Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Aquarius 2014-04-07 12:51
Prieš Gamtą nepakovosi...
Shanti 2014-04-07 13:13
Naturalaus balanso ardymas = nepagrista baime? Tai kam tada is istorijos mokytis kazko?
Pumper 2014-04-07 13:21
Istorijoj jau kažkas genetiškai modifikavo maistą? Papasakok daugiau, labai įdomu.
Heksogenas 2014-04-07 18:06
Kryžminimai, speceliai naudoti mutagenai tiek cheminiai tiek radiacija. Virusai. Tie tai išvis daug genų pernešę tiek gyvūnuose tarp labai skirtingų rūšių, kurios nesikryžmina, tiek ir augaluose.. Tik reik netingėti straipsnių pasiknisti ir rasit.. Dabar yra taip, kad sukryžminus ir jei gauni ko reik yra daug geriau, nei genų inžinerija, nes tada gali sakyti ale natūralu ir visiems px tada būna. Arba vykdo kokį ląstelių suliejimą ir mutagenezę plius evoliucinis spaudimas ir gauna ko reik.., aišku ne visada, bet dalį atvejų taip padaro, nes įstatymiškai lengviau po to sutvarkyti viską, nei su genetiškai išsyk pakeistais..
P.s. Įdomu kuo skiriasi etanlso gautas ir paprastų mielių rūgimo kur max gali pasiekti iki 20%, nuo genetiškai modifikuotų, kurie gali augti ant įvairių substratų ir etanolio išeiga gali viršyti 20%?
Genų inžinerija gali prišikti daug reikalų ekosistemose, plisu badavimo neišspręs, nes ten ne maisto stoka o kultūrinės problemos. Tai aš va gl dėl to nelinkęs jos pateisinti.. Bet dėl energetinių išteklių atsinaujinančių ir vaistų ir kitų technologijų kdoėl ne?
Shanti 2014-04-07 21:15
As apie naturalaus balanso ardyma. Tokiu istorijoj yra begales. O tai, kad GMO yra tik dar vienas naujas budas tai daryti esmes nekeicia.
Hmz 2014-04-07 22:31
Ar yra kokia nors technologija, kurios negalima apkaltinti "natūralaus balanso ardymu"?
Shanti 2014-04-08 00:40
Robotu zudiku gamyba
O realiai kiek technologiju daro rimta gresme gamtai? GMO tas pats kas zuikius paleist i laisve Australijoj 18-tam amziuj.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
„Mokslo sriuba“: ar genetiškai modifikuotas maistas yra saugus? (Video)