Paslaptingi skaičiai ant kavos pakuočių. „Tai gali viską pakeisti.“ Sužinokite, ką iš tikrųjų geriate ()

© Pexels (atvira licencija) | https://www.pexels.com/photo/ceramic-coffee-cup-with-beans-in-light-30487195/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Koks yra geriausias kavos malimo rupumas?
Skaičius ant maltos kavos pakuotės taip pat gali rodyti skrudinimo lygį. Mažesnis skaičius rodo lengvą skrudinimą, o didesnis – sunkesnį. Tamsus skrudinimas dažniausiai žymimas 5/5. Kuo aukštesnis skrudinimo lygis, tuo ryškesni kartus šokolado, prieskonių ar dūmų poskonis.
Lengvai skrudintos kavos pasižymi didesniu rūgštingumu ir yra lengvos, su vaisių natomis. Kita vertus, vidutinio skrudinimo kavos yra universalus pasirinkimas, pasižymintis subalansuotu rūgštingumu ir intensyvumu. Jas dažniausiai renkasi espreso aparatų naudotojai.
Nedaugelis žino, kad kavos malimo smulkumas turi įtakos joje esančio kofeino kiekiui. Kuo smulkesnis malimas, tuo daugiau norimo stimuliatoriaus.
Kavos malimas taip pat turėtų būti parenkamas atsižvelgiant į jūsų naudojamą kavos ruošimo būdą. Smulkiausias malimas, dažnai žymimas „ypač smulkus“, tinka tradiciniam kavos ruošimui puodeliuose arba turkiškai kavai. Smulkiai malta kava geriausiai tinka espreso aparatams. Taip pat galite rasti vidutinio malimo kavos, idealiai tinkančios kavos aparatams arba lašintuvams, ir stambaus malimo kavos, skirtos alternatyviems kavos ruošimo būdams, pavyzdžiui, „Chemex“, šalto kavos ruošimo ir prancūziško preso kavoms.
Taigi, nėra vieno geriausio kavos malimo rupumo. Viskas priklauso nuo to, kaip kavą plikote.
Ar 8 stiprumo kava yra stipri?
Skaitiniai žymėjimai ant kavos pakuočių dažnai nurodo intensyvumą. Šio intensyvumo iššifravimas priklauso nuo gamintojo naudojamos skalės. Intensyvumas dažniausiai žymimas skalėje nuo 1 iki 5 arba 10. Ar kava, kurios intensyvumas yra 8, yra stipri? Ji neabejotinai intensyvi, o tai reiškia savitą, sodrų skonį, dažnai su kartumo natomis. Taip yra dėl jos skrudinimo lygio ir kilmės.
Kavos stiprumo žymėjimai
Kavos stiprumas dažnai nurodomas gamintojo nustatyta skale. Jis pateikiamas grafiškai kaip spalvoti taškeliai arba kavos pupelės. Bet ar turėtumėte tuo pasitikėti? Užuot pasikliavę supaprastintomis gamintojų etiketėmis, ieškokite informacijos apie kavos rūšį ir malimą ant pakuotės.
Jei norite stiprios kavos su daug kofeino, verta rinktis 100 % Robusta kavą ir rinktis ruošimo būdus, kuriems reikalingos smulkiai maltos kavos pupelės ir karštas vanduo.