Išbandėme naujausią „Xiaomi“ hitą: dar didesnis AMOLED ekranas, 120 sporto režimų ir kiti privalumai - ar verta atsinaujinti? (Video, FOTO, „Xiaomi Mi Band 7“ apžvalga, palyginimas su „Xiaomi Mi Band 6“)  ()

„Xiaomi Mi Band 7“ - pati naujausia garsiosios gamintojo išmaniųjų apyrankių serijos atstovė. Testavau ją pastarąsias 2 savaites ir tikrai yra ką papasakoti. Tad jūsų dėmesiui - „Xiaomi Mi Band 7“ apžvalga. Ir... „Xiaomi Mi Band 7“ palyginimas su „Xiaomi Mi Band 6“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

   
Labai gera kaina!

„Xiaomi Mi Band 7“ 

106,99€ -59,14€ 106,99€

47,85€

Imu!

iš Kinijos

56%​ nuolaida

nemokamai į Lietuvą pristatys per 10-15 d.d.

Visus mokesčius sutvarko Cafago

 

Svarbu: tai yra standartinė apyrankės versija - palaiko kinų ir anglų kalbas. Visos funkcijos veikia puikiai. Ši versija be NFC.

„Xiaomi Mi Band 7“

Privalumai: 

  • Simpatiška ir tvarkinga pakuotė
  • Puiki pagaminimo kokybė
  • Patogus magnetinis įkroviklis
  • Bateriją įkrauna per maždaug 1,5 val.
  • Tvirtas, hipoalerginis dirželis, gana ilgas - užteks ir didesniam riešui
  • Puikus 1,62 colių AMOLED ekranas - itin ryškus, labai gerai matyti informacija
  • Yra always on display funkcija
  • Nuolatinis širdies ritmo, deguonies kiekio kraujyje, miego, streso ir kt. parametrų matavimas - įspėjimai juos viršijus, nukritus žemiau ribos
  • Net 120 sporto režimų
  • VO2max profesionali treniruočių analizė
  • 5ATM standartas - pilnai atspari vandeniui, galima plaukioti tiek baseine, tiek atvirame vandens telkinyje
  • Nuotolinis muzikos grotuvo ir kameros valdymas, telefono suradimas, orų prognozė, atsistojimo įspėjimai, žibintuvėlis, informuoja apie gautus SMS, socialinių tinklų, programėlių pranešimus ir skambučius - atsakyti galimybės nėra
  • Ypatingai informatyvi Zeep Life (buvusi Mi Fit) APP

Trūkumai:

  • Vis dar nėra inegruoto GPS
  • Viską įjungus baterija atlaiko 5-6d., nors gamintojas žada 9d.

 

2022-ųjų hitas? Štai kuo pasižymi „Mi Band 7“

Jau tapo tradicija, kad kompanija kasmet, pavasario pabaigoje-vasaros pradžioje, pristato naują garsiosios serijos išmaniąją apyrankę. Taip nutiko ir šiais metais, kai pasaulį išvydo „Xiaomi Mi Band 7“.

Daugelis jos labai laukė, daug tikėjosi. Ir po pristatymo vieni liko sužavėti, kiti kiek nusivylę. O kaip gi aš, asmeniškai išbandęs „Mi Band 5“, „Mi Band 6“, o dabar ir „Mi Band 7“? Apie viską iš eilės :)

Cafago greitai atsiuntė „Mi Band 7“ išmaniąją apyrankę. Tradiciškai viskas tvarkingai supakuota.

Pakuotės turinys tradiciškas: magnetinis įkroviklis ir pati „Mi Band 7“ apyrankė.

Kalbant apie įkroviklį, tai „Mi Band 7“ naudojamas lygiai toks pats įkroviklis ir įkrovimo būdas, kaip ir ankstesniame „Mi Band 6“ modelyje. Ir taip, „Mi Band 6“ įkroviklis tinka „Mi Band 7“ ir atvirkščiai.

„Mi Band 7“ pagaminta nepriekaištingai. Kokybė, tradiciškai visoms šios serijos apyrankėms, yra nuostabi. 

Iš silikoninio dirželio išimama kapsulė, su tvarkingais kontaktais.

Dirželis vidutinio minkštumo, hipoalerginis, tvirtai užsegamas, ganėtinai ilgas. Ant mano riešo dar lieka bent 5 skylutės, tad dirželio ilgio užteks ir stambių riešų ir rankų savininkams.

O ir dėl padidėjusio „Mi Band 7“ ekrano ši apyrankė ant stambaus vyro rankos atrodo solidžiau, nei smulkesnė „Mi Band 6“.

„Mi Band 7“ apyrankė ant mano riešo atrodo štai šitaip (žiūrėti foto žemiau).

Patogi, gerai priglundanti, tvarkingai užsiseganti. Galima dėvėti tiek ant kairio, tiek ant dešinio riešo. Kaip kam patogiau.

Tikriausiai daliai jūsų kirba klausimas: ar „Mi Band 6“ dirželiai tinka „Mi Band 7“ apyrankei?

