"Gaming" klasės KTC monitorius: 2K raiška, greitas ir nebrangus (KTC H27T22 monitoriaus apžvalga)  ()

Žaidimams pritaikyti monitoriai tampa standartu. Tuo pačiu atsiranda ir naujų gamintojų, kurių produkcija dažnai niekuo nenusileidžia jau įsitvirtinusiems rinkos gigantams. Šį kartą išbandėme KTC gamybos monitorių H27T22 - kokie įspūdžiai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvoje kompiuterinių monitorių pasiūla yra gan plati, tad norint suprasti, kuo jie skiriasi ir kodėl kaina svyruoja palyginti plačiame intervele, reikia įsiskaityti į jų technines charakteristikas.

Šiuo požiūriu, H27T22 atrodo labai solidžiai. Normali šio monitoriaus kaina yra apie 300€, kas maždaug atitinka analogiškų gaminių kainos vidurkį. Tačiau išpardavimo metu Geekmaxi platformoje šį monitorių įsigyti galima už 259,99€.

Akcijos info

Pavadinimas: H27T22 monitorius

Pardavėjas: Geekmaxi

Kaina: 259,99€ (nuolaidos kodas: VSGZBV4P)

Žemiau galite peržiūrėti lentelę, kur matosi panašių monitorių kainų ir savybių palyginimas.

Pradžiai kiek išsamesnė mūsų testuoto monitoriaus KTC H27T22 savybių suvestinė:

  • Modelis: KTC H27T22
  • Išleidimo metai: 2022
  • Ekrano įstrižainė: 27 coliai (68,6 cm)
  • Maksimalus šviesumas: 400 cd/m2
  • Vaizdo matricos tipas: IPC, W-LED technologija
  • Maksimali vaizdo raiška: 2560 x 1440 taškų (Quad HD 1440p/2K standartas)
  • Statinis kontrastas: 1000 : 1
  • Dinaminis kontrastas: 80 000 000 : 1
  • Didžiausias vaizdo atnaujinimo dažnis: 165 Hz
  • Reakcijos laikas: 1ms (GTG)
  • Adaptyvi sinchronizacija: AMD FreeSync Premium / NVIDIA G-Sync
  • Spalvų erdvės padengimas: sRGB: 99%, NTSC: 93%
  • Spalvų gylis (kodavimas): 8 bitai
  • Maksimalus apžvalgos kampas: 178 laipsniai horizontaliai ir vertikaliai
  • Matmenys:  616 x 364,3 x 59,8 mm.
  • Jungtys: HDMI 2.0 / 2x DP 1.2 / USB 2.0
  • Maksimali sunaudojama galia: 54 W
  • Papildomos funkcijos: galinis LED apšvietimas, mėlynos spalvos sumažinimas, VESA sieninio montavimo standartas, HDR10 standartas.

Iš Geekmaxi H27T22 monitorius atkeliavo sklandžiai, užtruko apie 5 dienas nuo išsiuntimo. Pakuotė buvo normalioje būsenoje.

Išvaizda ir konstrukcija

Palyginti su mano senuoju tokios pat įstrižainės ir raiškos Dell modeliu, KTC H27T22 yra gerokai lengvesnis ir yra kompaktiškesnis. Žinoma, juos abu skiria 8 metai. Per tiek laiko monitorių charakteristikos ženkliai pagerėjo, o kaina sumažėjo bent 2-3 kartus.

Pirmiausia jaučiasi, kad KTC gaminys yra labai lengvas, ir jį ko gero būtų įmanoma sutalpinti į dvigubai plonesnę dėžę. Tiesa, H27T22  naudoja dvigubai mažiau energijos nei mano ankstesnis monitorius.

Ties storiausia vieta KTC H27T22 yra 6 cm storio, bet galas yra išlenktas ir ties kraštu storis sudaro vos porą centimetrų.

