit. Anglies stengias atsisakyti, bet iki 2020 metų greičiausiai ne uždarys, o perkels kitur. Jau vėliau galbūt ir pavyks realiai pradėti mažinti taršą. Tiesa, tai kad tokie tikslai yra ir jau pradedama kažkas ta linkme daryti yra geras ženklas tiek taršos atžvilgiu, tiek pvz konkurencingumo, nes nebegalės pigiausiu keliu eiti nepaisant pasekmių.
- 2014-08-19 23:49
O beje, kartais ne laukinės rinkos idiotai verkė, kad anglis yra konkurencingiausia, pigiausia, ir jos uždraudimas bei alternatyvų plėtojimas mažina darbo vietas, didina kainas, priverčia išsikelti gamyklas, ir apskritai yra blogis?
immortallt 2014-08-19 23:57
Anglis ir yra pigiausia ir konkurencingiausia, jei neskaičiuoji "externalities".
Canibal 2014-08-20 17:43
Kinai nemažai investuoja į plataus masto tyrimus kaip benziną automobiliuose pakeisti metanoliu, kuris sintetinamas iš anglies. Netgi galima nusipirkt aliexprese ir panasiuose kinų saituose pigyback device'us automobiliui, kuriuos pajungus gali pilt gryną metanolį į baką. Labai logiškas žingsnis žinant kad naftą jie importuoja, o anglies turi dxj ir nuosavos
- 2014-08-21 14:03
Tada toks kyla klausimas, kai pasiklausau LLRI idiotų - jie niekada neskaičiuoja paslėptųjų kaštų? Pagal juos gamtos apsauga trukdo verslui - nafik gamtos apsaugą, higienos normos trukdo verslui - nafik tas normas.
immortallt 2014-08-21 18:32
Cannibal, labai klysti, Kinija labai daug anglies importuoja. Taip, higienos normos ir kelia kaštus, tik ne blogina konkurencingumo, nes visi turi laikytis. Dabar va pvz pilnos pakelės ir miškai su ežerais šiukšlių. Nuo nuorūkų iki padangų, seifų ar sudaužytų butelių. Jiems tinkamai atsikratyti atliekų kainuoja centus, bet to nepadaro. Versle niekas nebūtų prieš ekologija, jei visi tokiom pačiom sąlygom dirbtų. Vokietija pvz labai anksti pradėjo skatinti atsinaujinančia energetika, Prancūzija dėjo skersai. Prancūzijoje elektra pigesnė, bet ir tai subsidijuojant iš veiklos užsienyje. Verslas visad žiūri savo kišenės, kaip ir tu. Tai valdžia turi užsiimti reguliavimu. Verslas tarša mažina, kai jai naudinga. Pvz plieno pramonė energijos sąnaudas nuo praeito amžiaus vidurio sumažino daugiau nei 50% be emisijų kvotų dar. Cemento pramonė kiek mažiau. Boeing dreamlike 30% daugiau nei ES reikalavimai 2020 metams