Atsakymas būtų toks. Taip, tinka. Bet. Jei „Mi Band 6“ dirželį uždėsite „Mi Band 7“, reikės kiek jėgos, bet pavyks - tai tas dirželis prasitampys ir tada jau jo panaudoti „Mi Band 6“ apyrankei panaudoti negalėsite. Tiesiog „Mi Band 7“ kapsulė yra kiek didesnė, nei „Mi Band 6“.

Kokie didžiausi „Mi Band 7“ privalumai?

Kadangi anksčiau išbandžiau „Mi Band 6“ išmaniąją apyrankę - išsamią apžvalgą rasite čia - tai galiu drąsiai teigti, kad absoliuti dauguma jos funkcijų ir galimybių perkeltos į „Mi Band 7“. Tad nesikartosiu ir čia apžvelgsiu pačias įdomiausias „Mi Band 7“ savybes.

Pats pirmasis jos privalumas, kurį akcentuoja gamintojas, o ir man krenta į akis, tai - nuostabus ekranas ir visos su tuo susijusios naudos. Vien dėl to „Mi Band 7“ verta pirkti.

Taigi, „Mi Band 7“ dabar turi dar didesnį 1.62" įstrižainės AMOLED ekraną. Ir pagaliau turime always on display galimybę. Tai yra, ekranas gali būti nuolat įjungtas.

Galima apyrankėje nurodyti kokiu laiku to norime. Arba aktyvuoti Smart režimą - jo metu ekranas nuolat švies ir automatiškai išsijungs tada, kad apyrankė užfiksuos, kad ji buvo nuimta nuo riešo, arba ją dėvintis užmigo. Ir viskas veikia tiksliai.

Taip pat šaunu, kad galima rinktis iš daugiau nei 100 ekrano užsklandų - vadinamųjų Watch Faces. Ir dalį jų konfigūruoti. Tai yra, pasirinkti ties elementais, kokią informaciją norime, kad rodytų pagrindiniame apyrankės ekrane.

Pavyzdžiui, vietoje oro temperatūros, širdies ritmo rodiklius, ar nueitą atstumą, ar deguonies kiekį kraujyje ir t.t. Analogiškai kaip ir su „Mi Band 6“.

Kas man itin patinka, kad pačioje „Mi Band 7“ apyrankė ženkliai padaugėjo įvairių nustatymų ir pasirinkimų galimybių. Pačioje apyrankėje galima daug ką valdyti, įjungti/išjungti, net ir neįsijungus APP.

Žinoma, programėlėje visokių galimybių ir pateikiamos informacijos kiekis išlieka ypatingai gausus.

Zeep Life - buvusi Mi Fit APP

„Mi Band 7“ dabar jau siūlo ypatingai daug sporto režimų - net 120. Lyginant su „Mi Band 6“ turimais 30, tai yra ypatingas šuolis į viršų.

Mėgstantiems sportuoti, „Mi Band 7“ ras ypatingai daug įvairių sporto šakų: nuo šokių iki sinchroninio plaukimo, nuo BMX dviračių iki kovos menų ir t.t. 

Dėka 5ATM standarto su šia apyranke galima plaukioti baseine ir atvirame vandens telkinyje, o užklupęs lietus jai išvis yra juokas. Išbandyta - garantuoju 100%.

Šaunu, kad pačioje apyrankėje galima nustatyti tikslus, o ir sportavimo metu įjungti pauzes, valdyti nuotolinį muzikos grotuvą, gauti informacinius pranešimus.

Baigus treniruotę informaciją galima peržiūrėti „Mi Band 7“ apyrankėje arba Zeep Life programėlėje.

„Mi Band 7“ poruojama su Android ir iOS įrenginiais Bleutooth 5.2 ryšiu. Viskas vyksta sklandžiai ir greitai.

Taigi, APP pateikiama išsami sportavimo analizė. Širdies ritmo analizė. Miego kokybės rodmenys. Streso ir t.t.

Deja, bet „Mi Band 7“ apyrankėje vis dar nėra integruoto GPS modulio, tad norint nubėgto, nueito, dviračiu nuvažiuoto maršruto - apyrankę reikia poruoti su telefonu ir jame įjungti navigaciją.

„Mi Band 7“ palaiko VO2max profesionalę treniruočių analizę.

VO2max parodo, kiek sportuojant Jūsų kūnas išeikvoja deguonies vienam Jūsų kilogramui per minutę. Kuo sunkiau treniruojamės, tuo daugiau raumenims reikia deguonies, kurį perneša raudonieji kraujo kūneliai (arba eritrocitai) mūsų organizme.

Kuo didesnis Jūsų VO2max rodiklis, tuo esate pajėgesni atlaikyti sunkesnę ar intensyvesnę treniruotę. Todėl gerinamo VO2max nauda yra akivaizdi: kūnui patiriant deguonies stygių, jis yra priverstas gaminti daugiau eritrocitų, kad šie spėtų aprūpinti raumenis „maistu“ fizinio krūvio metu.

Negana to, sportuojant keliamas VO2max rodiklis padeda įvertinti plaučių, širdies ir kraujagyslių veiklą. Todėl esant didesniam funkciniam pajėgumui, organizmas geba greičiau atsistatyti po treniruočių ir priversti Jus jaustis gyvybingesniais.

