[11.11] Ypatingai retas pasiūlymas! Iš EU iki 6Ah baterijos, tinkančios visiems 18V „Makita“ prietaisams - paskutiniai vienetai! (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-07-12 02:50
nu nezinau...3ah makitini akuma su akcija nuperki uz 30€. kai parksidines 4Ah uz tuos pacius 30€ be akcijos. ir yra modeliai 8ah! uz 60€ su ten visokiom smart funkcijom. irankiu tik siektiek maziau pasirinkimas. bet pagrindiniai visi yra. nera tik dvigubo akumo 230mm diametro diskams kampinio slifuoklio berods is einamu. bet manau isleis su laiku ir sita modeli. na makita geresni irankiai. ir siektiek ivairesniu akumuliatoriniu turi. bet baigia nuvainikuot. pades konkurentai i pavesi jei nieko nedarys dewalto idomi serija irankiu su 3x18V akumais.
immortallt 2022-07-12 07:43
Apie parkside kaip įrankius gali kalbėti nieko rimtesnio tik nedirbęs. Jei reikia kelis varžtus prisukti, ar porą lentų nupjauti - tai gal ir užtenka, bet jei bent ką rimtesnio daryti, tai nesąmonė. Tiesa, šitais ypatingais pasiūlymais irgi nepulčiau susigundyti, būna ir klastotes po tuo stumdo, ar broką.
kukulis4 2022-07-12 09:59
Man tai neatrodo patikimai tos kinietiskos batareikes. Kazkaip butu labai jau keista, kad kinieciai sukistu geras celes, kurios istiesu turetu deklaruojama talpa. As kazkada pries pora metu bandziau pirkt litokalla (geras patikimas brand'as) celes ir tiesiog keist jas akumuliatoriuose. Tuose akumuose, kur stovi visiskai durnas BMS, cia buvo labai paprastas procesas - tiesiog islupi senas batarkes, ir ivirini naujas. Bet su biski mandresniais akumais neveike, nes matomai, yra arba kazkokia apsauga, kuri uzblokuoja bms, arba koks krovimo ciklu counteris, ar dar kazkas. Norejau pabandyt nusipirkt is ali ir nauja BMS, bet kazkaip neprisiruosiau. Reiks kada pamegint. Dar kazkur skaiciau, kad yra kazkokie programatoriai, kurie gali unlockint/resetint BMS, bet nieko konkretaus rast nesugebejau...
vardasas 2022-07-12 13:22
Blokuoja nes celes nevienodai ikrautos. Pamatuok kiekviena cele atskirai ir turetum rasti.
AAA000 2022-07-12 13:47
daug tu dirbes su irankiais, buhalteris komentuoja kur nama nesugeba pasistatyt normalu ir dar samdydamas makita paskutiniu metu kruvas slamsto gamina. parkside jei grubiai, prastesni tik mazdaug santykiu, jei makita imt uz 100%, atitiktu parkside na kokiu 70% (20V serija suktukai pvz). kai kurie modeliai gal tik 50% - parkside aiskiai prastesni (siaurapjuklis pvz). o kai kurie gal ir 90-100% siekia (porfai pvz). bet parkside akumai (20V serijos sitema) jei laukyt juos uz 100%, tai makita akumai tesiekia gal tik apie 80%. 12V sistema parkside irgi konkretus sudas(ten 10,8V jei makita). o kas liecia irankius, uz makita kainas gali paimt 3-5 parksidinius irankius. jie puikiai pataike i segmenta ir siuo metu isstumineja. mano makitiniai suktukai jau gal kokie 3 metai "pavesyje" miega - akumai nelaiko darbo kruviu. ir neapsimoka tiesiog dasipirkt tu nauju akumu. galiu parduot tau jei nori, galesi dziaugtis kokybe draugelis stogdengys panasioje situacijoje atsidures su dewaltu... ta 14,4v makitine serija tai isvis sudu sudas... akumu sistema siaip pagal logika geriausiai isdirbta pas toki gamintoja kaip husqvarna. ten jie turi kuprine akumuliatoriu ir kuporine - jegaine, ir laidines pajungimo sistemas. gaila irankiu negamina - tik savo tas nesamones zolem ir krumams.
kukulis4 2022-07-12 14:04
Nepamatuot atskiru celiu itampos pries ir po virinimo man net nesautu i galva
AAA000 2022-07-12 14:13
ten biski kitaip darosi. mikruske issilituoja ir programinas atskirai. programatoriais standartiniai - eina pagal cipo korpuso ispildyma. reikia ziuret koks konkreciai cipas valdo. ir turet programa kuri atpazintu. va sita sunkiausia rast - jei programa kokia "unikali" tai Lietuvoje vienetai tik sugebes nuresetint parametrus. turi arba savo ikist (reikia balansavimo schema tada ismanyt - ten tipiniai sprendimai paprastai). arba kad atpazintu kas ten per "versija". reikalas tame, kad pirma isleidzia, o programiskai atsilieka kokius 2-3 metus, kai jau "velu" gauni programini atnaujinima nes kazkas jau pasikeite... tu ten kur ardei seniau, manau buvo analogines balansavimo schemos ant tranzu ir primityviu tipiniu mikrovaldikliu. bet celes greiciau issibarsto parametrus ir neuztenka to. tai tada ir apribojo ciklus. o dar sekantis zingsnis - adaptuojasi programiskai. kai ikisi geresnes celes - gali but kad iseina uz ikrovimo rezimo ribu ir tiesiog pakimba del apsaugu suveikimo. man patinka tik akumu sistema kur is bedos galetum savo sukist ir balansatorius ir kur lengvai ardosi. plius buna balansuoja tik ikroviklis. o kitose - akume viskas. as uz sistemas kur akume - nes dirbant irgi balansuojasi. jei gamintojas "prisiriso" ant blogo sprendimo - tu priverstas pirkt visa gama, nes surista... va cia tikrai reiketu ES rinkos reguliavimo. visu pirkma standartizuot fiske akumams ir talpas. o jei rimciau - standartizuot ir schema - kad keistusi celes i panasias. maziau siuksliu butu...