Monitoriaus surinkimas yra labai paprastas: stovas susijungia iš dviejų dalių, rankomis prisukamas vienas varžtas, ir tada monitorius "prisegamas" prie stovo laikiklio. Visą surinkimą galima atlikti viena ranka per pusę minutės.

Monitoriaus aukštis reguliuojasi labai patogiai ir lengvai. Ekrano plokštumą galima pakreipti aukštyn ir žemyn, taip pat galima pasukti apie ašį horizontalia kryptimi.

Horizontalaus sukimo mechanizmas galėjo būti laisvesnis, nes sukant tenka prilaikyti monitoriaus pagrindą, kad jis neslidinėtų stalo paviršiumi.

Jungtys

KTC H27T22 turi dvi Display Port 1.2 jungtis ir vieną HDMI 2.0. USB jungtis taip pat yra, bet ji skirta tik programinės įrangos atnaujinimams įdiegti.

Pakuotėje yra vienas DP kabelis. Super gerai, jeigu jūsų kompiuteris šią jungtį turi. Mano atveju, turiu tik HDMI jungtį. Laimei, kuo puikiausiai veikia 4 eurus kainavęs HDMI kabelis, kurį įsigijau atskirai.

Naudojimo įspūdžiai ir valdymas

Prijungus kabelį, maniškis KTC H27T22 signalą detektavo automatiškai. Visiškai sklandžiai.

Gale yra tik vienas mygtukas - tiksliau, "joystick" tipo valdymo svirtelė. Šiek tiek teko priprasti prie jos naudojimo, bet principas apskritai yra labai paprastas ir patogus.

Svirtelę vieną kartą paspaudus kaip mygtuką, patenki į išsamų parametrų keitimo meniu, spustelėjus dešinėn - leidžiama pasirinkti iš 6 esamų gamyklinių vaizdo režimų plius vieno vartotojui priskirto ir laisvai konfigūruojamo režimo.

Pakartotinis paspaudimas dešinėn veikia kaip "Enter", tuo tarpu palenkimas kairėn veikia kaip "Back", t.y. atgal.

KTC H27T22 suderinamas su asmeniniais kompiuteriais, PlayStation, ir Xbox, nieko papildomai konfigūruoti nereikia.

Svarbu paminėti, kad skirtingų jungčių atiduodamo signalo maksimalus vaizdo atnaujinimo dažnis yra skirtingas: DP atveju 165 Hz, HDMI atveju 144 Hz. Kitų parametrų požiūriu jungties pasirinkimas jokio esminio skirtumo nesudaro.

Beje, prijungę monitorių nepamirškite atnaujinimo dažnį pakeisti rankiniu būdu, nes iškart po prijungimo automatiškai nustatomas 60 Hz dažnis. Tam Windows sistemoje reikia nukeliauti į "Display settings" skiltį ir ten pasirinkti "Advanced display settings", kur rasite "Choose a refresh rate" parametrą.

Papildomai monitoriaus dėžėje buvo įdėtas ir maitinimo kabelis su maitinimo blokeliu. Kam tas maitinimo blokelis? Ogi monitorius maitinamas 12 voltų įtampa, tad adapteris konvertuoja 220V į 12V.

KTC H27T22 daugiausiai naudoja 54W elektrinės galios, esant maksimaliam įmanomam šviesumui. Tai yra labai geras dalykas, man patinka taupiai energiją naudojantys gaminiai.

Vaizdo kokybė

KTC H27T22 naudoja "Advanced DC Dimming" technologiją vaizdo mirgėjimui panaikinti.

Standartiškai monitoriuose šviesumui keisti naudojama PWM (impulsinės moduliacijos) technologija, dėl ko atsiranda mirgėjimas. "DC Dimming" principas paprastas - foninio apšvietimo šaltiniui tiesiog mažinama maitinimo įtampa, ir taip reguliuojamas ekrano šviesumas.