Tuo pačiu „Mi Band 7“ fiksuoja PAI, asmeninį fiziologinio aktyvumo indikatorių. Kuo esame aktyvesni, tuo daugiau taškų, tuo didesnis PAI, tuo esame geresnės fizinės būklės.

Programėlėje, tradiciškai, galima pilnai valdyti visas „Mi Band 7“ funcijas ir jos parametrus. Gauti programinius atnaujinimus, ką jau per šį apyrankės testavimo laiką ir patyriau. 

Gamintojas rimtai žiūri į apyrankių programinių dalykų atnaujinimus ir vien per pastaruosius metus „Mi Band 6“ gavo bent 3-4 atnaujinimus, po kurių dirba dar geriau.

Dar viena „Mi Band 7“ naujovė, tai nuolatinis deguonies kiekio kraujyje matavimas. To „Mi Band 6“ nėra. Joje galima išmatuoti šį rodiklį, bet tik momentinį, o štai „Mi Band 7“ tą gali daryti nuolat.

Apskritai, „Mi Band 7“ įjungiau VISKĄ, ką tik buvo įmanoma. Kad ji dirbtų maksimaliai ir matuotų visus galimus fizinės būklės rodiklius.

Ir tai atsispindėjo baterijos rodikliuose.

„Mi Band 7“ baterijos rezultatai

Gamintojas tvirtina, kad vienu įkrovimu „Mi Band 7“ gali darbuotis iki 14 dienų (taupiuoju režimu), o viską įjungus iki 9 dienų.

Ką gi, mano „Mi Band 7“ tiek ilgai vienu įkrovimu neatlaiko. 

Primenu - įjungiau VISKĄ, ką tik įmanoma. Ekranas MAKSIMALAUS RYŠKUMO, buvo nuolat įjungtas. Tai baterija maksimaliai atlaiko 5-6 dienas. Daugiau niekaip. Tad iki 9 dienų dar trūksta.

Žinoma, atjungus ekraną, kas realiai daugiausiai ir ryja energijos, tas laikas pailgėtų ir gal pasiektų žadamas 9 dienas. Na, o 14 dienų, tai atjungus daugelį funkcijų. Beje, tą galima padaryti ir pačioje apyrankėje vos vienu spustelėjimu. Tada fiksuoja tik bazinius dalykus.

Iš kitos pusės, kam ta išmanioji apyrankė su visais privalumais, jei juos išjungi? Tad baterija galėtų tarnauti ilgiau. Galbūt jos rodikliai padidės su ateinančiais atnaujinimais, kurie papildomai optimizuos „Mi Band 7“ veikimo procesus.

„Mi Band 7“ ir „Mi Band 7“ palyginimas

„Mi Band 6“ yra pasaulinis hitas ir gana drąsiai galima teigti, kad tai pati populiariausia ir perkamiausia išmanioji apyrankė planetoje. Pats ją vis dar naudoju ir galiu rekomenduoti 100%. O kokie apyrankių skirtumai?

Štai esminiai dalykai:

  • didesnis AMOLED ekranas - 25%, palyginus su „Mi Band 6“, (1,62 colio vs. 1,56 colio), ryškesnis, skiriamoji geba yra 490×192; 
  • ekranas gali būti nuolat įjungtas (always on display funkcija);
  • didesnės talpos baterija, tačiau aktyvavus visas funkcijas tarnauja 5-6 dienas. Analogiškas laikas ir „Mi Band 6“ apyrankėje, kurioje baterija mažesnė ir nėra always on display bei nuolatinio deguonies kiekio kraujyje matavimo;
  • 120 sporto režimų vs. 30 („Mi Band 6“), galimybė rengti varžybas su draugais ir kt.;
  • nuolatinis deguonies kiekio kraujyje matavimas - jei apyrankė rodys, kad prisotinimas yra mažesnis nei 90%, ji vibruos ir praneš jums apie tai. „Mi Band 6“ matuoja tik momentiškai, specialiai aktyvavus tokią funkciją;
  • naujesnis CPU;
  • daugiau valdymo galimybių pačioje „Mi Band 7“ apyrankėje;
  • ATM5 yra abejose apyrankėse;
  • deja, bet vis dar nėra GPS.

Tai ar verta pirkti „Mi Band 7“?

Labai priklauso nuo jūsų asmeninių poreikių ir aplinkybių. Nors kaip jau supratote, „Mi Band 7“ turi rimtų patobulinimų, bet jie nėra tokie kritiniai, kad vertėtų išmesti „Mi Band 6“ į šiukšliadėžę.

Jei turite „Mi Band 6“ ir ketinate ją kažkam atiduoti, o sau norite atnaujinimo, tada „Mi Band 7“ tikrai tinka. 

Jei apskritai neturite išmaniosios apyrankės ir ieškote kažko kokybiško ir už gerą kainą, tada „Mi Band 7“ yra puikus pasirinkimas.

Apskritai, „Mi Band 7“ - evoliucija, bet ne revoliucija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()