Pentagonas kurs nemirtingas gyvas būtybes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mortifer 2010-02-10 08:50
Vienas geriausių postų matytų bet kokiam forume per visą gyvenimą
gedas 2010-02-10 13:33
kas teigiamai nusiteikęs prieš tokius dalykus, pažiūrėkit filma "I am legend" kaip prevencinę priemonę.
Mortifer 2010-02-10 13:47
O kas netikit pasaulio pabaiga 2012, pasižiūrėkit filmą "2012"
gedas 2010-02-10 13:50
taip ir tikėjaus tokio atsakymo.
xuy 2010-02-10 16:19
rwc, o kaip su dirbtiniu intelektu ?
Alchi 2010-02-10 16:28
O tai koks tokio daikto karinis panaudojimas? Vienintelis kas man į galvą lenda, tai super-biologinis ginklas. Ir nereikia čia manyt kad DARPA yra geradarių organizacija, kurianti nuostabias technologijas bendram žmonių gerbuviui kelti. Internetas buvo sukurtas tam, kad branduolinio karo metu (arba tiksliau po ~30 min. to karo) būtų palaikomas kontaktas tarp kariuomenės padalinių, kurie būtų savo bunkeriuose. Ta prasme, kad prezidentas skype'intų su su savo generolais " OMG wtf we gonna do ?" . ar kažkas panašaus.
rwc 2010-02-10 16:39
skaitys slashdot'ą, secunia, išmanys TCP/IP, HTTP, browzerius, vartotojo psichologiją, penetration testing'ą, ir rezultatus mokės sukodinti su WinAPI? Prasiplėsiu vėliau apie galimą dirbtinio intelekto pritaikymą. Tai nėra neįmanoma, tik reikia gerokai kitokių sąlygų.
xuy 2010-02-10 16:45
O kaip tavo manymu kuriamas dirbtinis intelektas ir ko reikia jo sukurimui. Nesd dauguma cia isivaziduoja, interneta,virusus, kaip dirbtini intelekta, zodziu skaineta trumpai.
lmn 2010-02-11 01:14
programeris, bet ne biologas
Otto 2010-02-11 09:40
Įdomi mintis, bet atrodo, kažką panašaus turime; streptokokas sąnaryje sukelia reumatoidinį artritą. Organizmo imuninė sistema, užuot kovojusi prieš jį, pradeda sąnario atmetimo reakciją. Pasekmė- iškrypę sąnariai. Dėl straipsnio minties; kažkiek neramu, nes sukūrus velniai žino ką, nelabai būna aišku, kaip su juo elgtis ir neatsakingumas gali pridaryti sunkiai nuspėjamų bėdų.
rwc 2010-02-11 16:32
mūsų ginklas, tai ši "heuristika" turi būti paranoiška. Du efektai: virusai nukreipia imuninės sistemos dėmesį į organizmo ląsteles (false-positive); galutinėje eigoje žmonių populiacija išlošia - viruso nešiotojo galimybės išlikti sumažėja, jis susinaikina, taip sustabdydamas ir viruso plėtrą. Analogija su kompiuteriniais virusais: juk patikimiausia atjungti "užkrėstą" kompą nuo tinklo, formatuoti ir perinstaliuoti ("amputuoti sergantį").