Žiūrint į KTC H27T22 ilgesnį laiką, akims nesijaučia joks perteklinis nuovargis. Žinoma, neskaitant to, kas neišvengiamai pasijaučia kai tiesiog per ilgai spoksai į kompiuterio ekraną :)

Parametrų keitimas

KTC H27T22 galima keisti daugumą parametrų. Įprastinių, tokių kaip kontrastas ar šviesumas, atskirai nedetalizuosiu.

Man patiko "Black Equalize" funkcija, kur galima keisti juodos spalvos lygį. Patogu, jeigu norite savo žaidimuose pamažinti šešėlių lygį, nes kai kuriuose žaidimuose per tamsą tiesiog sunku ką nors įžiūrėti. Dar pareguliavau "Sharpness" parametrą, nes mano akiai 75% lygis atrodo geriau, nei standartinis 50%.

Monitorius turi atskirą "Gaming Setup" skiltį, kur galima įjungti ar išjungti FreeSync ir G-Sync sinchronizaciją, naudoti "overdrive" funkciją monitoriaus reakcijos laikui pagerinti, MPRT funkciją vaizdo aiškumui ("Clarity") manipuliuoti. Taip pat galima įjungti FPS skaičiuotuvą, arba nustatyti laikmatį fiksuotiems 15, 30 ir t.t. minučių intervalams.

Monitorius turi atskirą "Gaming Setup" skiltį, kur galima įjungti ar išjungti FreeSync ir G-Sync sinchronizaciją, naudoti "overdrive" funkciją monitoriaus reakcijos laikui pagerinti, MPRT funkciją vaizdo aiškumui ("Clarity") manipuliuoti. Taip pat galima įjungti FPS skaičiuotuvą, arba nustatyti laikmatį fiksuotiems 15, 30 ir t.t. minučių intervalams.

Apibendrinimas

H27T22 monitorius išleistas 2022 metais - t.y. jis yra palyginti šviežias gaminys, ir naudoja naujausias technologijas. Jo pradinė kaina pristatymo metu buvo ties maždaug 350€, tačiau per kelis mėnesius nukrito iki mano minėtos konkurencingos 300€ ribos, o dabar akcijos metu jį galima įsigyti už 259,99€.

H27T22 puikiai tiks žaidimų mėgėjams - 165 Hz vaizdo atnaujinimo dažnis, trumpas taškų reakcijos laikas ir papildomos funkcijos orientuotos į vaizdo tolygumo gerinimą veikia puikiai ir sklandžiai.

Man patiko ir tai, kad esant didelei spartai, H27T22 vis vien sugeba atkurti plačią spalvų gamą, todėl vaizdo kokybės neteks aukoti vardan didesnio greičio.

Žinoma, reikia prisiminti, kad H27T22 yra artimesnis ekonominės klasės gaminiams, su optimaliu kainos ir parametrų deriniu. Jeigu norite, pvz., pakankamai greito monitoriaus ir dar platesne spalvų gama, gali prireikti 3-4 kartus didesnių finansų.

Privalumai:

  • 2K raiška, geras šviesumas, aiškios vaizdo detalės.
  • Greitas - maksimalus vaizdo atnaujinimo dažnis 165 Hz, reakcijos laikas 1 ms.
  • Palaiko AMD FreeSync Premium / NVIDIA G-Sync.
  • Plati atkuriamų spalvų gama (sRGB: 99%, NTSC: 93%)
  • Visa krūva papildomų funkcijų ir galimybių: galinis LED apšvietimas, mėlynos spalvos sumažinimas, VESA sieninio montavimo standartas, HDR10 standartas, juodos spalvos lygio keitimas.
  • Maksimaliai sklandus veikimas.

Trūkumai:

  • Norėtųsi integruoto USB šakotuvo
  • Pakuotėje yra tik Display Port kabelis, HDMI teks įsigyti atskirai.

Kur galima įsigyti:

H27T22 monitoriui Geekmaxi šiuo metu siūlo akciją: 259,99€ vietoj ankstesnių 299,99 €. Norint pasinaudoti šia nuolaida, jums bus reikalingas kupono kodas: VSGZBV4P

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: