Rytmetinis galvosūkis: nustatykite kiekvieno vaiko amžių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

geziokas 2016-09-19 08:41
Prastai suformuluotas uždavinys. Pagal pateiktas sąlygas, galima išspręsti iš vienos užuominos. Uždavinį sugadino skirtingos lytys.
Laurynas19 2016-09-19 15:07
21 amžius silpnūjų bei idiotų amžius.. Dar niekada nebuvo taip toleruojami ir apdovanojami silpni, nutukę bei mąstyti tingintys individai. Kiek tokių ir panašių užduočių, kurias išspręsti gali tik "genijai"pilna Facebooke? "Jei padarai 10atsispaudimų spausk Like. Jei suskaičiavai bananus, spausk like" .. Na facebooke tokie uždaviniai tai suprantama jog dėl reklamos? O čia? taip pat?
geziokas 2016-09-19 16:13
tuoj pasieksime tokį pasaulį, kaip vaizduojamas filme Idiocracy
rwc 2016-09-19 17:16
Štai prie ko priveda kraštutinis egalitarizmas matematikoje. Paskutinio sakinio gali ir nebūti, nes ir taip užuominų per daug. Ir šiaip, jei uždavinys yra „tipo matematika“, tai jame neturėtų būti jokių pašalinių aliuzijų į veikėjų socialinį kontekstą. Čia turbūt montesoriško švietimo pasekmė, kai „įsijausti į uždavinio istoriją“ yra svarbiau nei analizuoti pateiktus faktus. Kuria mokyklinės matematikos aksioma remiamasi, ar čia reikia vartyti civilinių kodeksų redakcijas, kad berniukas negali turėti motinos/globėjos mergautinės pavardės, kad mergaitė negali turėti vardo Jamie, Sun, Matas? Kažkuo primena neseniai publikuotą uždavinuką su gėlytėmis, kuriame vienas iš begalybės 2+x=5 sprendinių reikalavo suskaičiuoti įsivaizduojamus žiedlapius.