Kinijos turgelio stebuklai: tiesiog raibsta akys, ką kinai išdarinėja su NUC tipo kompiuteriais – kviečiame į technologijų ekskursiją su šventinėmis nuolaidomis (Foto, Video)  (1)

Kinams kūrybiškumo technologijų rinkoje tikrai netrūksta, tačiau jie taip pat labai mėgsta pasisavinti kitų gamintojų mintis. Šiuo atveju įdomiausia yra tai, kad sprendimus, kuriuos pasauliniame lygmenyje žinomos technologijų bendrovės dėl vienų ar kitų priežasčių apleidžia, kinai galiausia sugeba prikelti naujam gyvenimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, dar visai neseniai įvairaus tipo mažų gabaritų kompiuterius NUC bandė gaminti tiek „ASUS“, tiek „Intel“, tačiau panašu, kad ši inovacija pasaulio tikrai nesužavėjo. Vis dėlto apie šios rinkos galimybes kinai kol kas mano šiek tiek kitaip. Būtent tai pastaruoju metu jie itin aktyviai stengiasi įrodyti savo realiais darbais. Ir kinų pastangos šį kartą tikrai jaučiasi.

Skaitytojai greičiausiai pamena, kad TV priedėlis bei NUC kompiuteris dar visai neseniai buvo laikoma visiškai skirtingais elektroniniais įrenginiais. Vis dėlto dabartinės techninės galimybės kinams leidžia kurti šių dviejų įrenginių universalius hibridus. Pavyzdžiui, jau rašėme, kad „CHUWI HiBox“ yra parduodamas su įdiegtomis „Android 5.1“ bei „Windows 10“ OS, todėl puikiai tinka tiek ieškantiems NUC kompiuterio, tiek TV priedėlio.

Šis pavyzdys puikiai parodo kinų pomėgį eksperimentuoti, tačiau tai tikrai nereiškia, kad originalios produktų koncepcijos buvo visiškai atsisakyta. Pavyzdžiui, ieškantiems santykinai našaus NUC kompiuterio vertėtų atkreipti dėmesį į „VOYO V1“. Pastarasis stebina ne tik savo našiu keturių branduolių „Intel Pentium N4200“ centriniu procesoriumi, 4 GB operatyviąją RAM atmintine, bet ir solidžiu metaliniu korpusu bei 128 GB talpos SSD disku.

Tuo tarpu pirkėjas, kuris mažų gabaritų kompiuterį planuoja jungti prie televizoriaus, dėmesį tiesiog privalo atkreipti į TV priedėlį „MXIII - G II“.

Šiuo atveju bene labiausiai džiugina aštuonių branduolių „Amlogic S912“ centrinis procesorius, įdiegta „Android 6.0“ operacinė sistema, integruotas IEEE 802.11ac standarto WiFI ryšio modulis bei, žinoma, pilnavertis 4K raiškos palaikymas.

Galiausiai labai įdomu yra ir tai, kad kinai reklamuodami šį rinkos segmentą jame mato ir dar vieną universalų įrenginį – tai kompiuterinės grafikos dizaineriams pritaikytą planšetinį kompiuterį su rašikliu.

Pavyzdžiui, su „UGEE UG - 1910B“ grafikos dizaineriai greičiausiai sugebės sukurti nepriekaištingo detalumo piešinius, bet pirkėjai šiuo atveju turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad pastarieji įrenginiai dažniausiai yra suderinami tik su „Windows“ operacine sistema, tad toks aksesuaras kol kas aktualus tik NUC ar nešiojamų kompiuterių savininkams. Tad bent jau kol kas panašaus sprendimo ieškantys TV priedėlių pirkėjai turėtų laukti tolimesnių kinų žingsnių šiame rinkos segmente.

Na ir pabaigai verta pridėti, jog visi šie aprašyti produktai šiuo metu yra parduodami su nuolaidomis per specializuotą šventinį išpardavimą „TV Box promotion“ – apsilankę jame pamatysite ir daugybę kitų nestandartinių įdomybių, ką kinai sugeba padaryti su NUC tipo kompiuteriais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(9)
(-1)

Komentarai (1)