Kinijoje jau bandomas virš eismo važiuojantis autobusas (Video)  (12)

Jei bent viena akimi peržvelgiate vaizdelius Facebooke, Youtube ar dar kur, tikriausiai teko matyti Kinijoje sumąstyto traukinio/autobuso hibrido, galinčio važiuoti virš kitų automobilių (ir spūsčių) koncepciją.
Bet tai tebuvo kompiuterinė grafika. Ir, veikiausiai, kai ir aš, manėte, kad, nors tai nuostabi koncepcija, toliau idėjos stadijos ji nepasistūmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet Kinija įrodė, kad klydome.

Šiandien Kinijos Xinhua News pranešė, tad tranzitinis pakeltas autobusas (Transit Elevated Bus – TEB) yra ne tik realus dalykas, bet ir atliko pirmuosius bandymus kelyje. Tai įvyko Qinhuangdao mieste, ir buvo tikrinami stabdžiai bei energijos sunaudojimas.

TEBą varomas elektra, yra maždaug 22 metrų ilgio ir 7,6 metrų pločio (tad apima kelias eismo juostas) ir gali gabenti 300 keleivių (būsimos versijos tikriausiai galės būti sujungtos ir gabenti dar daugiau). Kai jis pradės veiklą iš tiesų, maksimalus TEB greitis turėtų būti apie 65 km/h, tad bus visai nelėtas viešasis transportas.

Nors ši versija dar nėra parengta įprastiniam kasdieniam naudojimui, nuostabu regėti, kad Kinija šią idėją įgyvendina. Kitos šalys (Brazilija, Prancūzija, Indija ir Indonezija) siekia įsigyti licencijas ir gaminti savo TEB versijas.

Keletas filmuotų vaizdų iš pristatymo/bandymo ceremonijos.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai (12)