Tai geriausi bananai. „Pirkdami atkreipkite dėmesį į spalvą“ ()

© Marlith, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bananas.JPG
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Rudi bananai
Rudi bananai labai prinokę, kartais net pernokę. Šioje būsenoje jie turi didžiausią paprastųjų cukrų kiekį ir yra labai minkšti. Nors daugelis žmonių vengia rudų bananų, svarbu žinoti, kad jie vis dar sveiki.
Privalumai:
- Antioksidantai – bananuose šiame etape yra daugiau antioksidantų, kurie palaiko imuninę sistemą.
- Lengvas virškinimas – minkšta konsistencija idealiai tinka žmonėms, turintiems virškinimo problemų.
- Puikiai tinka kepimui – pernokę bananai puikiai tinka pyragams ir kokteiliams.
Trūkumai:
- Didelis cukraus kiekis – nerekomenduojama sergantiems cukriniu diabetu.
- Sugedimo pavojus – per rudi bananai jau gali būti supuvę.
Kada bananas yra blogas?
Nors rudos dėmės ant žievės yra normalu, tarp pernokusio ir sugedusio banano yra plona linija. Tai galima gana lengvai nustatyti savo pojūčių pagalba. Vartojimui netinkami bananai turi nemalonų kvapą (rūgštūs, fermentuoti), o ant jų žievės ar minkštimo matomas arba pastebimas pelėsis. Tamsus minkštimas ir per minkšta konsistencija visada kelia nerimą (kartais iš banano gali net ištekėti skystis).
Kokius bananus reikėtų valgyti, o kokių vengti?
Galutinis bananų spalvos pasirinkimas priklauso nuo jūsų individualių sveikatos poreikių, bet ir nuo skonio pageidavimų. Tačiau labiausiai rekomenduojame balansą, t. y. aukso (tiksliau geltoną) vidurį. Geltonieji bananai suteiks energijos, ruduojančius palikite kepimui, pvz., bananų duonai (bet tik jei jie nesugedę).