„Ant 1 kojos. Vos 20 s. Kas neišlaikė testo, patyrė insultą“  ()

Tyrimai rodo, kad šis paprastas testas gali būti vertingas bendros fizinės ir neurologinės būklės rodiklis.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Jonny Lew (Public Domain) | https://pxhere.com/da/photo/1522675

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar žinojote, kad stovėjimas ant vienos kojos vos 20 sekundžių gali daug pasakyti apie jūsų sveikatą? Tyrimai rodo, kad šis paprastas testas gali būti vertingas bendros fizinės ir neurologinės būklės rodiklis. Šiuo testu, be kita ko, gali būti atskleista rimtų ligų, tokių kaip insultas ar Alzheimerio liga, rizika.

„Flamingo testas“ – atskleis sveikatos būklę

Remiantis Japonijos mokslininkų atliktais tyrimais, žmonės, kuriems sunku išstovėti ant vienos kojos 20 sekundžių, gali būti labiau linkę į smegenų kraujagyslių pažeidimus. Tai gali sukelti vadinamąjį „tylų insultą“, kuris dažnai nepastebimas, tačiau turi rimtų pasekmių sveikatai. Tyrimai parodė, kad 35 proc žmonių, kurie neišlaikė testo, patyrė tokio tipo insultus.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2048 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Pusiausvyros pratimai, tokie kaip stovėjimas ant vienos kojos, yra puikus būdas sustiprinti kojų raumenis, pagerinti koordinaciją ir išvengti kritimų (ypač senstant). Verta reguliariai atlikti šį, atrodytų, paprastą pratimą, kad pagerintumėte savo fizinį pasirengimą ir sumažintumėte neurologinių ligų riziką.

Kaip parodė 2019 m. tyrimai, pusiausvyros pratimai taip pat gali pagerinti:

  • mobilumą,
  • reakcijos laiką,
  • jėgą,
  • kūno svorį,
  • bendrą gyvenimo kokybę.

Joga ar pilatesas taip pat gali padėti išlaikyti gerą pusiausvyrą, todėl verta juos įtraukti į savo kasdienybę. Geroji praktika, daranti įtaką pusiausvyrai, taip pat apima:

  • kopimą laiptais,
  • vaikščiojimą tik ant kojų pirštų ar kulnų,
  • šokius.

 

Pusiausvyros pratimai turi įtakos ne tik fizinei būklei, bet ir pažintinėms funkcijoms. Jų dėka galite pagerinti giliuosius pojūčius, koordinuoti judesius ir sumažinti traumų riziką. Jei negalite stovėti ant vienos kojos 20 sekundžių, tai gali būti ženklas, kad turėtumėte kreiptis į gydytoją ir atlikti išsamesnius tyrimus, kad išvengtumėte galimų sveikatos problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()