HardAxe 2022-07-12 15:19
Kada jie pasidaro nepatenkinti? Kai visiškai atjungi celę ar jau pradedant jom stipti? Gal kokia apsauga, kad neperkrautų nudvėsusios celės amžiui bėgant?
kukulis4 2022-07-12 15:37
Realiai as susidures su dviem situacijom - yra silpnas akumuliatorius, bet ji tiek standartinis, tiek mano configurable battery pack chargeris krauna. Pakeiciu to akumuliatoriaus celes - ir standartinis chargeris nebekrauna. Mano custom chargeris tiesiai irgi nebekrauna, bet jei pajungi apeidamas BMS'a ir duodi BMS'o funkcija atlikt paciam chargeriui - krauna kuo puikiausiai. Kita situacija, kad akumuliatoriaus standartinis chargeris is karto jau nebekrauna, ir pakeitus celes rezultatas tas pats kaip ir pirmu atveju. Abiem atvejais as kaltinu BMS'a, kuris greiciausiai, kad turi 'apsaugas' ir save uzsibrick'ina kai yra atjungiamos nuo celiu, arba kai suskaiciuoja tam tikra ikrovu ciklu skaiciu (arba ir tas ir tas). Esu susidures su keletu paprastu akumuliatoriu, kur BMS'as tiesiog priziuri, kad atskiros celes neiskrautum daugiau nei galima, ir nepakrautum daugiau nei galima, tai su tokiais akumais celiu keitimas labai paprastas, o reikalui esant galima ir ta pati BMS'a uz pora euru pakeist.
HardAxe 2022-07-12 15:44
nesi bandęs keisdamas celes palikti jam įtampą ant baterijos pin`ų nuo išorinio maitinimo? Ten kokį tai +4v kievienam, per varžą, kad neužtrumpintum?
kukulis4 2022-07-12 15:49
Taip, butent.
kukulis4 2022-07-12 15:50
Vat tiek giliai lyst nebandziau. Teoriskai - galetu suveikt.
Vardas Būtinas 2022-07-18 12:55
Taigi komentaruose rašo, kad šūdas. Nei balansuoja, nei apsaugos nuo iškrovimo, nei perkrovimo. Celėms iššaudė apsaugą
vardasas 2022-07-31 21:35
Zmones naudojasi ivairiais brendais ir daug kalba, as naudoju makita nuo 2021 05 iki dabar,savo 7 baterijas 5.6Ah daznai jas pakraunu 2-3 kartus per diena ir daugelis cia snekanciu yra paprasti snekoriai be jokios patirties ir kalba tam kad kalbeti.
donatasv 2022-08-01 05:01
Aš prie savo namo, savoms reikmėms naudoju 5 kiniškus įrankius, su 3 kiniškomis makitos batareikomis. Tai 2 metus nei viena batareika ar įrankis neužsilenkė. Kai tuo tarpu lidlo parkside jau dviems akumams parėjo krantai... akumus parkside ir kiniškus palikau maždaug 70 proc įkrovęs žiemą sklepe stovėt, po žiemos parkside 4ah akumai nudvėsė. Savoms reikmėms akumumuletorinis flexas, suktukas, smūginis suktukas, siaurapjūklis ir perforatorius dirba be problemų. Makitos man tiek įrankių būtų 5x daugiau eurų išeją. Jei dirbi profesionaliai tai investuoji į darbo įrankį. Jei dirbt prie namų nežiureciau net į parkside, kiniški pigiau ir kokybė gera. Vienintelį nusiskundimą turi dėl paprasto suktuko. Labai jau lievai padaryta greičio permetimas, pats peršoka/nusistume į neutralę padėtį. Reikė 3d spausdintuvu pasidaryt fiksatorių padorų. Tik pora patarimų jei norit, kad kiniškas įrankis laikytų reikia išardyti ir sutepti salidolu viską kas juda, nes kinai šioje vietoje pagaili, gal dėl to kitiems ir nelaiko šie įrankiai... ir reikia žiūrėt, kad būtų motoras be šepetėlių, daug galingesnis ir patvaresnis įrankis bus.
vardasas 2022-11-08 12:26
Nusipirkau 1 tokia pabandymui 6ah, sakau jei nieko gero tai bent korpusas ir kontktai tiks sulauzytai baterijai, kaip galvojau taip ir yra, sudu kruva, neatstoja net 3ah baterijos.
Galonas 2022-11-08 18:26
Labai stipriai nerekomenduoju pirkt, pirkau draugui, pirkau ir sau pažaidimui, nes įrodęs, kad talpa ne ta, visai pigiai gaunasi, bet šiaip visiškas šlamštas. Iš 3 pirktų visose nėra balansavimo, viena iškart numirė, viena dar laiko, bet išardžiau ir pamačiau, kad viena batarkė 4,17v, kita 3,7v, dar kita 3,6v. Tai teko po vieną pakraut. Jei suktukui pirkt ir suradus su krūvą gerų atsiliepimų tai gal ir nieko, bet kai man reikia žoliapjovei, vėjapjovei ir pūtekliui, tai tokios krūvio jos nelaiko. Originalios veikia porą metų be bėdų, o kai galima nupirkt už 55€/5Ah naują Lietuvoje, tai geriau nerizikuot
vardasas 2022-11-08 18:39
Kur radai tokia kaina? Pigiau 75 nemaciau dar.