Ką turi žinoti apie torentus planšetiniame kompiuteryje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-02-10 14:55
Liūdna.
SaMaras 2015-02-10 15:44
išleidžiu dainą, kažkas nusiperka ir paplatina - nusikaltėliai kas platino ir kas siuntėsi. Išleidžiu knygą, ją nusiperka biblioteka, ją dalina kitiems - viskas puiku...?
Anonimiausias 2015-02-10 16:10
Viskas puiku, nes biblioteka jau nusipirko.
Eidumukas 2015-02-10 18:05
Ir nedaro kopijų
lizunas 2015-02-10 18:23
Būtent, biblioteka nedaro kopijų. Tau irgi nieks nedraudžia originalo dalinti draugams, pabrėžiu - originalo.
jonas112 2015-02-11 00:49
Kiek žinau bibliotekose galima atsikopijuoti knygas kiek tik širdis geidžia. Bent jau man neteko susidurt su kažkokiais apribojimais, o gal tiesiog nieks tvarkos neprižiūrėjo?
raimism 2015-02-11 09:11
bibliotekų veiklą aprašo bibliotekų įstatymas - viešosios bibliotekos kaupia informaciją apie paimtas knygas ir teikia ją Mažvydo bibliotekai. Ji susumuoja skaičius ir perduoda Latga'i. Švietimo ministerija skiria tam tikrą sumą pinigų (~5 mln. Lt pernai), kuriuos Latga sumoka autoriams (knygos turi tris autorines teises - rašytojas, vertėjas ir iliustratorius). Komentarai dėl knygų nusipirkimo ir originalo dalinimo, kopijų nedarymo - neteisingi. 1) Bibliotekose galima daryti kopijas, jos yra apskaitomos, informacija perduodama Latga'i ir už tai mokamos autorinės išmokos. 2) Bibliotekos turi daugybę knygų, kurių pačios neįsigijo - knygas bibliotekoms galima dovanoti (Lietuvoje organizuojamos kasmetinės akcijos, turėjote ne kartą matyti plakatus su knygą bibliotekai dovanojančia Grybauskaite). Bibliotekos priima knygas netikrindamos jų įsigijimo ar išleidimo teisėtumo. 3) visai neseniai Europos teismai byloje tarp vienos Vokietijos bibliotekos ir vienos Vokietijos knygų leidyklos priėmė precedentą sukuriantį nutarimą - biblioteka išsikovojo teisę skaitmenizuoti ir savo skaitytojams teikti visų savo turimų knygų elektronines versijas, nors leidykla reikalavo, kad elektroninės versijos būtų įsigyjamos atskirai. Šis teismo procesas jau praėjo visas apeliacijas. Tarp kitko - knygų skaitmenizavimo procesas vyksta ir Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje... Be to, daugelis kalbėdami apie autorines teises, knygų ar muzikos ar filmų platinimą pamiršta, kad autorinių teisių (kaip ir patentų) galiojimas yra ribotas. Dažniausiai tai 25 metai, jei atskirais nutarimais nenustatyta kitaip. Homero ar Marko Tveno knygoms, Elvio Preslio ar Bitlų dainoms (su išimtimis kai kurioms dainoms), "Pusryčiams pas Tifani" ir kitiems klasikos kūriniams nebegalioja jokios autorinės teisės - juos galima platinti be jokių apribojimų.
Linas000 2015-02-11 23:14
Torrentai paprasčiausiai sparčiai nudėvės flash atmintį. Buferinis įrašymas mobiliuosiuose dažniausiai siūlo daug mažesnio dydžio buferį, nei PC. Be to, aktyviai veikdamas procesorius dėl šilumos nudėvi akumuliatorių.