rwc 2010-02-11 16:38
rwc 2010-02-11 17:09
ląsteles biosferoje. Minties šuolis. Galima įsivaizduoti virusų zoosodą supaprastintoje mašinoje - pvz., CoreWar. Klasikinis CoreWar yra 32000 atminties ląstelių "mašina", kurioje "virusai" veikia lygiagrečiai, gali dalintis procesoriumi su kitais "virusais" ir rašyti į jų kodą. Praplėtus "mašinos" specifikaciją, įmanoma sukurti virusų, kurie turėtų kokius genetinius algoritmus, įvedinėtų triukšmus ar "skolintųsi" fragmentus iš kitų. Taip iš principo galima sukurti evoliuciją - atrankos spaudimas kaip ir yra. Virusas, kuris turi geriausią balansą tarp logikos ir dauginimosi agresyvumo - pvz., išnaudoja "hijack'us", ilgainiui užkariautų visą "biosferą" ir toliau tik klausimas, kaip atskiri jo egzemplioriai vystytųsi toliau. Bet čia, vėlgi, grįžtame, kad esminė viruso dalis - ne vykdomasis kodas, o "genas", papildomų kriterijų rinkinys, nurodantis, kaip reaguoti į atsitiktinius impulsus. Taip gauname, kad virusas taptų ne nuosekliai vykdoma programa, o tik mažu cikliuku, kuris aptarnauja geną - t.y., virusas reaguoja ne konkrečiomis komandomis, o visu "geno" paviršiumi. Kaip ir kodėl tas "genas" veikia - ilgainiui nebežino nei pats virusas, nei jo autorius. Dėl to, jei kalbame apie kompiuterines analogijas, labiau reiktų įsivaizduoti ne CoreWar (į kurį panašūs dabartiniai virusai), bet Conway'aus Game of Life. Tuomet išaiškėja maža "problemytė" sukurti funkcionalius tokius virusus. Taisyklių rinkinys turi būti paprastas, kitaip sukurti stabilų, gyvybingą, gerai subalansuotą virusą praktiškai neįmanoma. Elgsenos sudėtingumas ir nestabilumas auga eksponentiškai su kiekvienu papildomu efektyviu "geno" elementu (ar ne dėl to žmogaus genome aktyvių genų yra ne ką daugiau nei bakterijose?). Vadinasi, turime pamiršti tokius sudėtingus dalykus kaip WinAPI, tinklo protokolai ar saugumo portalų skaitymas. Apskritai, manau, kad sukurti gyvybingą evoliucionuojantį virusą paprasčiau ne kompiuteriams, o biologiškai. Vien dėl to, kad su aminorūgštimis paprastesnis taisyklių rinkinys, ir ganėtinai paprastas replikavimo mechanizmas. Pvz.: impulsas "padidėjo rūgštingumas" yra nepalyginti paprasčiau aptinkamas ir apdorojamas nei "kompe atsirado procesas AVGNT.EXE".
lmn 2010-02-13 06:34
Aha, būtų įdomu, ką laikai viruso mutacija (arba tiksliau, kodėl asm komandų ar mašininių kodų savikeitimas/generavimas tau atrodo mutacija) ir kokia analogija biologiniame viruse? Man kirba mintis, kad virusas mutuoja dėl kažkokių išorinių priežasčių - jei jau susirgai H1A1, tai tik ta forma ir persirgsi. Todėl manyčiau, kad mutacijos tikslesnė analogija galėtų būti žinomo viruso modifikacija (išorinė priežastis - programeris ), kurios neatpažįsta antivirusinė (imunitetas, tipo ). Čia į heuristiką ir runtime (su VM pagalba?) analizę nebūtina gilintis, nes čia tik techninės detalės, ar slėpsi virusą užsivirtualizuodamas, ar savo pakuotuvą parašysi, ar įsiterpsi į explorer.exe procesą. Beje, kad jau modeliavai, tai gal pritarsi minčiai, kad virusų plitimo analizės algoritmai pritaikomi tiek vieniems, tiek kitiems virusams ir tai galėtų būti dar vienas panašumo požymis (na, tikrai nesistengiu surasti bit to bit analogijos, tai neįmanoma, man rods, kad geriau truputį abstaktesnis lygmuo, pvz, jei dauginasi, tai dauginasi, nes aišku, kad nieks neprogramuoja genų rinkinio greitesniam/efektyvesniam pasidauginimui tinkle)?
Jobke 2010-02-13 09:04
As esu pries tokius eksperimentus.
Soviet 2010-02-13 09:48
Nematau didelio skirtumo ar karine finansuoja ar kokia moksline istaiga ar dar kas. Juk vis tiek, kariskiai prikis savo nagus.
rwc 2010-02-13 14:26
Varge, leidžiamės į dialektologiją ;]
kionig 2010-02-14 17:03
Tai kad su dirbtine gyvybe zaidzia daugelis rimtesniu universitetu ir yra pasieke gan nemazai. Tai pentagonas galetu skirti kaip tik jiems pinigus, o ir gautusi abipuse nauda.